Над 1400 продукта с до 33% отстъпка
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10001835
Тегло:
0.030 кг

Coldrex при грип и настинка х12 таблетки Perrigo

(1572 глас/а)
Цена 5.99 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Колдрекс се използва за облекчаване на дискомфорта и неприятните симптоми при простуда и грип: повишена температура, главоболие, болки при възпалено гърло, болка при синуит и мускулни болки, хрема и запушен нос. Съдържа парацетамол - аналгетик (болкоуспокояващо средство) и антипиретик (понижава температурата), фенилефринов хидрохлорид - деконгестант, който предизвиква отбъбване на лигавицата на носа и синусите, помагайки Ви да дишате по-леко, кофеин, който действа като лек стимулант, терпин хидрат - експекторант (отхранващо средство) и аскорбинова киселина (витамин С), който обикновено се прилага при грип и възпалителни заболявания на горните дихателни пътища (настинки и грип) поради повишените нужди на организма, особено в началния стадий на заболяването. Предлага се в удобна опаковка от 12 таблетки.


Активни вещества: Аскорбинова киселина / Кофеин / Парацетамол / Фенилефринов хидрохлорид / Терпин хидрат.


Разгледайте и другите продукти от категорията Грип и настинка. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Perrigo
Цена:
Цена: 5.99 лв

Възрастни и деца на и над 12 години: 1 (една) - 2 (две) таблетки Колдрекс на всеки 4-6 часа при необходимост.

Да не се приема на интервали по-кратки от 4 часа.

He приемайте повече от 8 таблетки за период от 24 часа.

He приемайте по-дълго от 7 (седем) дни без консултация с лекар.

Деца от 6-12 години: Половин до една таблетка на всеки 6 часа при необходимост.

Да не се приема на интервали по-кратки от 4 часа.

Да не се приемат повече от 4 таблетки за 24 часа.

Максимална продължителност на терапията без консултация с лекар 3 дни.

Нежелани реакции:
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
При парацетамол, нежеланите реакции са много редки (засягат по-малко от 1 на 10 000 пациента). Може да се наблюдават алергични реакции, напр. кожен обрив.


Спрете приема на лекарството и се консултирайте с Вашия лекар, ако:
► наблюдавате алергична реакция като сърбеж, обрив, проблеми с дишането, поява на оток по устните, езика, гърлото или лицето;
► се появят язви в устата;
► сте имали проблеми с дишането при употреба на ацетилсалицилова киселина или нестероидни противовъзпалителни лекарства;
► имате неочаквано кървене или склонност към насиняване;
► почувствате загуба или замъгляване на зрението, като това е възможно да се появи по-често ако страдате от глаукома;
► чувствате необичайно ускоряване на пулса или прескачане на сърцето;
► наблюдавате задръжка на течности, като това е по-вероятно при мъже с уголемяване на простатата. Оцветителят сънсет жълто (Е110) може да предизвика алергична реакция при някои пациенти.


Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване: 
Изпълнителна агенция по лекарствата 
ул. "Дамян Груев" № 8,
1303 София,
уебсайт: www.bda.bg. 
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.


Кога не трябва да се прилага Колдрекс?
Не приемайте КОЛДРЕКС Таблетки:
►ако сте алергични към активните вещества или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
►ако сте алергични към парацетамол, кофеин, фенилефринов хидрохлорид, терпин хидрат, аскорбинова киселина или някоя от другите съставки. КОЛДРЕКС таблетки не се препоръчва по време на бременност.
 

Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете КОЛДРЕКС таблетки, ако:
► имате бъбречно или чернодробно заболяване;
► имате хипертония, сърдечно заболяване, заболяване на периферните кръвоносни съдове (болест на Рейно);
► приемате дигоксин или други лекарства за лечение на болести на сърцето;
► имате диабет или повишена функция на щитовидната жлеза;
► страдате от глаукома;
► имате феохромоцитом или проблеми с простатата;
► приемате антикоагуланти - лекарства, използвани за разреждане на кръвта;
► приемате лекарства за лечение на болест на Паркинсон;
► приемате бета-блокери или други лекарства за контрол на кръвното налягане;
► приемате средства за потискане или стимулиране на апетита;
► кърмите.


Запомнете:
КОЛДРЕКС таблетки съдържа парацетамол.
Не приемайте с други лекарства, съдържащи парацетамол, лекарства за лечение на настинка и грип или за отпушване на носа.


Специални указания:
Това лекарство съдържа кофеин. Избягвайте приемането на големи количества чай, кафе или кофеин съдържащи напитки докато приемате КОЛДРЕКС таблетки. Повишеният прием на кофеин може да Ви направи раздразнителни и напрегнати, да имате проблеми със съня или да изпитвате неприятно чувство на стягане и тежест в гърдите.


Други лекарства и Колдрекс:
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате / използвате, наскоро сте приемали / използвали или е възможно да приемете / използвате други лекарства.
Не приемайте КОЛДРЕКС таблетки ако приемате трициклични антидепресанти или други лекарства за лечение на депресия и приемате или през последните две седмици сте приемали инхибитори на моноаминооксидазата.


Бременност и кърмене?
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. 
Лекарственият продукт не се препоръчва по време на бременност поради възможно повишаване на риска от спонтанен аборт, свързан с употребата на кофеин.
Парацетамол се екскретира в майчиното мляко, но няма данни да повишава риска за кърмачето. Поради съдържанието на фенилефрин лекарствения продукт трябва да се употребява по време на кърмене по лекарско предписание.
Кофеин се излъчва в майчиното мляко и може да има стимулиращ ефект върху кърмачето, но токсични концентрации не са наблюдавани.


Шофиране и работа с машини:
Не шофирайте и не работете с машини ако почувствате замаяност.


Предозиране:
Ако сте приели използвали повече от необходимата доза КОЛДРЕКС Таблетки 
Приемането на прекалено голямо количество може да увреди черния дроб. Ако вземете повече от препоръчаната доза, незабавно потърсете лекарска помощ, дори и да се чувствате добре. 
Приемането на високи дози терпин хидрат и аскорбинова киселина могат да предизвикат стомашни проблеми, а кофеин и фенилефрин да ви направят раздразнителни и напрегнати.
Ако сте пропуснали да приемете използвате КОЛДРЕКС Таблетки
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. 
Приемете дозата когато си спомните.

Код: 10001835
Тегло:
0.030 кг