над 700 промоции с до -30%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10017113
Тегло:
0.050 кг

Фунгофин спрей 1% х30 мл Nobel Pharma

(756 глас/а)
Цена 8.79 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Фунгофин 1% спрей е противогъбичен продукт за локална употреба (приложение върху кожата), който действа, като убива гъбичките причинители на кожни инфекции.

Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор се използва за лечение на следните кожни инфекции:
• Гъбички по краката - засягат обикновено и двата крака, но не винаги. Най-често се появяват между пръстите, по извивката на ходилото или друга част на стъпалата. Гъбичките по краката предизвикват напукване или лющене на кожата, вероятно е да се появи слаб оток, мехури или мокри рани.
• Гъбички в ингвиналните области (слабините и вътрешните части на бедрата) - могат да се разпространят между краката и към седалището или нагоре в посока на стомаха, гънките под гърдите, подмишниците или други участъци където кожата е прегъната.
• Гъбичките в ингвиналните области се проявяват като обрив, понякога придружен с мехури и сърбеж.
• Гъбички по тялото (трихофития) - могат да се появят навсякъде по тялото, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като кръгли петна червен обрив, но могат да се появят като лющещи се петна и да сърбят.

Фунгофин 1 % спрей за кожа, разтвор се използва за лечение на дрождеви инфекции на кожата, наречени разноцветен лишей - появява се по кожата (под врата до талията, ръцете) като лющещи се петна, които остават бели, поради загуба на пигментация на кожата. Тези петна могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено при топло време и изпотяване. Петната изпъкват предимно през лятото, тъй като прилежащата кожа потъмнява нормално. Ако не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ. Предлага се в удобна опаковка от 30 мл.


Състав: 
Активното вещество е: тербинафинов хидрохлорид.
Другите съставки са: пречистена вода, етанол, макрогол, пропиленгликол.


Разгледайте и другите продукти от категорията Грижа за краката. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка. 

Марка: Nobel Pharma
Цена:
Цена: 8.79 лв

Винаги използвайте този продукт точно както е описано в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо или в причината за Вашата инфекция, потърсете Вашия лекар или фармацевт. Предлага се в опаковка от 30 мл.

Възрастни:

Почистете и подсушете с поливане засегнатите места (кожа).
Изпръскайте достатъчно от разтвора, за да се овлажни изцяло засегнатата кожа и прилежащите зони.
Поставете капачката на бутилката.
Измийте ръцете си, ако сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху други участъци от кожата или други хора.
Ако имате сърбеж в засегнатата/тите зона/и, постарайте се да не се чешете, защото така ще предизвикате травмиране на засегнатите места или разпространение на инфекцията.
Тези инфекции могат да бъдат предадени и на други хора. Поради това използвайте индивидуални кърпа и дрехи.
Продължителността на лечението с Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор зависи от вида и мястото на инфекцията, както следва:

Гъбички по краката - прилагайте 1 път дневно, в продължение на 1 седмица.
Гъбички в ингвиналните области и по тялото - прилагайте 1 път дневно, в продължение на 1 седмица.
Разноцветен лишей - прилагайте 2 пъти дневно, в продължение на 1 седмица.

Подобрение в състоянието на кожата и отшумяване на симптомите се забелязва в рамките на няколко дни.
Пълно възстановяване на кожата, след като инфекцията е отшумяла, се постига за период по-дълъг от 4 седмици.
Действието на Фунгофин 1 % спрей за кожа, разтвор продължава и след приключване курса на лечение и подобрението трябва да продължи.
Ако до 2 седмици след започване на лечението с Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор не забелязвате подобрение моля, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор не е подходящ за лечение на гьбични инфекции по ноктите (гъбички в или под нокътя) с обезцветяване на ноктите и промяна в структурата им (удебеляване, ронливост). Ако имате гъбична инфекция по ноктите, трябва да се обърнете към лекар.

Нежелани реакции:
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

В тази листовка, когато нежеланите реакции са описани като „чести”, това означава, че те са съобщавани при повече от 1 на всеки 100 пациента, но при по-малко от 1 на всеки 10 пациента.

Когато нежеланите реакции са описани като „нечести”, това означава, че те са съобщавани при повече от 1 на всеки 1 000 пациента, но при по-малко от 1 на всеки 100 пациента.

Когато нежеланите реакции са описани като „редки", това означава, че те са съобщавани при повече от 1 на всеки 10 000 пациента, но по-рядко от 1 на всеки 1 000 пациента.

Когато нежеланите реакции са описани като „много редки”, това означава, че те са съобщавани при по-малко от 1 на всеки 10 000 пациента.
Ако получите някои от изброените по-долу признаци на алергична реакция:

• затруднено дишане;
• подуване на лицето, устните, езика или гърлото;
• силен сърбеж, придружен с червени кожни обриви или мехури, потърсете веднага лекарска помощ.

Чести:
• лющене на кожата;
• сърбеж.

Нечести:
• кожна лезия (състояния, характеризиращи се с поражения върху кожата);
• струпей (корички по кожата);
• нарушение на кожата;
• промени в оцветяването на кожата;
• зачервяване;
• чувство за кожно парене;
• болка на мястото на прилагане;
• раздразнение на мястото на прилагане.

Редки:
• кожна сухота;
• екзема.

Ако Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор инцидентно попадне в очите, може да предизвика очно раздразнение.

Съобщаване за нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също нежелани реакции директно на Изпълнителна агенция по лекарствата.

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

Кога не трябва да се прилага Фунгофин 1%?

Не използвайте Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор:
• ако сте алергични към тербинафинов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

Предупреждения и предпазни мерки
Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор.
Фунгофин 1 % спрей за кожа, разтвор се прилага само върху кожата.
Фунгофин 1 /о спрей за кожа, разтвор не трябва да се използва в устата и да се поглъща.
Не впръсквайте Фунгофин 1 % спрей за кожа, разтвор върху лицето си, очите или наранена кожа. Ако се случи, изплакнете обилно с течаща вода.

Деца и юноши
Не се препоръчва използването на Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор при деца и юноши на възраст под 18 години, поради недостатъчни данни за безопасност и ефикасност на продукта в тази възрастова група.

Специални указания:

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява при температура под 25 °С.
Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и етикета върху бутилката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.
Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Други лекарства и Фунгофин 1% спрей:
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.
Не прилагайте други лекарствени продукти върху третираните участъци.

Бременност, кърмене и фертилитет:
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Бременност
Не се препоръчва приема на Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор по време на бременност, освен при категорична необходимост.

Кърмене
Не се препоръчва лечението на кърмещи жени с Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор.

Шофиране и работа с машини:
Употребата на Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Предозиране:
Ако сте пропуснали да използвате Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор

Ако сте пропуснали да използвате Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор - приложете го веднага щом се сетите и след това продължете както обикновено.

Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Ако сте спрели приема на Фунгофин 1% спрей за кожа, разтвор
Не спирайте лечението преди да сте завършили препоръчания период на лечение, независимо, че сте се почувствали по-добре. Възможно е някои от симптомите да се проявят отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Код: 10017113
Тегло:
0.050 кг