Интервал за поръчки 16:00 ч.
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10011083
Тегло:
0.070 кг

Наклофен гел х60 г KRKA

(818 глас/а)
Цена 6.39 лв

Няма наличност

известие при наличност
Изпратете

Наклофен гел на словенската фармацевтична компания KRKA е лекарствен продукт с противовъзпалително и обезболяващо действие, който се използва за симптоматично облекчаване на болка и възпаление при спортни травми и натъртвания на меките тъкани, разтежения, навяхвания и контузии, когато кожата не е повредена), както и при по-леки форми на ревматични заболявания (възпалителен, извънставен ревматизъм). Наклофен е създаден само за външно приложение. Активното вещество диклофенак насища увреденото място, намалява възпалителния оток и подобрява мобилността. Продуктът се отпуска се без лекарско предписание.


Не използвайте Наклофен гел:
Ако имате свръхчувствителност към нестероидни противовъзпалителни лекарствени средства или към диклофенак, към някое от изброените в т. 6 (Допълнителна информация) помощни вещества (особено ако сте имали задух, хрема или копривна треска след прием на салицилати или други нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти).


Обърнете специално внимание при употреба на Наклофен гел:
Наклофен гел трябва да се прилага само върху здрава кожа с ненарушена цялост. Не трябва да се прилага върху рани или открити наранявания. Избягвайте допира на гела до очите и лигавиците на устата и носа. Не правете слънчеви бани след намазване с Наклофен гел. Не приемайте лекарството през устата, той е само за мазане върху кожата!
Да не се използват оклузивни превръзки и да не се излага намазаната повърхност на директна слънчева светлина.


Прием на други лекарства:
Информирайте Вашият лекар или фармацевт за други лекарства, които приемате едновременно по време на лечението с Наклофен, дори те да се отпускат без рецепта.
Необходимо е внимание при едновременна употреба на гела с други нестероидни противовъзпалителни лекарства.
При продължителна употребата на големи количества Наклофен гел върху големи повърхности и по-чувствителна кожа се изисква се изисква внимание.


Бременност и кърмене:
Посъветвайте се с лекуващия си лекар или фармацевта преди да вземете някакво лекарство.
По време на бременност може да използвате Наклофен гел в малки количества за кратко време.
Не прилагайте гелът върху гърдите, ако кърмите.


Шофиране и работа с машини:
Наклофен гел не влияе върху способността да се шофира или работи с машини.


Важна информация относно някои от съставките на Наклофен гел:
Сулфитите могат да причинят реакции на свръхчувствителност (алергични реакции, които могат да бъдат тежки като задушаване и спазъм на бронхите) особено на астматични пациенти или такива с познати реакции на свръхчувствителност (алергия).


Допълнителна информация
Наклофен гел съдържа: Активното вещество е диклофенак диетиламониева сол (diclofenac dietilammonium salt) - 1,16%
Помощни вещества: полимер на акариловата киселина, макрогол 400, диетаноламин, изопропилов алкохол, пропилен гликол, безводен натриев сулфит, цетомакрогол 1000, децил олеинат, течен парафин, пречистена вода.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: KRKA
Цена:
Цена: 6.39 лв

Приложете 5 до 10 см лента от гела на болезненото място 3-4 пъти дневно и масажирайте с леки движения, докато той попие в кожата.

Лечението продължава за 2 до 4 седмици. Ако нямате облекчение на признаците на заболяването, обърнете се към лекар или фармацевт.
Наклофен гел може да се прилага едновременно, но с внимание, с други противовъзпалителни и обезболяващи лекарства приемани през устата.

Ако имате впечатлението, че лекарството е твърде силно или твърде слабо за Вас, посъветвайте се с лекар относно ефекта на лекарствения продукт.

Ако сте използвали повече от необходимата доза Наклофен гел:

Ако сте използвали повече от лекарството, отколкото би трябвало, обърнете се към лекар или фармацевт за съвет.
Малко вероятно е гелът да се погълне, при това може да се проявят нежелани действия като гадене и повръщане.

Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, Наклофен гел също може да има нежелани реакции, въпреки че не всеки може да ги получи.
След локално приложение на диклофенак рядко могат да се проявят: зачервяване, сърбеж или парене на кожата. В отделни случаи се наблюдава фоточувствителност. Много рядко диклофенак или помощните вещества могат да предизвикат реакции на свръхчувствителност (обрив, уртикария, бронхиална астма, реакции на свръхчувствителност с внезапно подуване на устните и лицето, врата, възможно е и на ръцете и стъпалата, или задушаване, или дрезгав глас, оток на кръвоносните съдове). Ако това се случи, спрете прилагането на лекарството и незабавно потърсете лекарска помощ.
Ако забележите нежелана реакция, която свързвате с употребата на това лекарство, дори тя да не е спомената в тази листовка, моля, информирайте за това Вашият лекар или фармацевт.


Как да съхранявате Наклофен гел:
Да се съхранява под 25°С. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да не се използва след срока на годност обозначен на опаковката.

Код: 10011083
Тегло:
0.070 кг