Супер слънцезащитни оферти до -30%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10006784
Тегло:
0.060 кг

ТАБЕКС / TABEX таблетки 1.5 мг x 100- Sopharma

(1870 глас/а)
Цена 28.99 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

ТАБЕКС / TABEX на фармацевтичната компания Софарма съдържа активното вещество цитизин, което действа върху организма на пушача подобно на никотин. Приемането на Табекс води до постепенно прекратяване на тютюнопушенето без неприятни усещания и дискомфорт, свързани с отказването на цигарите. Табекс се използва при хора, зависими от тютюнопушене (хроничен табакизъм), които искат да се откажат.

ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ТАБЕКС:

Не приемайте ТАБЕКС при:

- Наличие на алергия (свръхчувствителност) към активното вещество цитизин или някоя от другите съставки на Табекс;

- наскоро прекаран инфаркт на миокарда или мозъчен удар. нестабилна стенокардия, нарушение на сърдечния ритъм (сърдечна аритмия), атеросклероза;
- бременност или кърмене. Относителни противопоказания за употреба на Табекс са:
- хромафинни тумори на надбъбрека;
- гастроезофагеална рефлуксна болест (връщане на стомашен сок в долната част на хранопровода, което се проявява с усещане за парене);
- психично заболяване (някои форми на шизофрения).

Обърнете специално внимание при употребата на Табекс:

Тъй като няма достатъчен клиничен опит за безопасното приложение на TABEX е необходимо внимание при пациенти с:

- исхемична болест на сърцето (нарушено кръвоснабдяване на сърдечния мускул);
- сърдечна недостатъчност (слабост на сърдечния мускул);
- артериална хипертония (високо кръвно налягане);
- мозъчно-съдови заболявания;
- запушване на кръвоносни съдове;
- бъбречни и чернодробни заболявания;
- хипертиреоидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза);
- язвена болест;
- диабет.

Няма достатъчен клиничен опит за безопасното приложение на Табекс също така и при деца под 18 години и възрастни над 65 години. Приложението на Табекс не се препоръчва при тези категории пациенти без предварителна консултация с лекар и преценка на съотношението полза/риск.

Прием на други лекарства:


Уведомете лекуващия си лекар, ако използвате лекарства като физостигмин, галантамин, статини, лекарства за понижаване на кръвното налягане, за лечение на туберкулоза, поради възможно засилване на нежеланите им реакции при едновременна употреба с Табекс. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Прием на Табекс с храни и напитки:

Храната и напитките не оказват влияние върху действието на ТАБЕКС.

Бременност и кърмене:

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Ако сте бременна или кърмите не трябва да провеждате лечение с Табекс.

Шофиране и работа с машини:

Няма данни за неблагоприятно влияние на Табекс при извършване на дейности, които изискват повишено внимание и бързина на реакциите. Важна информация относно някои от съставките на Табекс Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Ако имате непоносимост към някои захари е необходимо да съобщите на Вашия лекар преди да започнете лечение с Табекс.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка. 

Марка: Sopharma
Цена:
Цена: 28.99 лв

Лечението с TABEX се провежда по следната схема:

1-3 ден - по 1 таблетка 6 пъти дневно (през 2 часа). В тези дни се очаква постепенно намаляване броя на изпушените цигари. Ако резултатът е незадоволителен, лечението се прекратява и може да се повтори след 2-3 месеца. При задоволителен ефект (значително намален брой на цигарите) след 3~ия ден лечението продължава по схемата;

4-12 ден - по 1 таблетка на всеки 2,5 часа (5 таблетки дневно);

13-16 ден - по 1 таблетка на всеки 3 часа (4 таблетки дневно);

17-20 ден - по 1 таблетка на всеки 5 часа (3 таблетки дневно);

21-25 ден - по 1-2 таблетки дневно.

Окончателното прекратяване на пушенето трябва да стане на 5-я ден след започване на лечението. След края на лечебния курс, пациентът трябва да прояви воля и да не си позволява нито една цигара.
Ако сте приели повече от необходимата доза Табекс Ако сте приели доза, по-голяма от предписаната, може да почувствате гадене, ускоряване на сърдечния ритъм, затруднено дишане. Възможно е повръщане и разширяване на зениците. В такъв случай прекратете приема на Табекс и се консултирайте с лекар или се обърнете за помощ в най-близкото здравно заведение.

Както всички лекарства, TABEX може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. При лечение с Табекс, особено в началото, са възможни следните нежелани реакции:

сухота в устата, промени във вкуса и апетита, гадене, повръщане, коремни болки, запек, диария;
главоболие, световъртеж;
сърцебиене, болки в областта на гърдите, ускоряване на сърдечния ритъм, леко повишаване на кръвното налягане;
сънливост, безсъние, повишена раздразнителност;
затруднено дишане;
болки в мускулите;
загуба на тегло, изпотяване.

Код: 10006784
Тегло:
0.060 кг