Интервал за поръчки 16:00 ч.
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10004580
Тегло:
0.050 кг

Видизик 0.2% гел за очи х10 г

(286 глас/а)
Цена 9.15 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Видизик е заместител на сълзите при „сухо око” (синтетични изкуствени сълзи). Използва се за заместване на слъзната течност в случаите на нарушено производство на сълзи и за симптоматично лечение на синдрома на “сухото око”. Предлага се в удобна опаковка от 10 г.


Състав:
Активното вещество е: карбомери (carbomers)
1 g гел за очи съдържа 2 mg карбомери (вискозитет 40 000 – 60 000 mPa.s).
Другите съставки са: цетримид, сорбитол, натриев хидроксид (за коригиране на pH) и вода за инжекции.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Цена:
Цена: 9.15 лв

Лечението на синдрома на “сухото око” изисква индивидуален режим на дозиране.

В зависимост от тежестта и интензитета на оплакванията, трябва да се капва 1 капка в конюнктивалния сак 3-5 пъти дневно или по-често, както и около 30 минути преди лягане.

Продължителност на приложение:
Видизик е подходящ за продължително лечение.
Когато Видизик се използва за лечение на „сухо око”, което обикновено е продължително лечение, е необходима консултация с очен лекар.

Приложение при деца:
Няма налични данни. За показанието „сухо око” няма съответно приложение при деца на възраст 10-18 години.

Наклонете назад главата си и нежно дръпнете надолу долния си клепач с показалеца. С другата си ръка вземете тубата, надолу във вертикално положение, без да докосвате окото, и капнете една капка в конюнктивалния сак. Опитайте да затворите бавно клепача и да го движите така, че гелът за очи да се разпредели равномерно.

Нежелани реакции: Както всички лекарства, Видизик може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Относно информацията за честотата на нежеланите реакции като основа трябва да се вземат следните категории:

►Много чести: повече от 1 лекуван пациент от 10
►Чести: 1 до 10 лекувани пациенти от 100
►Нечести: 1 до 10 лекувани пациенти от 1 000
►Редки: 1 до 10 лекувани пациенти от 10 000
►Много редки: по-малко от 1 лекуван пациент от 10 000
►С неизвестна честота: от наличните данни не може да бъде направена оценка


Възможни нежелани реакции:
Много рядко може да настъпят реакции на свръхчувствителност към някоя от съставките.
Видизик съдържа консерванта цетримид, който може да предизвика очно дразнене (парене, зачервяване и усещане за чуждо тяло в окото) и може да увреди епитела на роговицата, особено при честа и продължителна употреба.
Ако имате подобни симптоми, трябва да предпочитате продукти без консерванти, за да лекувате хроничния сух кератоконюнктивит (синдром на „сухото око”).

Ако проявите реакции на свръхчувствителност или очно дразнене, моля, прекъснете лечението и се консултирайте с Вашия лекар.

Забележка: Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.


Кога не трябва да се прилага Видизик?
Не употребявайте Визидик, ако сте алергични към активното вещество или някоя от останалите съставки на това лекарство.


Специални указания:
Обърнете специално внимание при употребата на Видизик: Ако носите контактни лещи. Преди прилагане на Видизик, носещите контактни лещи трябва да ги свалят и да изчакат 15 минути преди да ги поставят отново.


Други лекарства и Видизик:
Досега не са известни специфични взаимодействия.
Забележка: Ако Видизик се използва съвместно с други очни капки, трябва да има интервал от приблизително 5 минути между приложенията. Ако Видизик се използва съвместно с други очни мази, трябва да има интервал от приблизително 15 минути между приложенията. Видизик трябва да бъде винаги последният приложен лекарствен продукт.

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.


Бременност и кърмене?
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства.
Не са провеждани проучвания с Видизик при бременни жени, но от друга страна няма подозирани фактори, насочващи против употребата на Видизик по време на бременност и кърмене.
Въпреки това, този лекарствен продукт може да се прилага по време на бременност и кърмене само след внимателна преценка от Вашия лекар на възможните ползи, срещу възможните рискове.


Шофиране и работа с машини:
Тъй като този продукт може да повлияе зрителната острота за кратко, предизвиквайки ивици, като също засяга реактивността, дори когато се прилага, както е посочено, по това време не трябва да шофирате, да работите без сигурна опора или с машини.


Предозиране:
Ако сте използвали повече от необходимата доза Видизик:
Не са известни специфични реакции на предозиране.


Ако сте пропуснали да използвате Видизик:
Не прилагайте двойна доза гел за очи, а приложете, когато е време за следващата доза, и следвайте същия режим на дозиране и интервали/ритъм, споменат по-горе или каквото Ви е препоръчал Вашият лекар. Ако е необходимо, също можете да приложите Видизик между двата уточнени часа за приложение или да наваксате с пропусната доза.


Ако сте спрели употребата на Видизик:
Трябва да очаквате типичните симптоми на синдрома на „сухото око” да се появят отново. Доколкото е възможно не преустановявайте лечението с Видизик без първо да сте се консултирали с Вашия лекар.
Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Код: 10004580
Тегло:
0.050 кг