Супер слънцезащитни оферти до -30%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10003932
Тегло:
0.100 кг

Цинарикс x24 дражета Montavit

(1528 глас/а)
Цена 5.79 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Какво представлява Цинарикс и за какво се използва?


ЦИНАРИКС / CYNARIX на фармацевтичната компания Монтавит е лекарствен продукт на растителна основа под формата на дражета, който се препоръчва при смущения в храносмилането, повищено образуване на газове в червата и подуване на корема. Също така Цинарикс се използва и като поддържащо лечение при жлъчно-чернодробна дисфункция. Цинарикс е холеретик, който повишава жлъчната секреция. Стандартизираният екстракт от артишок подпомага образуването на жлъчен сок по един мек, но продължителен начин, предотвратява застоя на жлъчка в жлъчните пътища и засилва отделянето на необходимите за храносмилането панкреатични ензими.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия, получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Montavit
Цена:
Цена: 5.79 лв

Начин на употреба


За възрастни и деца над 12 години по 1-2 таблетки Цинарикс 3 пъти на ден, по време на хранене с безалкохолна течност.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ


Както всички лекарства, Цинарикс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. В много редки случаи са наблюдавани слаби стомашно-чревни нарушения (слаба диария, болки в горната част на корема, гадене, киселини).

ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЦИНАРИКС:


Не приемайте Цинарикс: ако сте алергични (свръхчувствителни) към екстракта от листа на артишок, към други растенията от семейство Сложноцветни или към някоя от останалите съставки на Цинарикс, Също, ако страдате от извънчернодробно запушване на жлъчните пътища, емпием на жлъчния мехур, нарушена функция на черния дроб, запушване на жлъчните пътища и холецистит. Обърнете специално внимание при употребата на Цинарикс: Жените, които планират бременност или при настъпване на бременност по време на лечението, трябва да уведомят лекуващия лекар. Необходим е първоначален преглед при лекар за определяне на диагнозата, както и редовни прегледи за препоръка относно продължителността на терапията. При продължаване на оплакванията, влошаване на състоянието или ако не се постига очаквания резултат след 14 дни, е необходимо също лекарска консултация. При камъни в жлъчния мехур Цинарикс трябва да се приема само след консултация с лекар!

Прием на други лекарства:

Досега няма известни лекарствени взаимодействия. Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително такива, отпускани без рецепта. Прием на Цинарикс с храни и напитки: Досега няма известни взаимодействия.

Бременност и кърмене:

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Няма изследвания за влиянието на екстракта от листа на артишок върху бременни жени. Не е известно дали активните вещества на екстракта от листа на артишок преминават в майчиното мляко. Ако сте бременна или кърмите, Цинарикс трябва да се приема с повишено внимание. Вашият лекар трябва да прецени съотношението риск/полза.

Шофиране и работа с машини:

Цинарикс не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на Цинарикс:

Това лекарство съдържа лактоза и захароза. Ако страдате от непоносимост към някои видове захари, не приемайте Цинарикс преди първо да се консултирате с Вашия лекар.

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЦИНАРИКС


Да се съхранява при температура под 30°С в оригиналната картонена опаковка на защитено от светлина място. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте Цинарикс след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Код: 10003932
Тегло:
0.100 кг