SOpharmacy клуб
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10002441
Тегло:
0.040 кг

Флуимуцил 600 мг x10 ефервесцентни таблетки без захар

(661 глас/а)
Цена 10.19 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Флуимуцил е лекарствен продукт, който принадлежи към групата на муколитиците и се използва за секретолитична терапия при остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, свързани с нарушения в образуването и транспорта на бронхиалния секрет, като остър бронхит, хроничен бронхит и неговите усложнения, бронхоектазия, белодробен емфизем, муковисцидоза. Предлага се в опаковка от 10 ефервесцентни таблетки.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Pharma Care
Цена:
Цена: 10.19 лв

Възрастни: 1 ефервесцентна таблетка Fluimucil 600 мг дневно.

Продължителността на лечението е от 5 до 10 дни при остри състояния и до няколко месеца (1-2 месеца) при хронични състояния (муковисцидоза).


Да се приема след хранене. Муколитичният ефект се засилва при прием на течности. Разтворете съдържанието на една ефервесцентна таблетка в малко количество вода. Полученият разтвор е готов за употреба.

Пероралният прием на Флуимицил може в някои случаи да бъде последван от гадене и повръщане и В редки случаи от реакции на свръхчувствителност като уртикария, сърбеж, тахикардия, спад на кръвното налягане, бронхоспазъм. Много рядко - хеморагии.

При поява на нежелани лекарствени реакции да се преустанови приемането на лекарството.

Не приемайте:

Ако имате известна свръхчувствителност към ацетилцистеин или към някое от помощните вещества. - ако страдате от фенилкетонурия, тъй като ФЛУИМУЦИЛ съдържа аспартам. - ако имате активна язва на стомаха и дуоденума. - ако страдате от астма. Под 2 годишна възраст само по витални индикации, след стриктно проследяване от лекар.

Обърнете специално внимание при употребата на ФЛУИМУЦИЛ:

Пациентите, страдащи от бронхиална астма трябва внимателно да бъдат наблюдавани по време на терапията: ако се появи бронхоспазъм, лечението трябва да се преустанови незабавно. Лекарството следва да се приема с внимание от лица в напреднала възраст с респираторна недостатъчност. Ако голямо количество секрети се втечни, особено при малки деца, и неподвижно болни пациенти, има вероятност от аспириране на секретите. Ацетилцистеин не трябва да се приема от пациенти с намалена способност за отхрачване, освен ако по време на лечението не им бъде приложена аспирация. Тъй като препаратът съдържа фруктоза, която е метаболит на сорбитола, продуктът не трябва да се приема от пациенти, страдащи от вродена непоносимост към фруктозата.

Прием/употреба на други лекарства:

Ацетилцистеин повишава концентрацията на цефуроксим в бронхиалния секрет. При използване на лекарствения продукт с лекарства против кашлица може да се появи задържане на секрета в резултат от намаления кашличен рефлекс. В литературата не са описани случаи на взаимодействия на други лекарства с орално приемания ацетилцистеин. Препоръчва се да не се смесват други лекарства с ФЛУИМУЦИЛ гранули за перорален разтвор. Пероралното приложение с антибиотици не трябва да съвпада с Флуимуцил. Необходим е минимален интервал 2 часа между приемите.

Бременност и кърмене:

Макар изследвания с ФЛУИМУЦИЛ върху животни да не показват тератогенен ефект, приемането му по време на бременност и кърмене следва да става, както и при всички други лекарства, само при реална необходимост и под пряко лекарско наблюдение.

Шофиране и работа с машини:

Не оказва влияние.

Код: 10002441
Тегло:
0.040 кг