SOpharmacy клуб
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10002089
Тегло:
0.020 кг

Ламизил крем 1% х15 г GlaxoSmithKline

(2012 глас/а)
Цена 13.89 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Ламизил крем е лекарствен продукт с противогъбично действие, който убива гъбичките, причинители на инфекции по кожата.

Отпуска без лекарско предписание за лечение на следните кожни инфекции (въпреки всичко трябва да го използвате внимателно, за да получите най-добри резултати):
• Гъбички по краката (tinea pedis) - гъбички между пръстите на краката и гъбички по стъпалото;

• Гъбички в ингвиналните области (tinea cruris);
• Гъбички по тялото - трихофития (tinea corporis);
• Кожна кандидиаза (интертриго, intertrigo);
• Разноцветен лишей (pityriasis (tinea) versicolor). Продуктът има продължително действие. Когато се използва според препоръчаната дозировка, по-малко от 10 на всеки 100 човека, страдащи от гъбички по краката имат повторна инфекция до 3 месеца след започване на лечението.

Как да разберете, че имате някои от посочените проблеми:
Гъбичките по краката засягат обикновено и двата крака, но невинаги. Най-често се появяват между пръстите. Може да бъдат и по извивката на ходилото, долната или друга част на стъпалата. Най-често срещаният тип гъбички по краката предизвиква напукване или лющене на кожата, но е възможно да имате и слаб оток, мехури или мокри рани.
Ако обаче имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички в или под нокътя), с обезцветяване на ноктите и промяна на нокътната структура (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото продуктът не е подходящ за този тип инфекция. Продуктът на таблетки, които са по лекарско предписание трябва да се използват за лечение на гъбички по ноктите.
Гъбичките в ингвиналните области се появяват в области на тялото, където кожата може да бъде прегъната и да сърби, особено ако е влажна. Това често са слабините и вътрешната част на бедрата, като засегнати обикновено са и двете страни, но често едната страна е по-засегната от другата. Може да се разпространят впоследствие между краката и към седалището или нагоре по посока на стомаха. Могат да се появяват също в гънките под гърдите, подмишниците или други прегънати участъци. Обривът има ясен ръб и може да има мехури. Усеща се сърбеж.
Гъбичките по тялото (трихофития) може да се появят навсякъде по тялото, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като кръгли петна червен обрив, но може да се появят като лющещи се петна и да сърбят.
Кожните кандидиази (интертриго) също се появяват в прегънати участъци от тялото, където кожата е влажна от изпотяване (например под гърдите или подмишниците). Те обикновено се появяват при възрастни или пълни пациенти, или при такива, страдащи от други заболявания, като диабет. Предизвикват зачервяване, сърбеж, лющене.
Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) се появява по кожата като лющещи се петна, бели, поради загубата на кожна пигментация. Петната са най-отчетливи през лятото, тъй като кожата около тях потъмнява нормално. Появяват се главно по торса (под врата към талията), врата и ръцете и могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено при топло време и потене.
Ако не сте сигурни в причините за вашата инфекция, моля, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, преди употребата на продуктът
 

Съдържание:
Какво съдържа продуктът
Активното вещество е тербинафинов хидрохлорид.
Другите съставки (помощни вещества) са: пречистена вода, натриев хидроксид, бензилов алкохол, сорбитанов стеарат, цетилов палмитат, цетилов алкохол, стеарилов алкохол, полисорбат 60, изопропилов миристат.

​Важна информация относно някои от помощните вещества на продуктът:
Продуктът съдържа:
Цетилов алкохол и стеаринов алкохол, които могат да причинят локални кожни реакции (напр. контактен дерматит).


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия, получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: GlaxoSmithKline
Цена:
Цена: 13.89 лв

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка, или както ви е казал вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте вашия лекар или фармацевт. Важно е да използвате продуктът правилно. Внимателно следвайте инструкциите. Ако обаче имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички в или под нокътя), с обезцветяване на ноктите и промяна на нокътната структура (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото продуктът не е подходящ за този тип инфекция. Таблекти от продуктът, които са по лекарско предписание трябва да се използват за лечение на гъбички по ноктите.

Указания за употреба:
Възрастни и деца над 12 години:
Когато тубата е затворена с предпазна мембрана, продупчете я, като използвате заострената част на върха на капачката;
Почистете и подсушете засегнатата кожа и прилежащите зони и измийте ръцете си;
Отворете тубата и поставете малко количество от крема върху пръста си;
Поставете капачката на тубата;Приложете достатъчно количество от крема за нанасяне на тънък слой върху засегнатата кожа и прилежащите зони;
Нежно втрийте;
Измийте си ръцете, след като сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху себе си или други хора.
Ако третирате инфекция в зони, където кожата се прегъва, можете да покриете третираните участъци с марлена превръзка, особено през нощта. В такъв случай използвайте нова, чиста марля всеки път, когато прилагате крема.

