Супер седмица от -30% до -50%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10006060
Тегло:
0.020 кг

Ролетра за намаляване на алергичните симптоми 10 мг х10 таблетки

(1542 глас/а)
Цена 5.49 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Ролетра на фармацевтичната компания Екофарм е противоалергично лекарство, което съдържа лоратадин и се използва за облекчаване на симптомите свързани със симптомите на алергия (сенна хрема, алергия към прах и т.н.) .както и кихане, хрема или сърбежи на носа, зачервени сълзящи очи с парене или сърбеж. Вие може да страдате от тези симптоми само през определен сезон или целогодишно. За да облекчите подуването, зачервяването, сърбежа по част от кожата, причинен от продължителна поява на кожни обриви или копривна треска (хронична идиопатична уртикария). Предлага се в удобна опаковка от 10 таблетки.

 

Състав: в 1 таблетка: 
 Лоратадин 10 мг 
 Помощни вещества: лактоза монохидрат, царевично
 нишесте, прежелатинизирано, пречистена
 вода, магнезиев стеарат.
 

 

Важна информация относно някои от съставките на РОЛЕТРА
Вашето лекарство съдържа малки количества от неактивната съставка, наречена лактоза. Ако ви е казано, че имате лактозна непоносимост (галактозна непоносимост. Лапп лактазна недостатъчност или глюкозо- галактозна малабсорбция) или имате непоносимост към някои захари, информирайте Вашият лекар преди да приемате лекарството.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Ecopharm
Цена:
Цена: 5.49 лв

Таблетките РОЛЕТРА трябва да се приемат, както е предписал лекарят. Ако не сте сигурни в приема, трябва да попитате Вашия лекар или фармацевт.
Таблетките РОЛЕТРА трябва да се поглъщат цели или с вода.

Дозировка
Възрастни и деца над 12 години:
10мг. веднъж дневно (1 таблетка дневно).

Деца от 2 до 12 години:
- с тегло >30 кг: 10 мг. веднъж дневно (1 таблетка дневно).
с тегло <30 кг.:таблетки от 10 мг не са подходящи за деца с тегло под 30 кг.

Ролетра не се препоръчват при деца под 2 годишна възраст и деца с телесно тегло под 30 кг. Не се изисква корекция на дозата, ако сте в напреднала възраст или имате бъбречна недостатъчност.

Пациети с тежка чернодробна недостатъчност
Лекарят ви ще прецени дозата в зависимост от бъбречната или чернодробната ви функция. Ще приемате РОЛЕТРА с по-малка честота, отколкото останалите възрастни. Обичайната препоръчителна дневна доза при пациенти с тежка бъбречна или чернодробна недостатъчност е една таблетка (съдържаща 10 мг лоратадин) през ден.
Деца с телесна маса по- ниска или равна на 30 кг с тежко чернодробно или бъбречно заболяване трябва да приемат доза лоратадин от 5 мг през ден.

Ако сте приели повече от необходимата доза
РОЛЕТРА, незабавно уведомете Вашия лекар или идете до най-близката бърза помощ. Носете тази листовка или няколко таблетки със себе си, за да знае лекуващият лекар, какво сте приели.

Ако сте пропуснали да приемете РОЛЕТРА,
вземете дозата възможно най- скоро, после се върнете към обичайния прием. Не приемайте двойна доза, за да компенсирате забравената. Най-добре е да приемате лекарството по едно и също време всеки ден, това ще помогне да не забравяте редовния прием.

Ако прекратите приема на РОЛЕТРА
Вие трябва да приемате лекарството толкова дълго, колкото ви е казано. Важно е да не спирате приема, само защото се чувствате по-добре, тъй като симптомите може да се възобновят.

Ако имате усещането, че ефектът на Ролетра е прекалено силен или прекалено слаб, или имате каквито и да е други въпроси за този продукт, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Нежелани реакции:
Както всички други лекарства, Ролетра може да причини нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Следните нежелани реакции са били установени:

Много сериозни нежелани реакции:
Ако някое от следните се случи, прекратете приема на Ролетра и кажете на вашия лекар незабавно или отидете в центровете за спешна помощ в най-близката болница.
• Обриви, копривна треска, сърбеж, стягане в областта на гърдите, затруднено дишане или подуване на лицето, устните, ръцете/стъпалата, уголемяване на жлезите на подмишницата, врата, и/или слабините.Тежки кожни реакции с мехури, рани или язви.

Това са много сериозни нежелани ефекти. Ако ги имате, може да сте получили сериозна алергична реакция или друг тип реакция към Вашето лекарство. Възможно е да имате нужда от спешна медицинска помощ или хоспитализация.

