Интервал за поръчки 16:00 ч.
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10001182
Тегло:
0.050 кг

Екзодерил разтвор за лечение на гъбички по краката х10 мл Sandoz

(2128 глас/а)
Цена 11.79 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Продуктът на фармацетичната компания Сандоз e лекарствен продукт, който се използва за лечение на кожни гъбички и гъбички по краката, особено между пръстите, долната част на ходилото (различават се като зачервяване, олющване и подуване или сърбящи мехури) по ноктите. Също така се препоръчва и при бактериални инфекции, и е особено подходящ срещу дрожди, плесени и др.
 

Активното вещество: нафтифинов хидрохлорид. 1 ml разтвор съдържа 10 mg нафтифинов хидрохлорид.

Други съставки: пропиленгликол, етанол, дестилирана вода.
 

Разгледайте и другите продукти от категорията Здравословен живот. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Sandoz
Цена:
Цена: 11.79 лв

В случай, че не е предписано друго, следвайте внимателно препоръчителните дозировки. Екзодерил 1% разтвор се прилага върху засегнатите области веднъж дневно. Тези области трябва да бъдат почистени и подсушени внимателно преди да се нанесе разтвора.
Въпреки бързото подобряване на симптомите (сърбеж, зачервяване и др.) е важно за пациентите с гъбични инфекции на кожата да продължат лечението си за 2 седмици след пълното отшумяване на симптомите, за да предотвратят възобновяването им.
Преди и след лечението на гъбична инфекция, ноктите трябва да се поддържат възможно най-къси, а тяхната повърхност изпилена.

Гъбичните инфекции на ноктите трябва да бъдат лекувани в продължение на няколко месеца до израстването на здрав нокът.

За да бъде излекувана гъбичната инфекция (микоза) възможно най-бързо, моля, отбележете следното:

1. Микроорганизмите, причиняващи гъбичната инфекция могат да се прикрепват към части от облеклото, които са в контакт със засегнатите области. Ето защо те трябва да се сменят ежедневно.
2. Нормалната и особено сухата кожна повърхност е най-добрата защита срещу гъбични инфекции. Избягвайте да носите тясно и лошо проветриво облекло (напр. синтетични чорапи и тесни обувки) върху засегнатите участъци. Трябва също да подсушавате засегнатите области внимателно след миене. Кърпите трябва да се сменят ежедневно.
3. Ако имате гъбична инфекция на краката, не ходете боси в къщи, в плувни басейни или напр. в хотел. Така предотвратявате разпространяването на инфекцията на други хора и особено Вашето повторно инфектиране.
4. Не посещавайте сауна или парна баня докато гъбичната инфекция не се изчисти напълно.
 

Начин на приложение на ЕКЗОДЕРИЛ:

Разтворът може да се нанася директно от флакона с помощта на гутатор или върху парче памук.

Не използвайте Екзодерил:

Ако сте алергични към нафтифин или пропиленгликол.

Обърнете специално внимание при употребата на Екзодерил:

При първи признаци на нежелани реакции, моля, информирайте Вашия лекар. Не използвайте Екзодерил разтвор, ако проявите алергия.
Екзодерил 1% разтвор е само за приложение върху кожата и контакта с очите трябва да се избягва. Не прилагайте разтвора върху отворени рани, тъй като алкохола в съдържанието му може да предизвика болезнено изгаряне.
Ако симптомите продължават да са изявени или лекарството няма очаквания ефект, посъветвайте се с лекар незабавно.

 

Употреба на други лекарства:
Не са известни взаимодействия с други лекарства.
 

Бременност и кърмене:
При правилно приложение, лекарството няма увреждащ ефект върху плода или новороденото.

Възможни нежелани реакции:

Локално дразнене като усещане за сухота, зачервяване и затопляне, могат да възникнат в отделни случаи. Нежеланите реакции са винаги обратими и обикновено не изискват прекратяване на лечението. Те отшумяват след края на лечението.

Ако забележите някакви нежелани реакции, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

 

Начин на съхранение:
Съхранявайте продукта при температура под 30°С.

Не използвайте продукта след срока на годност, означен върху опаковката.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Код: 10001182
Тегло:
0.050 кг