Над 800 промоции с до -30% през май
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню

Код: 10021538
Тегло:
0.030 кг

Урго Оптискин / Urgo Optiskin x 10 броя- размери 5.3 см/ 8 см. - Urgo

(483 глас/а)
Цена 10.79 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Урго Оптискин / Urgo Optiskin представлява стерилен пластир, който се използва за защита на всички видове повърхностни рани: хирургично зашити рани, кожни абразии

За прикрепване на медицински изделия (катетри, дренажи и др.).

Ползи:

Не пропуска бактерии, което предотвратява риска от външно замърсяване и инфектиране на раната;

Полупропусклив: през излючително фините дупчици преминава единствено въздух, който позволява на раната „да диша“ и предотвратява риска от мацерация.

Водонепропусклив: може да се използва при къпане (вана, душ);

Гъвкав и удобен, подходящ за всички части на тялото, не ограничава движението;

Хипоалергенен, подходящ и за най-чувствителната кожа.

Ефективен, силно залепващото покритие позволява платира да не се подменя до 5 дни

Надежден и лесен за прилагане.

Начинът на приложение позволява бързо и точно залепване, без да създава усещане за опъване или придърпване.Отстранява се безболезнено. Техниката на отстраняване чрез повдигане и леко опъване крайчето на пластира от едната страна позволява честа смяна на пластира, защото щади кожата.

Характеристики

Оптискин е стерилен, полупропусклив адхезивен пластир от изключително тънък полиуретанов филм. Хипоалергенно акрилaтно залепващо покритие.

Плътна силно абсорбираща марля, покрита с незалепваща към раната мрежичка.

Залепва добре от 4 страни
 

Разгледайте и другите продукти от категорията Санитарни материали. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка. 

Марка: URGO
Цена:
Цена: 10.79 лв

Преди приложение:

Измийте добре ръцете си.

Подготовка на кожата:

Ако е необходимо, обръснете кожата, за да осигурите добро залепване на пластираСпрете кръвотечението от раната, ако е необходимоДезинфекцирайте раната и кожата около неяПодсушете внимателно.

Прилагане на пластира Urgo Optiskin:

Хванете защитното хартиено покритие между палеца и показалеца и внимателно издърпайте навън, за да го отлепите. Преди изцяло да отстраните защитното хартиено покритие поставете пластира точно върху раната, за да я защитите или върху медицинското пособие, за да го закрепите. Отстранете изцяло хартиеното покритие и леко пригладете повърхността на пластира с длан, за да залепне по-добре. Отстранете прозрачното защитно фолио, като започнете да го отлепвате от средата към края. .Отново в посока от средата към края пригладете пластира.

Съхранявайте Оптискин стерилен пластир на сухо и недостъпно за деца място!

Предупреждения за употреба:


Пластирът Оптискин може да не се подменя и да остане върху раната най-много до 5 дни.

Проверете целостта на индивидулната опаковка, за да сте сигурни, че пластирът е стерилен преди поставяне.

Не разтягайте при поставяне! Не използвайте при инфектирани рани или инфектирани места от пробождане, кървящи или силно ексудиращи рани.

Наблюдавайте редовно раната или мястото на пробождане, за да откриете евентуални признаци на инфекция като зачервяване, оток, неприятна миризма или необичайно образуване на гнойна секреция.

За еднократна употреба.

Код: 10021538
Тегло:
0.030 кг