SOpharmacy клуб
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10001516
Тегло:
0.100 кг

Йодасепт маз 10% х90 г Actavis

(2301 глас/а)
Цена 7.19 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Йодасепт маз е антисептично и дезинфекциращо средство, активно срещу различни вируси, бактерии и гъбички. Активната му съставка - повидон йод унищожава всички бактерии и микроорганизми, както и техните спори, има дълготрайно действие и много широк спектър на действие.


Показания:
ЙОДАСЕПТ маз се прилага при:
• изгаряния на кожата;
• лечение на рани и варикозни язви, декубитуси (рани от залежаване);
• лечение на рани с бактериална инфекция;
• гнойни кожни обриви (пиодермии);
• кожни заболявания, причинени от бактерии и гъбички с последваща инфекция;
• повърхностни дерматози (кожни заболявания);


Противопоказания:
• свръхчувствителност към йод;
• заболявания на щитовидната жлеза;
• да не се употребява по време на бременност и кърмене;
• да не се прилага на новородени и деца до шестмесечна възраст;
• преди и след терапия с радиоактивен йод.


Лекарствени и други взаимодействия
Преди да ползувате йодасепт се консултирайте с лекар! Йодът взаимодейства с живачните съединения, като образува силно локално токсичен (разяждащ) живачен йодид.При едновременно прилагане с ензимни препарати за лечение на рани, ензимната компонента губи действието си.Повидон йод е несъвместим с кислородна вода.


Бременност и кърмене:
Да не се употребява по време на бременност и в период на кърмене.


Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини:
Употребата на ЙОДАСЕПТ маз не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини, изискващи повишено внимание.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Actavis
Цена:
Цена: 7.19 лв

Йадасепт маз се нанася два пъти дневно директно върху раневата повърхност или като превръзка, нанесен на стерилна марля. При силно възпалени или мокри (секретиращи гноен секрет ) рани, превръзката може да се подновява на всеки 4 - 6 часа с цел постигане на оптимален противомикробен ефект.

 

Възможни са алергични реакции при пациенти със свръхчувствителност към йод.При нанасяне на Jodasept върху раната е възможна поява на временна болка, парене или затопляне. Реакции от такъв тип са преходни и отзвучават бързо.


Дългата му употреба не води до натрупване и препаратът е практически нетоксичен При обширно многократно прилагане на препарата при пациенти със заболявания на щитовидната жлеза и бебета над 6 месечна възраст е наложително проследяване функцията на щитовидната жлеза.


Кафявият цвят е характерен за йод - съдържащите препарати. Йодасепт маз лесно се отмива от кожата, а петната по текстил се отстраняват с перилни препарати или с разреден амонячен разтвор.Да не се прилага след изтичане на посочения на опаковката срок на годност!

Код: 10001516
Тегло:
0.100 кг