Над 600 промоции с до -25%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10008934
Тегло:
0.020 кг

Ибупром Спринт Капс 200 мг х6 капсули US Pharmacia

(913 глас/а)
Цена 4.29 лв

Няма наличност

известие при наличност
Изпратете

Ibuprom Sprint Caps е лекарствено средство с аналгетичен ефект, което действа едновременно на централната и периферната нервна система. Той се използва за лечение на възпалително състояние, което е една от причините за болката (периферно действие). Показан е за лечение на лека до умерена болка от различен произход, включително: зъбобол, болка в мускулите, болка в кръста, болка в костите и ставите, менструални болки, висока температура и главоболие.

Ибупром Спринт Капс съдържа 200 mg ибупрофен, разтворен в хидрофилен разтворител, съдържащ се във вътрешността на желатиновата капсула. След поглъщане, желатиновата капсула се разгражда в стомашния сок, като освобождава разтворения ибупрофен, който може веднага да се резорбира от тялото и да атакува болката.

Да се използва възможно най-кратко време във възможно най-ниската терапевтична доза!
Да се използва не повече от 3 дни като температуропонижаващо и 5 дни като болкоуспокояващо средство без лекарско предписание.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ СПРИНТ КАПС:

Не използвайте Ибупром Спринт Капс ако:

В миналото са се проявили симптоми на алергия към някоя от съставките, както и свръхчувствителност (хрема, астматичен пристъп, уртикария) към ацетилсалицилова киселина или друг лекарствен продукт от групата на НСПВС;

При следните състояния: активна или скорошна стомашна и/или дуоденална язва, предразположение към кръвоизливи, тежка чернодробна и/или бъбречна недостатъчност, тежка сърдечна недостатъчност, трети триместър на бременността.

Този продукт не трябва да се прилага при деца под 6 години.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ:

Обърнете специално внимание при употребата на Ибупром Спринт Капс:

Ако в анамнезата Ви има данни за бронхиална астма, нарушения на кръвосъсирването, увреждане на черния дроб и/или бъбреците, артериална хипертония или стомашна и/или дуоденална язва; ако едновременно се лекувате с други НСПВС; при бременност и по време на кърмене.

Лекарства като Ибупром Спринт Капс могат да бъдат свързани с леко увеличен риск от сърдечен инцидент (миокарден инфаркт) или инсулт. Всеки риск е по-вероятен при високи дози и продължително лечение.

Не превишавайте препоръчаните дози и продължителността на лечението - 5 дни.

Ако имате прекаран инсулт, проблеми със сърцето или мислите, че за вас може да има риск от появата им (например, ако имате високо кръвно налягане, диабет, повишени стойности на холестерол или сте пушач) трябва да обсъдите лечението с Вашия лекар или фармацевт. Други лекарства и Ибупром Спринт Капс Моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако употребявате или сте употребявали доскоро други лекарствени продукти, дори и такива, отпускани без рецепта.

Едновременната употреба с други НСПВС може да доведе до засилване на нежеланите реакции. Трябва да се потърси мнението на лекар, преди да се приложи този продукт, когато ще се използва едновременно с кортикостероиди, орални антикоагуланти (варфарин, кумарин), лекарства, понижаващи кръвното налягане, диуретици, литий, метотрексат или зидовудин.

Пациенти със заболяване на коронарните артерии, лекувани с ацетилсалицилова киселина, също трябва да се консултират с лекар, преди да използват ибупрофен.

Употреба на Ибупром Спринт Капс с храни и напитки:

Резорбцията му не се намалява от храната. Трябва да се приема след хранене.

Бременност, кърмене и фертилитет:

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете лекарствения продукт.
Той не трябва да се употребява в третия триместър на бременността.
Употребата от бременни е позволена само, когато е препоръчана от лекар.
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемате продукта Ибупрофен преминава в кърмата в много малки количества и рискът да се увреди кърмачето е малък.

Шофиране и работа с машини:

Лекарственият продукт не влияе върху способността за шофиране и работа с машини. Да се има в предвид, че при употребата му може да се получи замайване.
 


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия, получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: US Pharmacia
Цена:
Цена: 4.29 лв

Деца от 6 до 9 години (телесно тегло 20-29 кg):
За краткосрочно лечение - 1 капсула Ибупром Спринт Капс през устата на всеки 6-8 часа, след хранене. Да не се приемат повече от 3 капсули дневно (максимална дневна доза 600 mg).

Деца от 10 до 12 години (телесно тегло 30-39 kg):
За краткосрочно лечение - 1 капсула през устата на всеки 6 часа, след хранене. Да не се приемат повече от 4 капсули дневно (максимална дневна доза 800 mg).

Възрастни и деца над 12 години :
Перорално 1-2 капсули на всеки 4-6 часа, след хранене (не трябва да се приемат дозировки, по-високи от 6 капсули дневно ).

Не трябва да се прилага при деца под 6 години.
При напреднала възраст: не се налага адаптиране на дозата.

Както всички лекарства, Ибупром Спринт Капс може да предизвика реакции, въпреки че не всеки ги получава

Те включват:

Чести нежелани реакции (1-10% от пациентите) - гадене, липса на апетит, повръщане, пирозис, диспепсия, флатуленция, диария, запек, болки в епигастриума, задух, влошаване на бронхиална астма, главоболие, вертиго, свръхвъзбудимост, пруритус, уртикария, пурпура, обрив, задръжка на течности и отоци.

Нечести (0,1-1% от пациентите) - хипертония, промяна на вкуса, повишени трансаминази (SGOT u SGPT).

Редки (0,01-0,1% от пациентите) - стомашно-чревен кръвоизлив, сънливост или безсъние, нарушения на кръвосъсирването, тромбоцитопения.

Много редки (< 0,01% от пациентите) - бъбречна папиларна некроза, която може да доведе до бъбречна недостатъчност, хемолитична анемия, гранулоцитопения и тромбоцитопения, булозни дерматози (включително ексфолиативен дерматит и мултиформена еритема), неспецифични алергични реакции, анафилаксия, смущения на слуха и зрението.

Лекарства като Ибупром Спринт Капс могат да бъдат свързани с леко повишен риск от сърдечен инцидент (миокарден инфаркт) или инсулт. Нежеланите реакции се появяват по-рядко, когато лекарственият продукт се използва за кратко време.
При някои от пациентите може да се появят други нежелани реакции (неспоменати в тази листовка).

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Код: 10008934
Тегло:
0.020 кг