Интервал за поръчки 16:00 ч.
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10002446
Тегло:
0.055 кг

Мобилат гел х50 г Stada

(1940 глас/а)
Цена 8.49 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Мобилат гел въздейства комплексно върху възпалителните процеси в засегнатите тъкани, подобрява локалния метаболизъм и ускорява възстановяването на увредените тъкани и се използва за локално лечение на закрити наранявания като изкълчвания, контузии, навяхвания, реактивни изливи, болка при движение в резултат на посттравматични изменения. Mobilat gel се резорбира много добре през кожата. Mobilat gel се понася много добре дори и от пациенти с чувствителна кожа. Също така Мобилат крем оказва дълготраен ефект върху засегнатите области при ревматични заболявания, съпроводени с болка при движение.

Лекарствени продукти за приложение върху кожата при ставни и мускулни болки;
лекарствени продукти съдържащи салицилова киселина и производни.

Mobilat gel е подходящ за приложение под форма на компреси.
 

 Състав:  100 г гел: 
 Мукополизахарид полисулфат 0,20 g 
 Надбъбречен екстракт 1,00 g 
 Салицилова киселина 2,0 g 


Помощни вещества: Динатриев едетат, розмариново масло, етаноламин, полиакрилова киселина, пропиленгликол, изопропилов алкохол, пречистена вода.

 

Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия, получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: STADA
Цена:
Цена: 8.49 лв

Следната информация важи за случаите, когато Вашият лекар не е уточнил друг начин на приложение. Моля следвайте инструкциите за приложени предписани Ви от Вашия лекар, защото в противен случай Mobilat гел може да не прояви очаквания ефект.

Какво количество Mobilat гел трябва да използвате и колко често да го прилагате?

Най-общо, лечението е индивидуално.

Обикновено се прилага 5-15 cm от гела върху засегнатата област, веднъж или няколко пъти на ден, като се масажира внимателно. Mobilat крем трябва да се използва само върху ненаранена кожа. Подходящо е прилагането на Mobilat крем под форма на компреси и в комбинация с физиотерапия.

Как трябва да употребявате Mobilat гел и кога трябва да го прилагате?

Прилагайте Mobilat гел върху засегнатите области и внимателно го втрийте в кожата.
Mobilat гел не трябва да се приема през устата!

Колко дълго трябва да употребявате Mobilat гел?

Mobilat гел трябва да се прилага, докато оплакванията отзвучат. При хронични заболявания може да се наложи продължително лечение. За Ваша безопасност, консултирайте се с Вашия лекар относно продължителността на приложение (виж Дозировка, начин и продължителност на приложение).

Противопоказания:

Кога Mobilat гел не трябва да се употребява?

Не използвайте Mobilat гел, ако сте алергични към която и да е от съставките.
 

Кога трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете да употребявате Mobilat гел?

Случаите, в които можете да употребявате Mobilat гел само при определени условия и при специални мерки за безопасност, са описани по-долу. Моля консултирайте се с Вашия лекар за това. Трябва да го направите, дори когато тази информация Ви е известна по-отдавна.

Пациенти страдащи от варицела, с реакции след ваксинация, с гьбични или бактериални инфекции на кожата или със специфични кожни заболявания (примерно туберкулоза, сифилис) на мястото на приложение както и при новородени и деца под 2 години, могат да прилагат Mobilat гел само след изричното разрешение на лекуващия лекар. Пациенти с бъбречна недостатъчност трябва да се консултират с лекуващия ги лекар, преди да започнат да прилагат Mobilat крем на големи площи от кожата продължително време. Това важи и за приложението на Mobilat крем при малки деца.

На какво трябва да се обърне внимание при новородени и деца под 2 години?

Mobilat гел не трябва да се прилага при новородени и деца под 2 години без изричното указание на лекуващия ги лекар.

На какво трябва да се обърне внимание при бременност и кърмене?

По време на бременност и кърмене, не трябва да използвате Mobilat гел и употребата му да е единствено след консултация с Вашия лекар. Кърмачките не трябва да прилагат Mobilat крем на кожата в областта на гърдите.

Предпазни мерки при употреба:

Какви предпазни мерки трябва да се спазват?

Прилагайте Mobilat гел само върху ненаранена кожа. Избягвайте контакта с наранена кожа, открити рани, очи или лигавици. Да не се използва под формата на оклузивни превръзки. Мястото на приложение не трябва да се излага на директна слънчева светлина. След употреба ръцете трябва да се измият внимателно.

Лекарствени взаимодействия.

Ефектите на кои лекарства могат да се повлияят от Mobilat gel?

Салициловата киселина от Mobilat gel може да увеличи пропускливостта на кожата за локални лекарства, прилагани на същото място. Когато Mobilat крем се прилага на големи кожни площи или за дълго време, може да нарасне честотата на нежеланите лекарствени реакции на метотрексат или да се засили ефектът на медикаментите от сулфанилурейната група, които се използват за намаляване на нивото на кръвната захар.

Какви нежелани лекарствени реакции могат да възникнат при приложението на Mobilat гел?

Като при всички лекарствени продукти от тази група е възможна проява на нежелани реакции. Рядко могат да възникнат местни кожни реакции, а в единични случаи - контактни алергии."

Ако забележите някакви нежелани лекарствени реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт!

Какви мерки трябва да се предприемат в случаи на поява на нежелани лекарствени реакции?

Ако възникнат нежелани лекарствени реакции, трябва да спрете приложението на Mobilat гел. Обикновено след това оплакванията отзвучават, без да са необходими други мерки.

За Ваша безопасност, моля консултирайте се с Вашия лекар!

Код: 10002446
Тегло:
0.055 кг

Клиентите също разглеждат