Промоции
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10002654
Тегло:
0.020 кг

ОКУЛОТЕКТ гел / OCULOTECT gel х 10гр.- Novartis

(744 глас/а)
Цена 8.95 лв

Няма наличност

известие при наличност
Изпратете

Какво представлява Окулотект гел и за какво се използва?


ОКУЛОТЕКТ гел / OCULOTECT gel на фармацевтичната компания Новартис представлява стерилен гел за очи, който се прилага като заместител на слъзната течност за овладяване на състояния, свързани със сухота на очите, включително сух кератоконюнктивит или при недостатъчно слъзно покритие, или недостатъчно овлажняване на роговицата. Окулотект гел съдържа ретинол палмитат 10 mg/g (1000 IU).

ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ОКУЛОТЕКТ ГЕЛ:


Не прилагайте Окулотект гел

Ако имате или някога сте имали алергична реакция, към активното вещество или към някоя от останалите съставки на Окулотект гел.

Прием на други лекарства:


Ако се прилага друго лекарство за очи, трябва да има интервал от поне 5 минути между приложението на двата продукта. Окулотект гел трябва винаги да бъде последното приложено лекарство.

Бременност и кърмене:


Не са провеждани контролирани проучвания при животни и бременни жени. Препоръчва се повишено внимание при употребата на лекарствения продукт при бременни и кърмещи.

Шофиране и работа с машини
Окулотект гел може да причини временно замъглено виждане след приложение. Това трябва да се има предвид при шофиране и работа с машини.

Състав


Окулотект гел съдържа:

- Активното вещество е ретинол палмитат.
- Другите съставки са α-токоферол ацетат, карбомер, цетримид (консервант), динатриев едетат, глицерол, трометамин, вода за инжекции
Окулотект гел се предлага в туба, съдържаща 10 g гел.

 

Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Novartis
Цена:
Цена: 8.95 лв

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ОКУЛОТЕКТ ГЕЛ?


За очно приложение.
Обичайната доза за възрастни е една капка 3 пъти дневно, до една капка на всеки час при необходимост.
До момента, употребата и безопасността на Окулотект гел не са били системно проучвани при деца и подрастващи.
При приложение на Окулотект гел не трябва да се носят контактни лещи. Контактните лещи трябва да се свалят преди приложение и да се поставят отново не по-рано от 30 минути след приложението на Окулотект гел. Непосредствено след употреба, тубата трябва да се затваря. Апликаторът не трябва да се докосва.
Вашият лекар ще определи продължителността на Вашето лечение. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ:


Както всички лекарства, Окулотект гел може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. При приложението на Окулотект гел може да възникне леко, преходно чувство за парене след приложение. Може да възникнат и реакции на свръхчувствителност.

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ОКУЛОТЕКТ ГЕЛ:


Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява в хладилник (2°С - 8°С).
След отваряне да се съхранява под 25°С, като не бива да се използва
Да не се използва след срока на годност отбелязан върху етикета на опаковката.

Код: 10002654
Тегло:
0.020 кг

Преди да продължите...