Над 600 промоции с до -50%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10000099
Тегло:
0.020 кг

Ламизил дермгел 1% х15 г Novartis

(1340 глас/а)
Цена 12.49 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Продуктът на фармацевтичната компания Новартис е лекарствен продукт с противогъбично действие, който се прилага при кожни инфекции. Със своето антимикотично действие, Продуктът убива гъбичките, причинители на инфекции на кожата. Ламизил е предназначен за лечение на гъбички по краката (tinea pedis), в ингвиналните области (tinea cruris), по тялото - трихофития (tinea corporis).
Ламизил се използва също за лечение на дрождеви инфекции като разноцветен лишей (pityriasis versicolor).

Как да разберете, че имате някои от посочените проблеми:

Гъбичките по краката засягат обикновено и двата крака, но невинаги. Най-често се появяват между пръстите. Може да бъдат и по извивката на крака, долната или друга част на стъпалата. Най-срещаният тип гъбички по краката предизвиква напукване или лющене на кожата, възможни са и слабо отичане, мехури или рани. 
Ламизил е предназначен за гъбички между пръстите на краката.
Ако обаче имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички по или под нокътя), промяна в цвета и деформация (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото този тип гъбична инфекция не се лекува с 
Ламизил. ---КИ по лекарско предписание са предназначени за гъбички по ноктите.

Гъбичките в ингвиналните области се появяват по вътрешната част на бедрата - зоната на слабините, обикновено от двете страни, като често едната страна е по-засегната от другата. Може да се разпространят по-далеч, към задната част или нагоре по посока на стомаха. Явяват се също така и по участъци от тялото, в които кожата се прегъва (сгъвките), особено ако са влажни - гънките под гърдите или подмишниците или други подобни зони. Обривът е с ясно очертана граница и е възможно да има и мехури. Усеща се сърбеж.

Гъбичките по тялото (трихофития) може да се появят навсякъде, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като червен обрив с формата на окръжност, може да се появят лющене и сърбеж.

Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) се наблюдава по кожата като участъци с лющене, които се превръщат в бели петна поради загубата на кожен пигмент. Петната изпъкват предимно през лятото поради нормалното потъмняване на кожата около тях. Появяват се главно по торса, врата и ръцете и могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено с топлото време и с потенето.

Консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, ако не сте сигурни в причините за вашата инфекция.

Преди да използвате Ламизил:


Не използвайте Ламизил:

ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на Ламизил

Информирайте вашия лекар или фармацевт, защото Ламизил не е подходящ за вас при тези обстоятелства.

Обърнете специално внимание при употребата на
Ламизил:

Ламизил трябва да се прилага само външно. Да се избягва всякакъв контакт с лицето, очите или с наранени участъци от кожата, които алкохолът може да раздразни. При случайно попадане в окото внимателно изплакнете със студена вода. Консултирайте се с вашия лекар, ако дискомфортът продължи.

Употреба на други лекарства:


Преди да използвате Ламизил, уведомете вашия лекар или фармацевт за всички лекарства - със или без лекарско предписание, които приемате или сте приемали наскоро. Не прилагайте други медикаменти върху третирания участък.

Бременност и кърмене:


Консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Ламизил, ако сте бременна.
Тербинафин - активната съставка на
Ламизил, преминава в кърмата, поради което не трябва да се прилага в периода на кърмене. Не бива да се допуска бебето да има контакт с третирани участъци от кожата, включително гърдите.

Употреба при деца:


Ламизил не трябва да се използва при деца.

Състав:


Ламизил съдържа:

Активно вещество: В 1 g от
Ламизил се съдържат 10 mg от лекарственото вещество тербинафин.

Помощни вещества: пречистена вода, етанол 96%-ен, изопропилов миристат, полисорбат 20, карбомер, сорбитан монолаурат, бензилов алкохол, натриев хидроксид, бутилхидрокситолуен.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Novartis
Цена:
Цена: 12.49 лв

Важно е да употребявате Ламизил правилно. Внимателно следвайте инструкциите.


Възрастни:
Прилагайте 
Ламизил върху засегнатите участъци 1 път дневно 1 седмица. Използвайте Ламизил в продължение на препоръчаната една седмица, дори да забелязвате облекчение по-рано. Обикновено подобрение на симптомите се забелязва в рамките на няколко дни, но инфекцията може да се повтори, ако гелът не се използва редовно или приложението се прекрати прекалено рано.

Почистете и подсушете инфектираното място и кожата около него, след което си измийте ръцете;
Отвийте капачката и с нейна помощ продупчете отвора на тубата при първоначалната употреба;
Внимателно изстискайте от тубата количество, достатъчно за нанасяне на тънък слой
Ламизил върху засегнатото място и кожата около него;Нежно разтрийте;
Затворете тубата с капачката;
Измийте си ръцете, след като сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху себе си или върху другите.

Ако третирате инфекцията в зони, където кожата се прегъва, можете да слагате марлена превръзка, особено през нощта. В такъв случай използвайте нова, чиста марля всеки път, когато нанасяте гела. При употребата на Ламизил състоянието на кожата се подобрява след няколко дни. Но пълното възстановяване на засегнатата кожа, след като инфекцията е премахната, се постига за по-дълъг период - до 4 седмици. ---Л ще продължи да действа и след като сте провели едноседмичния курс на лечение. Въпреки че след това няма да използвате гела, подобрението трябва да продължи.
Ако не забелязвате подобрение на симптомите в рамките на 2 седмици от началото на лечението, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт.

Как да подпомогнете лечението:

Поддържайте чиста засегнатата зона, като я миете редовно. Подсушете внимателно, без да търкате, като попивате нежно. Постарайте се да не чешете засегнатия участък, въпреки че може да ви сърби, за да не предизвикате допълнително усложнение и да забавите оздравителния процес или да разпространите инфекцията.
Тъй като тези инфекции могат да бъдат предадени и на други хора, използвайте индивидуална кърпа и дрехи, като често ги перете, за да се предпазите от повторно инфектиране.

Ако случайно сте погълнали
Ламизил

Ако случайно е погълнат Ламизил консултирайте се с вашия лекар или фармацевт.

Ако сте пропуснали да използвате
Ламизил

Ако сте забравили да приложите гела, използвайте го веднага щом се сетите и след това продължете както обикновено. Постарайте се да използвате гела според указанията. Важно е да не се пропускат апликации, за да се намали рискът от възвръщане на инфекцията.

Повечето хора понасят добре Ламизил. Като всички лекарства Ламизил може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Затова е важно да се има предвид следното:
След употреба могат да се появят зачервяване, сърбеж или слабо парене. Това се безвредни, слаби нежелани реакции, възможни при прилагането на гела.
В много редки случаи някои хора са алергични към
Ламизил, което може да доведе до оток и болка, обриви или уртикария. Ако забележите появата на някои от тези симптоми, спрете употребата на Ламизил и веднага се консултирайте с вашия лекар или фармацевт.

Информирайте вашия лекар или Фармацевт, ако някои от посочените реакции се задълбочат или забележите нежелана реакция, която не е посочена.

Код: 10000099
Тегло:
0.020 кг