Колко често и колко продължително трябва да използвате продуктът?
Прилагайте продуктът върху засегнатите зони, както следва:
Гъбички между пръстите на краката - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
Плантарен тип tinea pedis (гъбички по стъпалата)- 2 пъти дневно в продължение на 2 седмици;
Гъбички в ингвиналните области и гъбички по тялото - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
Кожни кандидиази (интертриго) - 1 или 2 пъти дневно в продължение на 1 или 2 седмици. Те могат да наподобяват гъбичките в ингвиналните области или по тялото, но кандидиазите се наблюдават при по-възрастни и пълни пациенти с участъци от тялото, в които кожата се прегъва и се изпотява, или при пациенти с други заболявания, като диабет. За лечение на кожна кандидоза може да се наложи по-продължителното лечение (2 седмици);
Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) - 1 или 2 пъти дневно в продължение на 2 седмици.
Използвайте продуктът в рамките на препоръчания период на лечение, дори да забелязвате подобрение по-рано. Обикновено подобрение на симптомите се забелязва в рамките на няколко дни, но инфекцията може да се повтори, ако продуктът не се прилага редовно или употребата се прекрати твърде рано.
При използването на прдуктът състоянието на кожата се подобрява след няколко дни. Но пълното възстановяване на засегнатата кожа, след като инфекцията е премахната, се постига за по-дълъг период - до 4 седмици. Продуктът ще продължи да действа дори и след като сте приключили пълният курс на лечение. Въпреки че след това няма да използвате продуктът, подобрението трябва да продължи.
Ако не забелязвате никакви признаци на подобрение след 2 седмици от началото на лечението, моля, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт.

Как да подпомогнете лечението?
За да подпомогнете лечението, поддържайте чиста засегнатата зона, като я миете редовно. Подсушавайте я внимателно, без да търкате, като попивате нежно. Постарайте се да не чешете засегнатата зона, въпреки че може да ви сърби, защото това може да предизвика допълнително усложнение и забавяне на оздравителния процес или разпространение на инфекцията.
Тъй като тези инфекции могат да бъдат предадени и на други хора, използвайте индивидуална кърпа и дрехи и не ги споделяйте с други. Редовно изпирайте дрехите и кърпите си, за да се предпазите от повторна инфекция.

Ако сте използвали повече от необходимата доза от продуктът
Ако вие или някой друг случайно погълне малко количество от продуктът, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, които ще ви посъветват как да постъпите.

Ако сте пропуснали да използвате продуктът
Ако сте забравили да приложите продуктът, приложете го веднага щом се сетите и след това продължете както обикновено. Ако си спомните по време на следващата апликация, просто нанесете обичайното количество и след това продължете както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Нежелани реакции:
Като всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

СПРЕТЕ употребата на продуктът и потърсете веднага лекарска помощ, ако получите някои от следните признаци на алергична реакция:
Затруднено дишане или преглъщане;

Подуване на лицето, устните, езика или гърлото;Силен сърбеж на кожата, с червени обриви или мехури.
Някои нежелани лекарствени реакции са чести (могат да засегнат до 1 на всеки 10 човека):
Лющене на кожата, сърбеж.
Някои нежелани лекарствени реакции са нечести (могат да засегнат до 1 на всеки 100 човека):
Кожна лезия, струпей, нарушение на кожата, промени в оцветяването на кожата, зачервяване, чувство за кожно парене, болка, болка на мястото на прилагане, раздразнение на мястото на прилагане.
Някои нежелани лекарствени реакции са редки (могат да засегнат до 1 на всеки 1000 човека):
Кожна сухота, екзема.
Ако продуктът инцидентно попадне в очите, може да се появи очно раздразнение.
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете вашия лекар или фармацевт.

Не използвайте ако:
• сте алергични към активното вещество тербинафинов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство.

Предупреждения и предпазни мерки:
Говорете с вашия лекар или фармацевт, преди да използвате 
Продуктът се прилага върху кожата. Да не се използва в устата или да се поглъща. Пазете продуктът далеч от вашите очи. Ако продуктът инцидентно попадне в очите ви, избършете го и изплакнете старателно очите с течаща вода. Консултирайте се с вашия лекар, ако продължава някакъв дискомфорт.

Деца и юноши:
Не се препоръчва използването на продуктът при деца под 12 години.

Други лекарства:
Информирайте вашия лекар или фармацевт ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства.
Не прилагайте други лекарствени продукти върху третираните участъци.

Бременност, кърмене и фертилитет:
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с вашия лекар или фармацевт, преди употребата на това лекарство. Продуктът не трябва да се използва по време на бременност, освен при категорична необходимост. Не използвайте продуктът докато кърмите. Не позволявайте бебетата да влизат в контакт с третираната кожа, включително гърдите.

Шофиране и работа с машини:
Продуктът не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Съхранение:
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Съхранявайте тубата затворена в оригиналната опаковка.
Да се съхранява под 30 °С.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Код: 10002089
Тегло:
0.020 кг