SOpharmacy клуб
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10000252
Тегло:
0.020 кг

Батрафен лак за нокти х3 г

(1372 глас/а)
Цена 28.59 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Батрафен на фармацевтичната компания Санофи e лечебен лак за нокти, който се използва за лечение на гъбични инфекции на ноктите. Активното вещество циклопирокс прониква през нокътната плочка и достига до гъбичния патоген след най-малко 48 часа след нанасянето на продукта. Циклопирокс притежава фунгицидно действие срещу всички патогени, които причиняват гъбични инфекции на ноктите.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Sanofi
Цена:
Цена: 28.59 лв

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ БАТРАФЕН:


През първия месец Батрафен лак се нанася в тънък слой през ден, през втория месец най-малко 2 пъти седмично и от третия месец веднъж седмично.

Начин на приложение:


Преди началото на лечението с Батрафен лак трябва с ножица или с еднопосочни пили да се отстрани колкото е възможно повече от разрушения нокът.

- През първия месец Батрафен лак се нанася през ден в тънък слой върху засегнатия нокът. С това се постига насищане на нокътя с активното вещество.

- През втория месец на лечение приложението може да се намали на най-малко 2 пъти седмично, а от третия месец - на веднъж седмично.

- Продължителността на приложение зависи от тежестта на засягане на нокътя, но не трябва да надхвърля 6 месеца.

За това време от 6 месеца причинителят на микотичната инфекция на ноктите ще бъде напълно унищожен. Лекарят ще реши дали е необходимо по нататъшно лечение.

Как можете допълнително да подпомогнете лечението ?

Избягвайте облекло или обувки, задържащи топлината и влагата. При гъбичково заболяване на краката трябва по възможност да пазите обувките си от заразяване. Това можете да постигнете с напръскване на антимикотична пудра в обувките. При най - малкото подозрение за подновяване на инфекцията трябва незабавно да потърсите Вашия лекар.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ БАТРАФЕН:

Не използвайте Батрафен:

♦ Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на Батрафен.

Батрафен лак не трябва да се прилага на деца.

Обърнете специално внимание при употребата на Батрафен:

Да не се допуска попадането на Батрафен лак в очите. Допълнителните хигиенни мерки, препоръчани от лекаря, трябва да се й спазват стриктно.

След прилагане на лекарството, да се измиват старателно ръцете от него. През цялото време на приложение веднъж седмично лаковото покритие трябва да се отстранява с тампони, напоени с алкохол. При това трябва наново да се отстрани колкото е възможно повече от променения нокът с помощта на еднопосочни пили. Ако междувременно лаковото покритие се увреди, достатъчно е да се намажат с Батрафен лак само напуканите места.

Бременност и кърмене:

По време на бременност и кърмене Батрафен лак за нокти не се прилага поради липса на клинични данни.
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини:

Няма съобщения за влияние на лекарството върху способността за шофиране и работа с машини.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:


Съдържание:

Активното вещество е: циклопирокс

Другите съставки са: поли(бутил хидроген малеат, метоксиетилен) (1:1), етилацетат, 2-пропанол.

Съхранение:

- Да се съхранява на тъмно на стайна температура.

- След отваряне на шишенцето лакът за нокти е годен 6 месеца при спазване условията на съхранение.

- За да се предотврати изсушаване на разтвора е необходимо плътно затваряне на капачката след употреба.

- За да се предотврати залепване на капачката към флакона, трябва да се избягва разливане на лака извън флакона.

- Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

- Не използвайте след изтичане срока на годност.

Както всички лекарства, Батрафен може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. В отделни случаи, по време на лечение с Батрафен лак за нокти, е възможно зачервяване и лющене на кожата в съседство. В редки случаи може да настъпи алергичен контактен дерматит.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Код: 10000252
Тегло:
0.020 кг