Сериозни нежелани реакции
Ако някое от следните се случи, информирайте вашия лекар незабавно или отидете в центровете за спешна помощ в най-близката болница.

Тези нежелани реакции са докладвани рядко.
• Пожълтяване на кожата и на бялото на очите с намален апетит, коремна болка (това може да са прояви на чернодробен проблем)Ускорено сърцебиене придружено или не с болки в гръдната област, недостиг на въздух, припадък или умораГърчове или конвулсии
• Най-често срещаните нежелани реакции са главоболие, безсъние или сънливост, увеличен апетит и сухота в устата.

Други нежелани реакции:
• Нетипични, неволеви премигвания или спазъм на клепачите, болки в окото, намалено или повишено сълзене и замъглено зрение, болки и звън в ушите
• Изтръпване или промяна в чувствителността при допир
• Зачервяване на лицето, чувство на отпадналост, треска, припадане. повишено потене
• Болки в гърба, болки в областта на гърдите, схващания на краката, мускулна болка, ставна болка, неконтролируемо треперене (тремори), ригидностна мускулитеЗатруднение при говорПокачване на теглоУвеличено или намалено кръвно налягане, усещане на пулса, ускорено сърцебиене
• Чувство на гадене, повръщане, воднисти изпражнения (диария), запек, стомашно неразположение, хълцане, газове
• Промяна във вкусовото усещане, увеличено или намалено слюноотделяне, увеличена жажда, увеличен или намален апетит
• Възпалена устна лигавица, зъбобол
• Виене на свят, нервност, неспокойствие, загуба на паметта, прееъзбуда, объркване, депресия, трудности при концентрирането, раздразнителност
• Импотентност, липса на сексуално желание
• Болки в гърдите, увеличено кървене и болки по време на менструация
• Раздразнение и/или възпаление на вагината
• Кашлица с/без отделяне на храчки, кръвохрачене, недостиг на въздух, затруднено дишане
• Зачервено гърло, възпаление на синуситеКървене от носа, сухота в носа, кихане
• Суха кожа, сърбежи, обриви и копривна треска, суха коса
• Зачервяване, обезцветяване, сърбежи или обриви по кожата при излагане на слънце
• Промяна в уринирането, промяна в цвета на урината, неспособност за задръжка

Рядко срещани нежелани реакции:
• Косопад
• Подуване на дланите/стъпалата, ръцете/краката и т.н.
• Увеличение на размера на гърдите

Лабораторни изследвания
Може да се наблюдава промяна в резултатите от определени лабораторни изследвания:
• Нетипични резултати при тестове за чернодробна функция
Ако някоя от нежеланите реакции се задълбочи или забележите друга нежелана реакция, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Не приемайте:
ако имате алергия (хиперчувствителност) към лоратадин или някоя от съставките, споменати в края на тази листовка. Алергичната реакция може да включва обрив, сърбеж, подуване на лицето, устните или ръцете/ краката, или затруднения в дишането;
ако сте бременна;
ако в момента кърмите.

Обърнете специално внимание при употребата на РОЛЕТРА, ако:
страдате от тежко чернодробно заболяване;
страдате от бъбречно заболяване.
Моля, информирайте Вашия лекар, дори и в случаите, когато сте имали подобни проблеми в миналото.

Лабораторни тестове
Това лекарство може да повлие на резултатите от тестовете за кожна алергия. Бъдете сигурни, че лекарят и сестрата знаят, че приемате това лекарство. Налага се да прекратите приема за поне 48 часа преди да се подложите на тези изследвания.

Употреба на други лекарства
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива отпуснати без рецепта.

Употреба с храни и напитки
Таблетките трябва да се поглъщат цели с чаша вода.

Могат да се приемат с или без храна.
Избягвайте алкохолни напитки, докато не сте обсъдили употребата им с Вашия лекар.

Бременност и кърмене
Не трябва да приемате РОЛЕТРА, ако сте бременна, предполагате, че може да сте бременна или планирате бременност; или кърмите.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да започнете употреба на каквото и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини
РОЛЕТРА може да причини сънливост или нарушение на зрението при някои пациенти. Това може да повлияе на способносста за шофиране или работа с машини. Бъдете сигурни в това как реагирате на лекарството преди да шофирате, работите с машини или извършвате друга дейност, която би моглада бъде опасна, ако не сте концентрирани.

Съхранение:
Съхранявайте на недостъпно за деца място.
Не употребявайте след изтичане на срока на годност, отбелязан на опаковката ( ЕХР/ Годен до:). Отнася се за последната дата от месеца. Съхранявайте в оригиналната опаковка.

Код: 10006060
Тегло:
0.020 кг