Супер слънцезащитни оферти до -30%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10002201
Тегло:
0.200 кг

ЛИНОЛА-ФЕТ масло за баня / LINOLA Shower and bath oil х 200 мл- Dr.Wolff

(1564 глас/а)
Цена 11.79 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Описание


ЛИНОЛА-ФЕТ масло за баня / LINOLA Shower and bath oil представлява маслено-течна добавка за баня, която се употребява по време на миене, взимане на душ или къпане като съпътстваща терапия на сухи и лющещи се дерматози, невродермит (ендогенни екземи) и като псориазис.

Не използвайте Линола Фет Масло за баня


- при свръхчувствителност към активното вещество или към някоя от другите съставки.
- при фебрилни заболявания, туберкулоза, тежки сърдечно-съдови заболявания и хипертония, при които бани на цялото тяло са противопоказани по принцип, следователно не могат да се правят и такива с Линола Фет масло за баня.

Обърнете специално внимание при употребата на Линола Фет Масло за баня:

- Линола Фет масло за баня не трябва да попада в очите, защото предизвиква парене.
- съществува повишена опасност от подхлъзване поради масления филм по кожата, във ваната и под душа.

Употреба при деца


Няма специални предписания.

Употреба на Линола фет Масло за баня с други лекарства


Едновременното приложение на сапуни и синтетични детергенти намалява действието на Линола Фет масло за баня.

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приели други лекарствени вещества, включително и такива без рецепта.

Бременност и кърмене


Особени предписания при такива състояния няма

Шофиране и работа с машини


Не са известни.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здравословен живот. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Цена:
Цена: 11.79 лв

Начин на употреба


Винаги използвайте Линола Фет масло за баня според инструкциите описани в тази листовка. Ако имате някакви съмнения, моля консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Линола Фет Масло за баня е течна добавка за баня за приложение върху кожата. Ако Вашият лекар не е предписал друго, Линола Фет Масло за баня се прилага по следния начин: според вида и площта на кожното заболяване баните с Линола Фет Масло за баня се правят на всеки 2-3 дни.

Следните количества Линола Фет масло за баня се добавят към водата:

• за баня на цяло тяло: 30-40 мл Линола Фет Масло за баня се добавя към водата за къпане;
• за частична баня - 2 мл Линола Фет Масло за баня се добавя в съда за къпане;

За къпане с душ, използвайте 20 мл Линола Фет масло за баня, за директно нанасяне върху мократа кожа. След това тялото се изплаква под душа. След банята кожата само се попива леко с кърпа. Енергичното подсушаване или изтриване намаляват терапевтичния ефект. Температурата на водата не трябва да надвишава 36°С, тъй като при по-високи температури ефектът на омазняване спада. При сърбеж, температурата на водата трябва да е 32 °С или толкова ниска, колкото може да се понася. Продължителността на банята не трябва да бъде повече от 20 мин. При кърмачета и малки деца най-често са достатъчни няколко минути.

Продължителност на употребата:

Според вида и площта на кожното заболяване препаратът се прилага в продължение на 4 седмици под формата на пълни или частични бани. Ако имате впечатление, че ефектът на Линола Фет Масло за баня е много силен или много слаб, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте приложили повече от необходимата доза Линола Фет Масло за баня:

Не са наблюдавани случаи на предозиране на препарата. Обаче, за да се избегнат непосредствени проблеми е желателно да се спазва дозировката.

Ако сте пропуснали да приложите Линола Фет Масло за баня:

След пропусната единична доза моля, не употребявайте двойно количество Линола Фет Масло за баня, а продължете лечението с предписаната за употреба доза.

Ако сте спрели употребата на Линола Фет Масло за баня:

Консултирайте се с Вашия лекар, тъй като и в двата случая няма да бъде постигнат желания терапевтичен ефект.

Нежелани реакции


Както всички лекарства, Линола Фет Масло за баня може да предизвика нежелани реакции въпреки, че не всеки ги получава.

Важни нежелани реакции или симптоми, за които трябва да внимавате, и какво да правите, ако ги получите:
В случай, че забележите някоя от следните нежелани реакции, спрете употребата на Линола Фет Масло за баня и се консултирайте с Вашия лекар възможно най-бързо.
Обичайни (при по-малко от 1 на 100, но повече от 1 на 1 000 лекувани пациенти): реакция на кожата, като контактна екзема или контактен дерматит.
Много рядко срещани (при по-малко от 1 на 1 000, но повече от 1 на 10 000 лекувани пациенти): възможна е появата на алергична реакция на кожата.

Други възможни странични ефекти:

Обичайни (при по-малко от 1 на 10, но повече от 1 на 100 лекувани пациенти): червенина, парене, сърбеж на кожата.
Рядко срещани (при по-малко от 1 на 100, но повече от 1 на 1 000 лекувани пациенти): могат да се появят подутини и малки мехурчета. Много рядко срещани (при по-малко от 1 на 1 000, но повече от 1 на 10 000 лекувани пациенти): възможна е появата на фоликулити (възпаление на космения фоликул).
Ако страничните ефекти се изострят или забележите поява на други такива, които не са описани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

Код: 10002201
Тегло:
0.200 кг