Супер седмица от -30% до -50%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10002846
Тегло:
0.150 кг

Парацетамол Сироп 120 мг/5 мл х125 мл Sopharma

(1274 глас/а)
Цена 3.69 лв

Няма наличност

известие при наличност
Изпратете

Paracetamol е лекарствено средство под формата на сироп, което понижава високата температура и успокоява болката при остри възпалителни заболявания на горните дихателни пътища. Помага при грипни състояния, простуда, инфекциозни заболявания като варицела, морбили, паротит. Ефективен при болки при никнене на зъби и за понижаване на повишена температура след имунизации. Предназначен за деца до 12-годишна възраст. Предлага се в опаковка от 125 мл.


Важна информация относно някои от съставките на Парацетамол Сироп:
• Лекарственият продукт съдържа сорбитол 1,5 г/5 мл. Ако Вашият лекар Ви е казал, че детето Ви има непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да дадете този продукт.
• Сиропът съдържа метил- и пропил парахидроксибензоат, които може да предизвикат алергични реакции (възможно е да са от забавен тип).
• В състава на продукта се съдържа аспартам, който е източник на фенилаланин и може да е вреден за хора с фенилкетонурия.
• Сиропът съдържа пропиленгликол, който може да предизвика алкохолоподобни симптоми (при количества над 200 mg/kg при деца).


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия, получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Sopharma
Цена:
Цена: 3.69 лв

 

Как да приемате Парацетамол Софарма:Винаги използвайте Парацетамол Софарма сироп точно както Ви е казал Вашият лекар.
Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Парацетамол Софарма сироп се прилага перорално.
Лекарственият продукт е предназначен за приложение в педиатричната практика при деца до 12-годишна възраст.
Препоръчваната дневна доза зависи от теглото на Вашето дете.

Тя е 60 мг/кг/24 ч, разпределена на 4 приема, т.е., около 15 мг/кг на всеки 6 часа.
Ако имате съмнения, потърсете съвета на Вашия лекар.

Лекарствената форма не е подходяща за дозиране при кърмачета под 3-месечна възраст.

• Деца от 3 месеца до 1 година По 2,5-5 мл (60-120 мг) 3-4 пъти дневно.
• Деца от 1 до 6 години По 5-10 мл (120-240 мг) 3-4 пъти дневно.
• Деца от 6 до 12 години По 10-20 мл (240-480 мг) 3-4 пъти дневно.

Ако е необходимо сиропът може да се прилага на 4 часа, но не повече от 4 дози за 24 часа. В случаи на тежко бъбречно заболяване интервалът между 2 приема не трябва да бъде по-малък от 8 часа. Курсът на лечение в детска възраст без консултация с лекар не трябва да бъде по-продължителен от 3 дни. Общата дневна доза Парацетамол при деца под 12 години не трябва да превишава 80 мг/кг.

Преди да приемете:
Не използвайте Парацетамол Софарма сироп:
• ако детето Ви е алергично (проявява свръхчувствителност) към активното вещество или към някоя от останалите съставки.
• ако детето Ви страда от тежки чернодробни заболявания. Обърнете специално внимание при употребата на Парацетамол Софарма сироп
• ако детето има тежко бъбречно или чернодробно заболяване;
• когато болката или високата температура продължат повече от 3 дни или симптомите се влошат, или се развият някакви други симптоми, не продължавайте лечението преди да се консултирате с лекар.

Това лекарство съдържа парацетамол.
Други лекарства също съдържат това активно вещество. Не комбинирайте такива лекарства, за да не надвишите препоръчаната дневна доза.

Прием на други лекарства
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако детето Ви приема или наскоро е приемало други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. При ограниченото приложение при деца и препоръчвания режим на дозиране няма клинично значими лекарствени взаимодействия.

При продължителна употреба на високи дози парацетамол лечението може да се повлияе и риска от нежелани лекарствени реакции да се повиши, ако детето Ви приема едновременно:
• кумаринови антикоагуланти (лекарства, които намаляват съсирваемостта на кръвта)
• аспирин и други салицилати (с противовъзпалително действие)
• лекарства против повръщане (метоклопрамид, домперидон)
• противоепилептични лекарства (фенитоин, карбамазепин, фенобарбитал)

• антибактериални лекарства (изониазид, рифампицин, хлорамфеникол)
• циметидин (лекарство, повлияващостомашнатакиселинност).

Ако лекарят назначи изследване на пикочна киселина или кръвна захар, трябва да го информирате, че детето приема парацетамол.

Употреба с храни и напитки
Сиропът е предназначен за деца.
По време на лечение с парацетамол не се препоръчва употреба на алкохол поради повишен риск от чернодробно увреждане.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Този лекарствен продукт е предназначен за употреба в детска възраст. Употребата на парацетамол не се препоръчва през първото тримесечие на бременността.

В периода на кърмене може да се прилага при стриктно спазване на дневната лечебна доза и продължителността на лечебния курс.

Шофиране и работа с машини
Предназначен за употреба в детска възраст.

Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, Парацетамол Софарма сироп може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Описани са няколко случая на намаляване броя на тромбоцитите в кръвта, намален брой на левкоцитите, анемия.
• В редки случаи се наблюдават прояви на свръхчувствителност, най-често от страна на кожата - сърбеж и обриви с различен характер, уртикария. От страна на дихателната система - затруднено дишане при предразположени пациенти, с проявена алергия към аспирин и други нестероидни противовъзпалителни средства. 
• В много редки случаи може да има леки прояви от страна на стомашно-чревния тракт (гадене, повръщане). При високи дози е възможно нарушениена бъбречната функция. Продължителното приложение на високи дози може да доведе до увреждане на черния дроб, като ранните симптоми са гадене, повръщане, изпотяване и общо неразположение. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Код: 10002846
Тегло:
0.150 кг