Коледен каталог
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10007718
Тегло:
0.050 кг

ЛАЙФ 600 / LIFE 600 таблетки 612мг х 20- Steigerwald

(652 глас/а)
Цена 17.99 лв

Няма наличност

известие при наличност
Изпратете

Какво представлява Лайф 600 и за какво се използва?


ЛАЙФ 600 / LIFE 600 на фармацевтичната компания Steigerwald представлява лекарствен продукт на растителна основа под формата на таблетки, който се прилага за леки до умерени депресивни състояния и разстройства със симптоми на тревожност, предотвратяване на рецидив на депресия или из­яви на нов епизод на депресия след благоприятно повлияване, за лечение на социално тревожно разстройство и предотвратяване на рецидив на такова.

Състав


Лайф 600 съдържа:

Активно вещество: Hyperici herba cum flores extractum siccum (сух екстракт от жълт кантарион) (5 - 8 : 1) 612 mg

Помощни вещества: Кроскармелоза натрий, Еудрагит Е 100, силициев диоксид колоиден дисперсен, лактоза монохидрат, макрогол 4000, магнезиев стеарат, малтодекстрин, рибофлавин Е 101, талк, титанов диоксид Е 171.
(Екстрагент: 50 об. % етанол)Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия, получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Цена:
Цена: 17.99 лв

Начин на употреба


Ако няма друго предписание, се приема по 1 таблетка с малко течност веднъж на ден след закуска, без да се сдъвква.

Тъй като в първите дни на приложение, лечебното въздействие на лекарственото средство се изгражда постепенно, Лайф 600 трябва да се приема без прекъсване в продължение на 14 дни, за да бъде постигнат желаният ефект.
По принцип продължителността на употреба не е ограничена, като отчетливо подобрение се наблюдава след 4-6 седмица на употреба. В случай, че до този момент не настъпи подобрение или симптомите се влошават, трябва да се консултирате с лекар.

Нежелани реакции:


При употребата на Лайф 600 е възможно е повишаване на светлочувствителността на кожата особено при хора със светла кожа.

В редки случаи е възможна появата на стомашно-чревни оплаквания, кожни алергични реакции като зачервяване, оток и/или сърбеж на кожата, умора.

Кога не трябва да използвате Лайф 600?


Лайф 600 не може да се приема едновременно с цикпоспорин, сиролимус, такролимус за вътрешна употреба или индинавир респ. други протеазни инхибитори при анти-ХИВ терапия, иринотекан и други цитостатици, както и други антидепресанти.

Лайф 600 не трябва да се приема при известна свръхчувствителност към жълтия кантарион или някое от помощните вещества в лекарството, при известна свръхчувствителност на кожата към светлината, както и при тежки депресивни епизоди.

Да не се приема от деца под 12 годишна възраст.

Какви предпазни мерки трябва да имате предвид при употреба на Лайф 600?


При едновременна употреба с Лайф 600 може да се намали действието на антикоагуланти от типа на кумарина (фенпрокумон, варфарин), имунодепресанти (циклоспорин, сиролимус, такролимус за вътрешна употреба), дигоксин, теофилин и амитриптилин. При пациенти, които приемат такива лекарства, трябва да бъдат провеждани подходящи контроли на лечението особено в началото и след приключване на приема на Лайф 600 (напр. определяне на концентрацията на лекарството в плазмата или цялата кръв) (виж също „Взаимодействия с други лекарствени средства и други форми на взаимодействие"). По време на употребата на Лайф 600 трябва да се избягва интензивно облъчване с ултравиолетови лъчи (продължителни слънчеви бани, кварцова лампа, солариум) или да се осигури достатъчна защита от слънцето. При жени, които приемат орални хормонални контрацептиви, е възможно междинно кървене като следствие от лекарствено взаимодействие. В такива случаи е необходимо да бъдат предприети допълнителни мерки за предпазване, тъй като сигурността на контрацепцията като цяло може да бъде понижена. Когато едновременно се прилагат други лекарства, се изисква внимание дори и след прекратяване приема на продукта, съдържащ жълткантарион ( вж. Взаимодействия) Продуктът е неподходящ при хора, с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен / галактозен синдром на малабсорбция. Какво трябва да имате предвид ако сте бременна или кърмите?

Не е налице достатъчен опит, свързан с употребата на екстракти от жълт кантарион по време на бременност и кърмене. Поради това Лайф 600 не трябва да се употребява през периода на бременност и кърмене.

Кои други продукти оказват влияние върху ефекта на Лайф 600 или могат да бъдат повлияни?


В единични случаи са били установени взаимодействия с дадените по-долу лекарствени вещества, при които може да се стигне до отслабване на терапевтичния им ефект: Антикоагуланти от типа на кумарина (напр. фенпрокумон, варфарин), имуносупресиви (напр. циклоспорин, сиролимус, такролимус за вътрешна употреба), дигоксин, индинавир и други протеазни инхибитори при анти-ХИВ терапията, иринотекан и други цитостатици, амитриптилин, мидазолам, симвастатин, ивабрадин, теофилин. Лекарства, съдържащи жълт кантарион, могат да подпомогнат метаболизирането на лекарствените средства, които се метаболизират чрез цитохром Р450 ензимна система. От това може да следва отслабване и/или намаляване на действието на съответното лекарствено средство. При едновременен прием с определени антидепресанти (нефазодон, пароксетин, сертралин) техният терапевтичен ефект може да се усили. В единични случаи могат да настъпят нежелани реакции в засилена степен (серотонинергически ефекти) като гадене, повръщане, страх, безпокойство и обърканост. При едновременна терапия с други лекарствени продукти, които въздействат фотосенсибилизиращо, съществува теоретична вероятност за засилване на фототоксичните реакции (виж „Нежелани лекарствени реакции"). При жени, употребяващи орални хормонални контрацептиви и приемат Лайф 600 има вероятност от поява на междинно кървене, както и понижаване на сигурността на контрацепцията. Ето защо, във всички случаи на прием заедно с други лекарства трябва да бъде потърсен съвет от лекар.

Код: 10007718
Тегло:
0.050 кг