Коледен каталог
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10010671
Тегло:
0.100 кг

ГАВИСКОН МЕНТА / GAVISCON MENTA х16 дъвчащи таблетки - Reckitt Benckiser Healthcare

(1251 глас/а)
Цена 5.99 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

ГАВИСКОН МЕНТА / GAVISCON MENTA х16 дъвчащи таблетки на фармацевтичната компания Reckitt Benckiser Healthcare е лекарствен продукт под формата на дъвчащи таблетки, който се прилага за лечение на симптоми на гастро-езофагеален рефлукс, като киселинна регургитация, киселини в стомаха и нарушено храносмилане, свързани с рефлукса, например след хранене или по време на бременност, или при пациенти със симптоми свързани с рефлукс езофагит. Гавискон Ментови Таблетки спада към група лекарства, наречени "супресори на рефлукса", които образуват защитен слой по повърхността на стомашното съдържимо, за да възпрепятства изтичането на стомашна киселина от стомаха към хранопровода, където причинява болка и дискомфорт.

 

 

Състав: Активни вещества във всяка таблетка за дъвчене: 250 mg натриев алгинат, 133.5 mg натриев хидрогенкарбонат и 80 mg калциев карбонат.


Други съставки: манитол (Е421), макрогол 20 000, коповидон, аспартам (Е951), аромат на мента, магнезиев стеарат, ацесулфам калий.

Таблетките не съдържат захар и глутен.

 

Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Reckitt Benckiser Healthcare
Цена:
Цена: 5.99 лв

За перорално приложение. Сдъвчете добре таблетката преди да преглътнете.

Възрастни, включително в старческа възраст и деца над 12-годишна възраст: При появата на симптоми вземете 2-4 таблетки Гавискон Мента след хранене и преди сън (до четири пъти дневно).

Както всички лекарства, Гавискон Ментови Таблетки може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако се появят някои от следните нежелани реакции, преустановете приема на лекарството и се посъветвайте с Вашия лекар веднага. Много рядко (по-малко от 1 на 10 000) може да се наблюдават алергични реакции към помощните вещества. Симптомите включват кожни обриви, сърбеж, затруднено дишане, замаяност или отоци на лицето, устните, езика или гърлото. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

Преди прием на ГАВИСКОН МЕНТА / GAVISCON MENTA х16 дъвчащи таблетки - Reckitt Benckiser Healthcare:

Не приемайте Гавискон Ментови Таблетки: Ако сте алергични (свръхчувствителни) към някоя съставки на Гавискон Ментови Таблетки, тъй като много рядко е възможно да се появят затруднено дишане и кожни обриви (виж информацията по-долу за пълния списък на нежелани реакции).​

 

Специално внимание при употреба на ГАВИСКОН МЕНТА / GAVISCON MENTA х16 дъвчащи таблетки - Reckitt Benckiser Healthcare:

Този лекарствен продукт съдържа малки количества натрий (10.6 mmol на 10 ml) и калций (3.2 mmol на 10 ml). Ако сте посъветвани да спазвате строга ограничителна диета по отношение на тези соли, моля консултирайте се с Вашия лекар;Ако страдате от сериозно бъбречни или сърдечно заболяване, посъветвайте се с Вашия лекар, тъй като някои соли могат да повлияят на тези заболявания. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако Ви е известно че имате понижени нива на солна киселина в стомаха, тъй като ефективността на този лекарствен продукт в тези случаи може да е намалена. Ако симптомите не се подобрят до 7 дни, консултирайте се с Вашия лекар.

 

Прием на други лекарства и на ГАВИСКОН МЕНТА / GAVISCON MENTA х16 дъвчащи таблетки - Reckitt Benckiser Healthcare:

Не приемайте този лекарствен продукт в рамките на 2 часа от приема на други лекарствени продукти през устата, тъй като може да повлияе действието на другите лекарствени продукти.
Моля уведомете Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

 

Бременност и кърмене:

Този лекарствен продукт може да се прилага по време на бременност и кърмене.
Както за всички лекарства, продължителността на лечение трябва да е възможно най-кратка.

 

Важна информация относно някои от съставките на ГАВИСКОН МЕНТА / GAVISCON MENTA х16 дъвчащи таблетки - Reckitt Benckiser Healthcare:

Ако страдате от фенилкетонурия, трябва да имате предвид, че този лекарствен продукт е подсладен с аспартам, източник на фенилаланин.

 

Съхранение на ГАВИСКОН МЕНТА / GAVISCON MENTA х16 дъвчащи таблетки - Reckitt Benckiser Healthcare:

Не използвайте Гавискон Ментови Таблетки след изтичане срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Съхранявайте при температура под 30 °С. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Код: 10010671
Тегло:
0.100 кг