Над 1400 продукта с до 33% отстъпка
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10003227
Тегло:
0.250 кг

Sargenor При умора и стрес 5 мл x20 ампули Мeda Pharma

(2620 глас/а)
Цена 14.49 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Какво представлява Сарженор и за какво се използва?

Сарженор на фармацевтичната компания Меда Фарма представлява лекарствен продукт под формата на ампули за пиене, който се прилага за краткотрайно симптоматично лечение на умора, натоварване и състояния на психически стрес. Препаратът Сарженор съдържа две аминокиселини - аргинин и аспарaгин, които са изключително важни при състояния на хронична умора, натоварване и стрес. Аргинин е незаменима аминокиселина, която е от съществено значение при състояния на стрес. Недостигът на аргинин води до нарушения в растежа и на половите функции при мъжа. Аргининът е необходим за нормалното функциониране на хипофизната жлеза, защото участва при синтезата и секрецията на растежния хормон. В условия на натоварване, той съдейства за повишаване на възстановяването, помага за отпускането и разширяването на кръвоносните съдове. Аспарагин подпомага метаболитните функции на нервната система. Той е съставна част на важни ензими, отговорни за работата на черния дроб, участва в синтезата и разграждането на протеините. Аспарагиновата киселина е едната от двете главни възбудни аминокиселини в мозъка. Помага при разграждането на вредния амоняк в организма и така спомага за защита на нервната система. Участва в изграждането на имунната система, както и в синтезата на носителите на наследствената информация – ДНК и РНК. Аспарагиновата киселина е изключително полезна при състояние на умора. Спортисти, приемащи соли на тази киселина, проявяват значително по-голяма издръжливост при физическо натоварване. Съчетаването на двете аминокисeлини създава оптимален синхронизиран ефект и подпомага възстановяването след боледуване, активират се енергизиращите въздействия върху мозъка и сърцето, както и детоксикацията на черния дроб. Укрепва се имунната система, засилват се енергийните резерви на организма, подобрява се сънят, улеснява се приемането на нова информация. Предлага се в опаковка от 20 ампули по 5 мл.
 

Състав: парахидроксибензоати (метил парахидроксибензоат, Е 218 и пропил парахидроксибензоат, Е 216). Поради това, той може да причини алергични реакции (възможно е те да са от забавен тип), захароза.
 

Разгледайте и другите продукти от категорията Здравословен живот. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Meda Pharma
Цена:
Цена: 14.49 лв

Възрастни: 2-3 ампули Сарженор на ден, препоръчително преди хранене.

Деца: 2 ампули дневно, в зависимост от възрастта.
Сарженор перорален разтвор се приема през устата, разтворен в чаша вода, препоръчително преди хранене. Продължителността на лечението не трябва да надвишава 15 дни.

Указание за употреба:

Използвайте приложеното приспособление, за да отворите по-лесно ампулата.

Поставете единия край на ампулата до белия пръстен в приложеното приспособление, леко натиснете и го счупете.
Държейки отворения край на ампулата над чаша с вода, счупете другия край.

Нежелани реакции:

Както всички лекарства, Сарженор перорален разтвор може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

В редки случаи са наблюдавани следните нежелани реакции:

Нарушения на кожата и подкожната тъкан: мехуро-подобни обриви по кожата (макулопапулозни обриви);

Промени в лабораторните показатели (изследвания): повишаване нивото на глюкоза в кръвта.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ САРЖЕНОР:

Не приемайте Сарженор:

- ако сте свръхчувствителни към активното вещество или някое от останалите съставки на Сарженор перорален разтвор, главно към метил-или пропил парахидроксибензоат.
Ако се колебаете, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт!

Обърнете спепнално внимание при употребата на Сарженор:

При поява на умора при деца под 12 години, дори и при краткотрайна продължителност, трябва да се консултирате с лекар!

В случай, че страдате от захарен диабет трябва да имате предвид, че всяка ампула съдържа 1 g захароза.

Лечението не трябва да продължава повече от 15 дни.
Ако умората продължава след 15-я ден или ако забележите необичайни ефекти, моля,
консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.
При всеки случай на колебание, Вие трябва да потърсите съвет от Вашия лекар или фармацевт.

Прием на други лекарства:

За да избегнете възможни лекарствени взаимодействия, моля информирате Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Бременност и кърмене:

Не се препоръчва употребата на Сарженор перорален разтвор по време на бременност и кърмене.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди употребата на което и да е лекарство.

Код: 10003227
Тегло:
0.250 кг