Над 600 промоции с до -50%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10001388
Тегло:
0.040 кг

Zovirax крем х2 г GlaxoSmithKline

(2176 глас/а)
Цена 11.19 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Зовиракс на британската фармацевтична компания ГлаксоСмитКлайн представлява крем с противовирусно действие, който се използва за лечение на херпеси. Херпесът е инфекция, която се причинява от вирус ХЕРПЕС СИМПЛЕКС тип 1. След заразяване, той се разполага и развива в нервите на кожата около устните и лицето. Заразяването става предимно в детска възраст, обикновено след целувка от вирусоносител. Вирусът преминава през кожата и се разполага в нервите. По време на мензис, при настинки, грип или напрежение, инфекцията се развива. Клиничните проучвания с ZOVIRAX показват, че лечението се ускорява и намалява времето, през което изпитвате болка.


ЗАПОМНЕТЕ: Херпесът е заразно заболяване, което се предава чрез контакт със засегнатото място!

 

Състав:
Активното вещество е ацикловир 5%.
Съдържа също помощни вещества: пропилей гликол, бял парафин, цетостеарилоа алкохол, течен парафин, ар ла цел 165, полоксамер 407, диметикон 20, натриев лаурил сулфат и пречистена вода.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: GlaxoSmithKline
Цена:
Цена: 11.19 лв

Препоръчва се лечението със Зовиракс крем да започне колкото се може по-скоро след първия признак на развитие на херпес, като сърбеж, загряване, изтръпване, дори преди появата на мехурче.

Малко количество от крема се нанася върху засегнатата област 5 пъти дневно, през 4 часа. Препоръчва се лечението да продължи 4 дни, дори и ако симптомите са отзвучали по-рано.

Какво трябва да знаете преди употребата на ZOVIRAX крем?
Преди употреба, проверете дали лечението с ЗОВИРАКС / ZOVIRAX крем е правилно във Вашия случай, и дали ZOVIRAX е лекарство подходящо за Вас.


Не използвайте ZOVIRAX крем:
• Ако сте с повишена чувствителност (алергични) към aciclovir (ацикловир),valaciclovir (валацикловир), пропилей гликол или някоя от другите съставки на лекарството
• За херпес инфекции на очите или в областта на гениталиите.
• Ако сте под лекарско наблюдение поради слаба имунна система ( способността на организма Ви Ви да се бори с инфекции е понижена). Ако не сте сигурни за някое от посочените по-горе състояния, консултирайте се с Вашия лекар.Ако отговорите с "ДА" на някой от следните въпроси, уведомете лекаря за това преди да започнете употребата на лекарството:
• Бременна ли сте или планирате да забременеете скоро?
• Кърмите ли?
Лекарството трябва да се използва само външно. ZOVIRAX крем не трябва да се прилага в очите или във вътрешността на устната кухина. ZOVIRAX не се препоръчва за лечение на АФТИ в устата или гърлото.


Ако приемате други лекарства:
Малко вероятно е ZOVIRAX да има значими взаимодействия с други лекарства, ако приемате такива. Ако сте бременна или кърмите ZOVIRAX крем може да се прилага по време на бременност, само ако очакваните резултати от лечението надвишават възможния риск за плода.Ограничени данни от изпитвания при хора показват, че лекарството преминава в кърмата след приемане на ацикловир през устата (напр. таблетки). Затова, при приложение на ZOVIRAX при кърмачки се препоръчва консултация с лекар.


Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини:
Няма описани.


Какво да направите в случай, че приложите повече от необходимото?
Малко вероятно е случайното прилагане на твърде голяма доза от лехарството да ви създаде сериозни проблеми. Ако сте приели прекалено висока доза от лекарството или ако някой друг от обкръжението Ви, особено деца, е погълнал препарата по погрешка незабавно уведомете Вашия лекар или се обадете на Бърза помощ.


Какво да направите в случай, че пропуснете да приложите ZOVIRAX крем?
Ако сте забравили да приложите някоя доза, не се безпокойте. Приложете дозата веднага, след като си спомните и продължете да прилагате следващите дози точно според определеното време. Ако обаче е наближило времето за следващото приложение, изчакайте до неговото настъпване и нанесете направо следващата доза. Не прилагайте двойна доза.

Нежелани реакции
Зовиракс крем подобно на всяко друго лекарство, може да причини нежелани реакции. Някои пациенти са алергични към това лекарство и при тях може да се появи сърбящ или червен обрив. Ако това се случи, прекратете приложението на крема. Консултирайте се с Вашия лекар. Могат да се появят тръпнене или леко затопляне на кожата при първо приложение. Някои пациенти съобщават, че чувстват напукване и изсушаване на кожата, или лек сърбеж и зачервяване. Информирайте Вашия лекуващ лекар, ако забележите други нежелани реакции, които не са споменати в тази листовка, или ако има нещо, което Ви тревожи, смущава или не го разбирате.

Код: 10001388
Тегло:
0.040 кг