Над 800 промоции с до -30% през май
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10003366
Тегло:
0.020 кг

Сперсалерг капки х10 мл Novartis

(1868 глас/а)
Цена 6.79 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

СПЕРСАЛЕРГ капки / SPERSALLERG drops на фармацевтичната компания Новартис е лекарствен продукт, който се използва за облекчаване на възпалението, зачервяването и сърбежа в очите, при алергични конюнктивити. Ако не се наблюдава подобрение в състоянието Ви след 5-дневно лечение с продукта, препоръчително е да се консултирате с лекуващия лекар. Сперсалерг са капки за очи, които съдържат две лекарствени вещества антихистамин (антазолин - под формата на Antazoline hydrochloride: 0.5 mg/ml) и деконгестант (тетризолин - под формата на --- hydrochloride: 0.4 mg/ml).


Какво трябва да знаете?
Ако Ви се налага да използвате друго лекарство за очи едновременно със СПЕРСАЛЕРГ, трябва да се консултирате за това с лекуващия лекар, за да се състави най-подходящия график за дозировката и приложението на лекарствата. В този случай трябва да има интервал от поне 5 минути между прилагането на двете лекарства.


Кога не трябва да употребявате Сперсалерг?
Ако сте алергични към някоя от съставките на СПЕРСАЛЕРГ, Вие трябва да уведомите за това Вашия лекар. Ако страдате от други заболявания, информирайте го и за тях. Това ще му позволи да определи дали лечението със СПЕРСАЛЕРГ е подходящо. СПЕРСАЛЕРГ не трябва да се прилага при деца под 2 години.


Кога Спесалерг трябва да се употребява с внимание?
Контактни лещи не трябва да се носят при поставяне на капките за очи. Те могат да се поставят отново след интервал от 5 минути.
По принцип, контактни лещи не трябва да се носят при наличие на възпалителни процеси.


Шофиране и работа с машини
Не се препоръчва шофиране на кола или работа с машини, тъй като е възможна поява на замъглено зрение и сънливост, непосредствено след прилагане на СПЕРСАЛЕРГ.


Бременност и кърмене?
Ако сте бременна или планирате бременност може да използвате СПЕРСАЛЕРГ само по лекарско предписание. Не се препоръчва използването на СПЕРСАЛЕРГ при кърмещи майки.


АКО СЛУЧАЙНО ПОГЪЛНЕТЕ ПРЕЗ УСТАТА СПЕРСАЛЕРГ КАПКИ ЗА ОЧИ:
Случайното поглъщане на капките за очи през устата може да въздейства върху целия организъм - слабо сърцебиене, сънливост, ниска телесна температура, ниско кръвно налягане, особено при деца. В този случай, ако пациентът е в съзнание се опитайте да предизвикате повръщане или се обърнете незабавно към лекуващия лекар.


КАКВИ ПОМОЩНИ ВЕЩЕСТВА СЪДЪРЖА СПЕРСАЛЕРГ КАПКИ ЗА ОЧИ?
Бензалкониев хлорид (консервант), натриев хлорид, хлороводородна киселина, хипромелоза, вода за инжекции.


Опаковка:
Флакон от 10 ml.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Novartis
Цена:
Цена: 6.79 лв

ВЪЗРАСТНИ:

В остра фаза: 1 капка на всеки 3 часа. За по-продължително приложение: 1 капка 2-3 пъти дневно

ДЕЦА до 12 години и пациенти в напреднала възраст: 1 капка 1-2 пъти дневно.

Наклонете главата назад, дръжте флакона с другата ръка, обърнат надолу, и го задръжте над окото си. Опънете долния клепач внимателно надолу с една ръка. Леко стиснете флакона и капнете една капка. Пазете окото от допир на наконечника на флакона. След приложение на капките за очи се препоръчва да се притисне вътрешната част на ъгъла на окото с пръст 1-2 минути. Това предотвратява изтичането на капките по слъзните канали в носа. По този начин повече СПЕРСАЛЕРГ капки за очи ще се задържат в окото, за да предотвратят възпалението.

Леко изразено, краткотрайно усещане за парене и замъгляване на зрението непосредствено след поставяне на СПЕРСАЛЕРГ. В изолирани случаи е възможна появата на главоболие, сънливост или слабо сърцебиене. Много рядко се наблюдава свръхчувствителност (алергична реакция) към някоя от съставките - предимно към антазолин. Ако забележите някакви симптоми при лечение на очите, които Ви безпокоят, информирайте за това Вашия лекар.

Указания за употреба:

Затворете флакона веднага след употреба.

Да не се използва след изтичане на срока на годност.

Да се използва в продължение на не повече от един месец след първоначалното отваряне. Преди употреба, моля прочетете листовката!

Съхранение:

Да се съхранява под 25°С.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Код: 10003366
Тегло:
0.020 кг