Супер седмица от -30% до -50%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10002822
Тегло:
0.001 кг

Пантенол спрей при рани и изгаряния 5% х130 г

(1659 глас/а)
Цена 14.29 лв

Няма наличност

известие при наличност
Изпратете

Какво представлява Пантенол спрей и за какво се използва?

ПАНТЕНОЛ спрей при рани и изгаряния 5% е лекарствен продукт, който се използва като допълнително лечение при повърхностни наранявания на кожата, включително нараняване на лигавиците и изгаряния. Пантенол спрей е фина, мека пяна, която лесно се нанася върху кожата и не дразни болезнените кожни участъци. В случай на наличие на нарушение - слънчево изгаряне, или ожулване, или при раздразнена кожа, спреят позволява приложение на пяната върху кожата по хигиеничен начин върху големи кожни участъци, дори в трудно достъпни области.

Кожата Ви е способна да се възстанови в известна степен чрез образуване на нови кожни клетки.
Във всички случаи кожата Ви се нуждае от витамини и минерали за подпомагане на регенериращите способности.
Пантотеновата киселина, като представител на групата витамини В, е съществена главно за метаболизма и клетъчния растеж. Получава се чрез преобразуване на активното вещество декспантенол, съдържащо се в спрея Пантенол. Пантотеновата киселина спомага за епителизирането на кожата и по такъв начин за лечението на засегнатите участъци.

Лечебните качества на Пантенол спрей го правят еднакво подходящ за грижа за кожата на бебета, малки деца и на възрастни. Лесното и равномерно разпределение на активното вещество върху засегнатите участъци подпомага лекото лекуване на кожата.

Състав:

Пантенол шпрей съдържа:

Активно вещество: 100 g дермалнa пяна съдържат като активно вещество 4,63 g декспантенол (Dexpanthenol)
Помощни вещества: цетостеарилов алкохол, восък, лек течен; парафин, лек течен; пероцетна киселина, пропелeнт, пречистена вода.

Едновременна употреба на Пантенол спрей с други лекарствени продукти:

При приложение на Пантенол спрей по предназначение взаимодействия с други лекарствени продукти не са известни.

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако употребявате други лекарствени продукти, или ако доскоро сте взимали/прилагали такива, дори когато става дума за лекарствени продукти, които са без лекарско предписание.

При приложение на Пантенол спрей в гениталната или аналната област и едновременно използване на кондоми може да се стигне до намаляване на здравината на разкъсване поради съдържанието на парафин в спрея и с това да се намали сигурността на кондомите.

Бременност и кърмене:

Тъй като няма научни данни какво количество декспантенол навлиза в кръвообращението от кожата, приложението на Пантенол спрей върху големи кожни участъци по време на бременност и кърмене би трябвало да става само ако по преценка на лекар, когато потенциалните ползи надвишават възможните рискове.

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини:


Не са необходими специфични предпазни мерки.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Цена:
Цена: 14.29 лв

При приложение в областта на лицето Пантенол спрей не трябва да се впръсква директно. Препоръчва се впръскване върху ръката и нанасяне върху съответната част от лицето.

Да не се впръсква в очите! Да не се впръсква директно в устата или носа!

При ползване флаконът трябва да се държи вертикално с вентила нагоре.
За да се образува качествена пяна флаконът трябва да се разклати енергично преди всяко прилагане, особено ако продуктът не е бил използван дълго време.

Възможно е при първоначалната употреба на спрея в началото за кратко да изтича само газ, преди да се появи нормалната пяна.

Продължителност на употреба:

Не са известни ограничения за продължителността на приложение на Пантенол спрей. Тя зависи от вида и протичането на заболяването.

В много редки случаи при употребата на Пантенол спрей може да се появи непоносимост, изразяваща се в контактни алергии.

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако някоя от описаните нежелани реакции Ви безпокои или забележите нежелани реакции, които не са описани в тази листовка.

Код: 10002822
Тегло:
0.001 кг