Над 600 промоции с до -50%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10002227
Тегло:
0.100 кг

Лопедиум против диария 2 мг x10 капсули Sandoz

(2791 глас/а)
Цена: 5.59 лв
Цена за лоялни точки: 1118 точки
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Лопедиум на фармацевтичната компания Сандоз е лекарствен продукт под формата на капсули, който се използва за симптоматично лечение на разстройство (диария), когато не е възможно причината за диарията да се лекува директно и за облекчаване на стомашния дискомфорт. Продължителният прием на Лопедиум следва да бъде под лекарски контрол. Предлага се в опаковка от 10 капсули.

 

 Активно вещество в 1 твърда желатинова капсула: 
 лоперамидов хидрохлорид 2 mg 
 Другите съставки са: желатин, лактоза монохидрат, магнезиев
 стеарат (Ph.Eur.), царевично нишесте, талк, оцветители -
 железен оксид (Е 172), патент синьо (Е131) и титанов диоксид (Е171).

 

 

Съвет към диабетиците: 1 твърда желатинова капсула съдържа 0,01 въглехидратни единици.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Sandoz
Цена:
Цена за лоялни точки: 1118 точки
Цена: 5.59 лв

Възрастни и деца на възраст 6-17 години:

При остро разстройство началната доза е 2 капсули за възрастни (съответстващо на 4 mg лоперамидов хидрохлорид) и 1 капсула (2 mg) за деца, последвани от една капсула (2 mg) след всяко последващо изхождане с рядка консистенция.

При хронична диария началната доза е 2 капсули (4 mg) за възрастни и 1 капсула (2 mg) за деца дневно: началната доза се коригира до достигане на 1-2 твърди изхождания дневно, което обикновено се постига с поддържаща доза от 1-6 капсули (2 mg 12 mg) дневно. Максималната доза за остра и хронична диария е 8 капсули Лопедиум дневно за възрастни (съответстващи на 16 mg лоперамидов хидрохлорид) и не трябва да бъде надвишавана. При деца дозата трябва да се съобрази с телесната маса (3 капсули /20 кг телесно тегло), но не бива да надвишава максимума от 8 капсули дневно.
Твърдите желатинови капсули се приемат без да се дъвчат, заедно с малко течност.

Ако не се установява клинично подобрение до 48 часа след започване на лечение на острата диария, приемът на Лопедиум трябва да бъде преустановен и да се потърси консултация с лекар.
Лопедиум не трябва да се използва повече от 4 седмици без лекарско наблюдение.
При диария трябва да се вземат мерки за възстановяване на течностите и електролитите като най-важен лечебен способ, особено при деца.

Класификацията при употреба на Лопедиум на нежеланите реакции по честота е следната:

Чести: главоболие, замаяност, гадене, запек, образуване на газове в червата.

Нечести: сънливост, болка, парене и дискомфорт в коремната област, повръщане, нарушено храносмилане, сухота в устата, обрив.

Редки: реакции на свръхчувствителност като кожни обриви, оток особено в областта на лицето и шията, анафилактичен шок, загуба на съзнание, двигателна вцепененост, замъглено съзнание, нарушение на координацията, повишено кръвно налягане, тесни зеници, чревна непроходимост, чувство на тежест в коремната област, задържане на урина, умора.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Преди да приемете Лопедиум:

Не приемайте Лопедиум:

ако сте алергични (свръхчувствителни) към активната съставка или към някоя от другите съставки на продукта;

при състояния, при които трябва да се избегне забавяне на перисталтиката и функцията на червата поради риск от сериозни последствия. Такива състояния са: чувство за подут корем, запек и чревна непроходимост;

при деца под 2 години;

при разстройство, придружено с повишена температура и изпражнения с примеси на кръв и слуз (остра дизентерия);

при остър пристъп на улцерозен колит (улцерозно възпаление на дебелото черво);

при разстройство, получено след прием на широкоспектърни антибиотици (псевдомембранозен колит);

при диария, предизвикана от някои чревни бактерии.

