Доставка до 2 работни дни
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10003929
Тегло:
0.050 кг

Цинаризин 25 мг x50 таблетки Inbiotech

(2817 глас/а)
Цена 0.89 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Цинаризин на фармацевтичната компания Инбиотех представлява лекарствен продукт под формата на таблетки се прилага като поддържащо лечение при симптоми на шум в ушите, лабиринтни смущения, нистагъм, за профилактика и лечение на кинетози, както и при гадене и повръщане. Също така Цинаризин намалява възбудимостта на центъра на равновесието, повишава устойчивостта на клетките към липсата на кислород. Води до разширяване на кръвоносните съдове, потискайки процесите на транспорт на калция през клетъчните мембрани. Оказва лек седативен ефект. Предлага се в удобна опаковка от 50 таблетки.


Състав: Цинаризин 25 mg; лактоза, пшенично нишесте, повидон, силициев двуокис, талк и магнезиев стеарат.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия, получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Inbiotech
Цена:
Цена: 0.89 лв

Обичайната доза е:
- при вестибуларни нарушения - 3 пъти дневно по 1 таблетка Цинаризин.
- при болест на пътуването - по 1 таблетка 30 мин. преди пътуване и на всеки 6 часа по 1 таблетка (при продължително пътуване).

За деца от 6 до 12 години: половината от дозата за възрастни. Максимална допустима дневна доза:
не повече от 225 mg (9 таблетки).

Нежелани реакции:

При спазване на препоръчваните дозировки и продължителност на лечението, Цинаризин се понася добре и рядко предизвиква незначителни и бързо преходни нежелани реакции. От страна на ЦНС могат да се наблюдават замайване, главоболие, чувство на умора. Психичните нарушения могат да се проявят с депресивни състояния, особено при възрастни пациенти с емоционална нестабилност. При продължителна употреба във високи дози при възрастни пациенти могат да се появят двигателни нарушения от Паркинсоно-подобен тип. При поява на неврологични или психични нарушения, е необходимо незабавно да се спре приемането на лекарството и да се потърси консултация с лекуващия лекар. От страна на стомашно-чревния тракт по-често се наблюдават гадене, повръщане, потискане на апетита, преходна диария, сухота в устата, при продължително лечение повишаване на телесно тегло. Тези симптоми се предотвратяват чрез намаляване на дозировката. В редки случаи са възможни реакции на свръхчувствителност - сърбеж, кожни обриви. В изключително редки случаи може да се появят симптоми, наподобяващи лупус еритематодес или лихен рубер планус. В подобни случаи е необходимо спиране на лечението след консултация с лекар.

Цинаризин Унифарм не се прилага при:

- свръхчувствителност към лекарственото вещество или другите неактивни вещества, включени в състава на препарата.

- пациенти с двигателни нарушения от типа на Паркинсонова болест

- тежки чернодробни и бъбречни заболявания.
 

Обърнете специално внимание при употребата на Цинаризин:

В началото на лечението при отделни пациенти може да се наблюдава по-изразена сънливост. Това действие на лекарството може да бъде засилено от едновременната употреба на алкохол или лекарства, които потискат ЦНС. По тази причина лечението с Цинаризин на шофьори и лица, работещи с машини, трябва да бъде преценено внимателно. При лечението с Цинаризин е необходимо да се проследяват стойностите на артериалното налягане, тъй като в редки случаи при отделни пациенти лекарството може да предизвика по-значително понижение на кръвното налягане, особено в началото на лечението. При налагащо се продължително лечение с препарата се препоръчва проследяване на кръвната картина и чернодробната функция. В състава на препарата е включено, като помощно вещество пшенично нишесте, което може да представлява известен риск за хора с цьолиакия.

Приложение на Цинаризин и прием на храни и напитки:

Няма данни за необходимост от специален хранителен режим или ограничения на определени видове храни и напитки по време на лечението с Цинаризин. По време на лечение с продукта не трябва да се консумира алкохол.

Бременност и кърмене:

Няма данни за увреждащо действие на цинаризин върху плода. Независимо от това, употребата му при бременни, както и на другите лекарства, трябва да става само след преценка на съотношението полза/риск за майката и плода. Липсват клинични наблюдения за екскреция на цинаризин в кърмата, поради което не се препоръчва употребата му по време на кърмене.

Шофиране и работа с машини:

В началото на лечението Цинаризин може да предизвика по-изразен седативен ефект, което налага внимателна преценка на употребата му от шофьори и лица, работещи с машини. Важна информация за някои от съставките на Цинаризин Лекарственият продукт съдържа пшенично нишесте и може да представлява опасност за хора с цьолиакия.

Код: 10003929
Тегло:
0.050 кг