Над 600 промоции с до -50%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню

Код: 10002360
Тегло:
0.050 кг

Мемоплант 20 филмирани тaблетки х40 мг Dr. Willmar Schwabe

(1189 глас/а)
Цена 9.29 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

МЕМОПЛАНТ / MEMOPLANT - 20 тaблетки х40 мг на Dr. Willmar Schwabe представлява лекарствен продукт под формата на таблетки, който се прилага по терапевтична схема за лечение на смущения при леки до средни форми на намаление на интелектуалните способности: нарушения на паметта и концентрацията, световъртеж, шум в ушите, главоболие. Също така Мемоплант се използва при нарушения в циркулацията на кръвта и свързани с напредването на възрастта изменения. Към първата целева група принадлежат пациенти с деменциален синдром при първична дегенеративна деменция, васкуларна деменция и смесени форми от двете. Преди да бъде започнато лечение с Memoplant, трябва да бъде изяснено дали оплакванията не са причинени от някое основно заболяване, което трябва да бъде лекувано по специфичен начин. Приемът на Мемоплант е удачен и при деменциални синдроми с нарушения на паметта, нарушения на концентрацията, депресии, главоболие, за удължаване на разстоянието, изминато без болка, при заболявания със запушване на периферните артериални съдове ІІ стадий според Fontaine (интермитиращо накуцване), в рамките на физикалнотерапевтичните мероприятия, особено при раздвижване.

 

Състав: Мемоплант е стандартизиран въз основа на моноекстракт от листата на Ginkgo biloba, получен по многостепенен валидиран метод. Активни вещества: 1 таблетка съдържа сух екстракт от листата на Ginkgo biloba (35 – 67:1) 40 mg, съответстващ на 9.6 mg гинкофлавонгликозиди и 2.4 mg терпенлактони (гинкоглид, билобалид). Екстрактор: ацетон-вода.

 

Разгледайте и другите продукти от категорията Здравословен живот. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Dr. Willmar Schwabe
Цена:
Цена: 9.29 лв

> Деменциален синдром: приемат се по 1 – 2 таблетки Мемоплант 3 пъти на ден (съответстващи на 40 – 80 мг екстракт от Ginkgo biloba 3 пъти дневно).

> Заболявания със запушване на периферните артериални съдове, вертиго (световъртеж), тинитус (шум в ушите): приема се по 1 таблетка 3 пъти дневно (съответстваща на 40 мг екстракт от Gikgo biloba 3 пъти дневно) или по 2 таблетки 2 пъти дневно (съответстващи на 80 мг екстракт от Gikgo biloba 2 пъти дневно).

Таблетките се приемат независимо от храненето, несдъвкани, с известно количество течност.

При деменциален синдром продължителността на приложение се определя от тежестта на клиничната картина и при това хронично заболяване трябва да бъде най-малко 8 седмици. След период на приложение от 3 месеца трябва да се прецени дали е оправдано продължаване на лечението.

При заболявания със запушване на периферните артериални съдове като предпоставка за подобрение при раздвижването се счита курс на лечение минимум 6 седмици.

При вертиго (световъртеж) и тинитус (шум в ушите) след лечение с продължителност от 6 – 8 седмици като правило не може да се очаква по-нататъшно подобрение на оплакванията.

Много рядко при приемане на Memoplant са наблюдавани леки стомашно-чревни оплаквания, главоболие или алергични кожни реакции.
 

Противопоказания на МЕМОПЛАНТ / MEMOPLANT - 20 тaблетки х40 мг - Dr. Willmar Schwabe:

Свръхчувствителност към екстракти от Ginkgo biloba. За приложението при деца няма достатъчно клинични данни. Поради това Memoplant не трябва да се прилага при деца под 12 години.


Да се съхранява на недостъпни за деца места!

Код: 10002360
Тегло:
0.050 кг