Над 1400 продукта с до 30% отстъпка
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10000493
Тегло:
0.130 кг

Бронхикум Елексир S Сироп 130 г х100 мл

(1302 глас/а)
Цена 10.09 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Бронхикум на фармацевтичната компания Санофи е лекарствено средство на растителна основа, което се препоръчва за симптоматично лечение на кашлица, като улеснява втечняването на гъстия жилав секрет в бронхите и неговото по-лесно отхрачване. Bronchicum Elixir S е билков сироп за лечение на инфекции на дихателните пътища и простудни заболявания, придружени от кашлица. Терапевтичния ефект се постига благодарение на комбинацията от две добре познати билки - мащерка и иглика, в оптимални концентрации. Еликсирът притежава изразено отхрачващо, противовъзпалително и антимикробно действие. Втечнява жилавите секрети и улеснява отхрачването. Етеричното масло от мащерка има отбъбващо действие за носната лигавица и успокоява кашлицата. Подпомага втечняването на прилепналия мукос и улеснява отделянето му. Потиска спазмите на дихателните пътища. Оказва антисептично действие. Екстракт от иглика - в корена му се съдържат сапонини, които улесняват отхрачването.
 

Активните вещества са: Thymi herbae extractum liquidum (1:2- 2.5) (течен екстракт от стрък на мащерка) - 5.0 g; Primulae radicis extractum liquidum (1:2 - 2.5) (течен екстракт от корени на иглика) - 2.5 g.
Другите съставки са: захарен сироп, натриев бензоат, пречистена вода.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Sanofi
Цена:
Цена: 10.09 лв

Приемайте Бронхикум Еликсир S Сироп винаги точно по указанията в листовката. Моля, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, когато не сте съвсем сигурни.
Ако не е предписано друго, възрастни и деца над 12 години приемат по 1 чаена лъжичка на всеки 2-3 часа до 6 пъти дневно.
Децата над 4 години приемат по 1/2 до 1 чаена лъжичка 2-3 пъти дневно, според възрастта.
Бронхикум Еликсир S сироп трябва да се приема в дози разпределени на равни интервали през деня.

Ако сте приели повече от необходимата доза Бронхикум Еликсир S Сироп:

Трябва да знаете, че не е необходимо да предприемате специални мерки. Не са описани случаи на отравяне с Бронхикум Еликсир S Сироп. При деца при поглъщането на по-големи количества би могло да доведе до симптоми на алкохолно отравяне. При приемане на цялото количество от флакон от 100 ml, се поемат съответно 4,4 g алкохол.


Ако сте пропуснали да приемете Бронхикум Еликсир S Сироп:

Приемете пропуснатата доза веднага щом се сетите. Ако почти е дошло време за следващата доза, забравете за пропуснатата и продължете нататък по предписаната дозировка. Никога не приемайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата.

Както всички лекарства, Бронхикум Еликсир S Сироп може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. В много редки случаи са възможни стомашни смущения и гадене. В отделни много редки случаи могат да се появят алергични реакции, като обрив, уртикария, подуване на лицето, устата и/или ларинкса (едем на Квинке). Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

Преди прием на БРОНХИКУМ Еликсир S Сироп 130 гр / BRONCHICUM Elixir S Syrup 130 g х100 мл - Sanofi:

Не приемайте Бронхикум Еликсир S сироп при данни за свръхчувствителност (алергия) към мащерка, корен от иглика или някоя от останалите съставки на продукта.
Обърнете специално внимание при употребата на Бронхикум Еликсир S сироп!
Поради съдържанието на етанол в сиропа, той не трябва да се използва от алкохолици. По същата причина, Бронхикум Еликсир S сироп трябва да се използва само след лекарска консултация в случаи на чернодробни заболявания, епилепсия, мозъчни заболявания или мозъчни травми.
Ако след употребата на това лекарство симптомите не се повлияват в рамките на 1 седмица или състоянието на болния се влоши, трябва да се потърси лекарска помощ или лечението да се преоцени.

 

Прием на други лекарства и БРОНХИКУМ Еликсир S Сироп 130 гр / BRONCHICUM Elixir S Syrup 130 g х100 мл - Sanofi:

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Не са известни лекарствени взаимодействия на Бронхикум Еликсир S с други лекарства.


Бременност и кърмене:

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
Поради липсата на достатъчно данни не се препоръчва употребата на Бронхикум Еликсир S сироп по време на бременност и кърмене.

 

Шофиране и работа с машини:
Бронхикум Еликсир S сироп съдържа 5,46 обемни % етанол.
Важна информация относно някои от съставките на БРОНХИКУМ Еликсир S Сироп 130 гр / BRONCHICUM Elixir S Syrup 130 g х100 мл - Sanofi:

При пациенти със захарен диабет трябва да се вземе под внимание, че това лекарство съдържа захароза - 1 чаена лъжичка (5 ml) отговаря на 0,38 ХЕ (хлебни единици).

Съхранение на БРОНХИКУМ Еликсир S Сироп 130 гр / BRONCHICUM Elixir S Syrup 130 g х100 мл - Sanofi:

Бронхикум Елексир S сироп не трябва да се използва след изтичане срока на годност, изписан върху опаковката. Съхранявайте в оригиналната опаковка на място, недостъпно за деца.

Забележка:

Да се разклаща преди употреба. Бронхикум Елексир S сироп съдържа екстракт от растения. Появата на утайка по дъното на бутилката, при дълго съхранение, не оказва влияние на действието на Бронхикум Елексир S сироп. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Код: 10000493
Тегло:
0.130 кг