Над 600 промоции с до -50%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10000712
Тегло:
0.030 кг

Геломиртол 120 мг x20 капсули G. Pohl-Boskamp

(1573 глас/а)
Цена 9.39 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Какво представлява Геломиртол и за какво се използва?

Геломиртол е лекарствен продукт със секретолитично и секретомоторно действие, който втечнява гъстият секрет, засилва отделянето му и по този начин се подпомага отхрачването.Също така Геломиртол в допълнение на мукосекретолитичния ефект, стандартизиран миртол във високи дози, има антиинфекциозно, имуномодулиращо, спазмо- литично и съдоразширяващо действие. Противовъзпалителните и антиалергични действия могат да бъдат демонстрирани с подходящи модели, всичките тези действия имат значение за цялостната терапевтична ефикасност на ГелоМиртол. Геломиртол се прилага за симптоматично лечение на остри и хронични бронхити и синуити, бронхопневмонии, ХОББ.

Бременност и кърмене:

Въз основа на проведените експериментални проучвания и продължителното използване на пре¬парата, както и въз основа на съвременната научна информация, се счита, че ГелоМиртол Форте може да се използва без риск по време на бременност, но след консултация с лекар. Много е вероятно, поради липофилните си свойства ГелоМиртол форте да преминава в кърмата.

Лекарствени взаимодействия:

Няма известни.
 

Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия, получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Цена:
Цена: 9.39 лв

Дозировка:

При остри заболявания възрастни и деца над 10 години приемат по 2 капсули ГелоМиртол 120 mg 4-5 пъти дневно; при хронични заболявания се приемат по 2 капсули 3 пъти на дедневно, като тази дозировка се препоръчва и за поддържащо лечение. Деца от 4 до 10 години по 1 капсула ГелоМиртол 120 4-5 пъти дневно при остри заболявания и по 1 капсула 3 пъти дневно при хронични заболявания.


При хронични бронхити, за улесняване сутрешното отхрачване се приема допълнително по 2 капсули ГелоМиртол допълнително вечер преди лягане.

Капсулите ГелоМиртол се приемат 1/2 час преди храненe с голямо количество хладна течност. За по-добър сън последната доза да се взима преди лягане.

Нежелани реакции:

В отделни случаи могат да се появят нарушения на стомашно-чревния тракт: флатуленция, болка в стомаха, гадене, диария. При наличие на камъни в бъбреците и жлъчката е възможно да започне тяхното раздвижване. Докладвани са отделни случаи на алергични реакции (напр. обрив, оток на лицето, задух или нарушения в кръвообращението).
 

Противопоказания:

ГелоМиртол Форте да не се използва при наличието на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.

Код: 10000712
Тегло:
0.030 кг

Клиентите също разглеждат