Супер седмица от -30% до -50%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10009875
Тегло:
0.050 кг

Релаксит мини клизма за ректална употреба 3 броя х5 мл

(1418 глас/а)
Цена 10.29 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Релаксит мини клизма представлява медицинско изделие за еднократна употреба, което е предназначено за размекване на втвърдените изпражнения и улесняване на дефекацията при запек от различно естество. Релаксит е мини клизма-тубичка с накрайник, която съдържа 5 мл разтвор за ректална употреба. Една мини клизма се вкарва в началото на ануса (ректума), като съдържанието ѝ се изстисква, след което тубичката се изважда и изхвърля. Съдържащият се разтвор размеква втвърдените изпражнения и подпомага евакуацията на чревното съдържимо. Продуктът е медицинско изделие клас II A , предлага се в мини пластмасови тубички за еднократна мини клизма. Една тубичка съдържа 5 мл разтвор, а опаковката съдържа три броя тубички.


Състав:
Разтворът съдържащ се в Релаксит представлява безцветна гъста течност - комбинация от соли първи ред сред използваните лаксативи. Соленият разтвор на една тубичка от 5 мл. съдържа дихидрат на натриев цитрат ( 450mg. ЕP) , натриев лаурил сулфат (75mg. BP), както и глицерол, сорбинова киселина, 70 % разтвор на сорбитол и пречистена вода. След изстискване от тубичката, разтворът привлича и задържа водата в долната част на дебелото черво, което омекотява втвърдените изпражнения и съдейства за бърза дефекация т.е. евакуация на чревното съдържимо.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Makave
Цена:
Цена: 10.29 лв

Релаксит е индивидуална мини клизма за ректална употреба, и не трябва да се приема през устата!

Инструкции за употреба на Релаксит Мини Клизма за Ректална Употреба:

1) Свалете предпазната капачка от накрайника на тубичката;

2) Изстискайте една капка от течността, за да смажете върха на накрайника;

3) При деца над 3 години и възрастни вкарайте така смазания накрайник напълно в ануса (ректума); При деца под 3 годишна възраст вкарайте само половината дължина на накрайника, поради по-късия ректум в тази възраст;

4) Изстискайте напълно съдържанието на тубичката и след това извадете накрайника от ануса (ректума), като все още изстисквате плътно тубичката;

5) След изваждането на накрайника на тубичката е удачно да се остане в състояние на покой за около 15 минути или до появата на усещане за нужда от дефекация. Обикновено ефектът след апликация настъпва в рамките на 5 до 20 минути.

Всяка индивидуална мини клизма е за еднократна употреба! Тубичката не трябва да се използва повторно, за да се избегне евентуална инфекция! Винаги използвайте РЕЛАКСИТ / RELAXIT® по начина указан в тази листовка. Ако не сте сигурни как да използвате РЕЛАКСИТ се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт!

Честота на употреба:

> При възрастни и деца (над 3 години) използване съдържанието на една мини клизма (5мл.) дневно е достатъчно, за да размекне втвърдените изпражнения и подпомогне дефекацията. При по тежки случаи при възрастни е допустимо и употребата на втора тубичка, но не повече от две на ден.

> При деца под 3 годишна възраст дозировката е като при възрастни, като поради факта, че анусът (ректумът) е по-къс, се вкарва само половината от дължината на накрайника.

> При деца под 1 годишна възраст се използва ½ от съдържанието на една мини клизма дневно, като поради факта, че анусът (ректумът) е по-къс, се вкарва само половината от дължината на накрайника.

При всеки един случай на запек или затруднена евакуация на червата е препоръчително да се потърси съвета на личния лекар или фармацевт.

Ако сте използвали РЕЛАКСИТ повече от обичайната дневна доза, приемайте повече течности, а ако честотата на дефекациите стане по-интензивна или настъпи неразположение се обърнете към лекар, поради опасност от дехидратация . 
Ако сте приели/погълнали РЕЛАКСИТ през устата потърсете веднага лекарска помощ.

Нежелани реакции:

РЕЛАКСИТ индивидуална мини клизма за ректална употреба няма регистрирани нежелани реакции в следствие на неговата употреба. В много редки случай може да се появи желанието за дефекация след употреба на продукта, дори да няма какво да се евакуира от червата. При наличието на инфекциозни процеси в дебелото черво може да се наблюдава евакуацията на слуз или следи от кръв в изпражненията. В тези случаи потърсете лекарска помощ, за да се установи естеството на инфекцията и постави правилната диагноза.
 

Преди употреба:
Убедете се, че не сте алергични към някоя от съставките на продукта. Ако сте алергични не използвайте РЕЛАКСИТ, а се обърнете към лекар за разрешаването на Вашия проблем с други средства.

Специално внимание при употребата:

• Ако имате установено заболяване на ануса/ректума
• Ако имате установена непоносимост към някой захари (т.6)

При всеки един случай на запек е уместно да се потърси съвета на личния лекар или фармацевт, преди да се пристъпи към неговото положително повлияване. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали/използвали други продукти за размекване на втвърдените изпражнения и подпомагане евакуацията на червата (напр. лаксативи).

Бременност и кърмене:

РЕЛАКСИТ може да се използва без опасност по време на бременност и кърмене. Продуктът не се абсорбира от кръвта и не крие опасност от привикване. Ако се притеснявате, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на РЕЛАКСИТ.

Съхранение:

Съхранявайте при температура под 250 С и на място, недостъпно за деца! Не използвайте, ако тубичката е повредена. РЕЛАКСИТ  не бива да се използва след изтичане срока на годност отбелязан на опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от месеца. След употреба не изхвърляте тубичката в канализацията или контейнера за домашни отпадъци. За опазване на околната среда след употреба изхвърляйте тубичките в контейнерите за пластмаса.

Код: 10009875
Тегло:
0.050 кг