Супер слънцезащитни оферти
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10002249
Тегло:
0.040 кг

ФЛУИМУЦИЛ / FLUIMUCIL сашета 100мг x 20- Zambon

(6 глас/а)
Цена 0.00 лв

Няма наличност

известие при наличност
Изпратете

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЛУИМУЦИЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?


ФЛУИМУЦИЛ / FLUIMUCIL е лекарствен продукт, който принадлежи към групата на муколитиците и се прилага за секретолитична терапия при остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, свързани с нарушения в образуването и транспорта на бронхиалния секрет, като остър бронхит, хроничен бронхит и неговите усложнения, бронхоектазия, белодробен емфизем, муковисцидоза.

ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ФЛУИМУЦИЛ:


Не приемайте ФЛУИМУЦИЛ:

Ако имате известна свръхчувствителност към ацетилцистеин или към някое от помощните вещества. - ако страдате от фенилкетонурия, тъй като ФЛУИМУЦИЛ съдържа аспартам. - ако имате активна язва на стомаха и дуоденума. - ако страдате от астма. Под 2 годишна възраст само по витални индикации, след стриктно проследяване от лекар.

Обърнете специално внимание при употребата на ФЛУИМУЦИЛ:


Пациентите, страдащи от бронхиална астма трябва внимателно да бъдат наблюдавани по време на терапията: ако се появи бронхоспазъм, лечението трябва да се преустанови незабавно. Лекарството следва да се приема с внимание от лица в напреднала възраст с респираторна недостатъчност. Ако голямо количество секрети се втечни, особено при малки деца, и неподвижно болни пациенти, има вероятност от аспириране на секретите. Ацетилцистеин не трябва да се приема от пациенти с намалена способност за отхрачване, освен ако по време на лечението не им бъде приложена аспирация. Тъй като препаратът съдържа фруктоза, която е метаболит на сорбитола, продуктът не трябва да се приема от пациенти, страдащи от вродена непоносимост към фруктозата.

Прием/употреба на други лекарства:


Ацетилцистеин повишава концентрацията на цефуроксим в бронхиалния секрет. При използване на лекарствения продукт с лекарства против кашлица може да се появи задържане на секрета в резултат от намаления кашличен рефлекс. В литературата не са описани случаи на взаимодействия на други лекарства с орално приемания ацетилцистеин. Препоръчва се да не се смесват други лекарства с ФЛУИМУЦИЛ гранули за перорален разтвор. Пероралното приложение с антибиотици не трябва да съвпада с Флуимуцил. Необходим е минимален интервал 2 часа между приемите.

Бременност и кърмене:


Макар изследвания с ФЛУИМУЦИЛ върху животни да не показват тератогенен ефект, приемането му по време на бременност и кърмене следва да става, както и при всички други лекарства, само при реална необходимост и под пряко лекарско наблюдение.

Шофиране и работа с машини:


Не оказва влияние.
 

Разгледайте и другите продукти от категорията Кашлица. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Цена:
Цена: 0.00 лв

Дозировка:


Възрастни и деца над 14 години 2 сашета Флуимицил 3 пъти дневно.

Деца от 3 до 6 години - 1 саше 2- 3 пъти дневно.
Деца от 7 до 14 години - 2 сашета 2 пъти дневно.

Нежелани реакции:


Пероралният прием на Флуимицил може в някои случаи да бъде последван от гадене и повръщане и в редки случаи от реакции на свръхчувствителност като уртикария, сърбеж, тахикардия, спад на кръвното налягане, бронхоспазъм.

Много рядко - хеморагии.

При поява на нежелани лекарствени реакции да се преустанови приемането на лекарството.

Код: 10002249
Тегло:
0.040 кг