Приемът на лоперамидов хидрохлорид трябва да се преустанови веднага щом се появи запек, тежест в корема или развитие на чревна непроходимост.

Обърнете специално внимание при употребата на Лопедиум:

- При определени заболявания или състояния - Лопедиум може да се използва само след консултация с Вашия лекар. Това се отнася също и ако страдате от гореспоменатите заболявания.
- Ако страдате или сте страдали от чернодробно заболяване, може да приемате Лопедиум само след лекарска консултация, тъй като съществува вероятност метаболизмът на продукта да бъде забавен и да се появят признаци на относително предозиране с проява на интоксикация на централната нервна система.
- При разстройство могат да бъдат изгубени големи количества течности и електролити и компенсирането им е най-важната терапевтична мярка, особено при деца. Лопедиум не бива да се дава на деца на възраст между 2 и 6 години без лекарско предписание и наблюдение.
- При остра диария, ако не настъпи подобрение в продължение на 48 часа, приемът на Лопедиум трябва да се преустанови и да се потърси медицинска помощ.
- Пациентите със СПИН, които получват Лопедиум против диария, трябва да спрат приема при най-ранна поява на тежест в коремната област. Съществуват изолирани съобщения за запек с последващи усложнения при пациенти със СПИН.
Лопедиум съдържа лактоза. Ако сте информиран, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете този продукт.

Прием на други лекарства:

Макар че не са съобщени клинични прояви на взаимодействието между Лопедиум и изброените по-долу лекарства, установено е, че едновременният му прием с тях повишава концентрацията на Лопедиум в кръвта:

хинидин (при неправилен сърдечен ритъм, аритмия);

ритонавир (при инфекция с HIV вирус);

итраконазол и кетоконазол (при гъбични инфекции);

гемфиброзил (за понижаване нивата на липидите в кръвта).

Едновременната употреба на Лопедиум с перорален десмопресин (синтетичен аналог на хормона вазопресин, прилаган при т.нар. безвкусен диабет) води до повишена концентрация на десмопресин в кръвта.

Деца и възрастни пациенти:

Деца под 2 години не трябва да бъдат лекувани с лекарства, съдържащи лоперамидов хидрохлорид, какъвто е Лопедиум.
Дозировката при деца на възраст между 2 и 6 години трябва да бъде съобразена с телесното им тегло. Лопедиум капсули не е подходящ за деца в тази възрастова група поради високото съдържание на активната съставка. За тази цел съществуват други фармацевтични форми по лекарско предписание.

Бременност и кърмене:

Приемът на Лопедиум през време на бременността не се препоръчва. Жени, които са бременни или кърмят, трябва да се консултират със своя лекар за подходящото лечение.

Шофиране и работа с машини:

При диария, лекувана с Лопедиум, могат да се появят уморяемост, замаяност или сънливост. Затова се препоръчва внимание при шофиране и работа с машини.

Как да съхранявате Лопедиум?

Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Съхранявайте в картонената опаковка, на сухо място.
Не използвайте Лопедиум след срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Ако сте приели повече от необходимата доза Лопедиум:

В случай на предозиране (включително относително предозиране поради нарушена чернодробна функция) могат да възникнат: потискане на централната нервна система (двигателна вцепененост, нарушения в координацията, сънливост, тесни зеници, повишен мускулен тонус и потискане на дишането), задържане на урината и чревна непроходимост. Децата са по-чувствителни към ефектите от страна на централната нервна система в сравнение с възрастните.
Ако възникнат симптоми на предозиране, трябва на всяка цена да бъде потърсена консултация с лекар. Лечението е ориентирано към овладяване симптомите на предозиране като по преценка може да се приложи съществуващия антидот налоксон.

Код: 10002227
Тегло:
0.100 кг