Коледен каталог
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10001835
Тегло:
0.030 кг

Coldrex х12 таблетки Perrigo

(1324 глас/а)
Цена: 4.99 лв
5.99 лв
(-16%)
-
+
   
известие при наличност
Изпратете
Предложението е валидно от 01.12.2019 до 31.12.2019 или до изчерпване на количествата!

КОЛДРЕКС се използва за облекчаване на дскомфорта и неприятните симптоми при простуда и грип: повишена температура, главоболие, болки при възпалено гърло, болка при синуит и мускулни болки, хрема и запушен нос. Съдържа парацетамол - аналгетик (болкоуспокояващо средство) и антипиретик (понижава температурата), фенилефринов хидрохлорид - деконгестант, който предизвиква отбъбване на лигавицата на носа и синусите, помагайки Ви да дишате по-леко, кофеин, който действа като лек стимулант, терпин хидрат - експекторант (отхранващо средство) и аскорбинова киселина (витамин С), който обикновено се прилага при грип и възпалителни заболявания на горните дихателни пътища (настинки и грип) поради повишените нужди на организма, особено в началния стадий на заболяването.
 

Какво трябва да знаете, преди да приемете КОЛДРЕКС таблетки?


Не приемайте КОЛДРЕКС таблетки ако сте алергични към активните вещества или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). Предупреждения и предпазни мерки КОЛДРЕКС таблетки съдържа парацетамол. Не приемайте c други лекарства, съдържащи парацетамол, лекарства за лечение на настинка и грип или за отпушване на носа.

Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете КОЛДРЕКС таблетки, ако:

Имате бъбречно или чернодробно заболяване; имате хипертония, сърдечно заболяване, заболяване на периферните кръвоносни съдове (болест на Рейно);
приемате дигоксин или други лекарства за лечение на болести на сърцето;
имате диабет или повишена функция на щитовидната жлеза; страдате от глаукома;
имате феохромоцитом или проблеми с простатата;
приемате антикоагуланти - лекарства, използвани за разреждане на кръвта;
приемате лекарства за лечение на болест на Паркинсон;
приемате бета-блокери или други лекарства за контрол на кръвното налягане;
приемате средства за потискане или стимулиране на апетита; кърмите.

Други лекарства и КОЛДРЕКС таблетки

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате използвате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства. Не приемайте КОЛДРЕКС таблетки, ако приемате трициклични антидепресанти или други лекарства за лечение на депресия и приемате, или през последните две седмици сте приемали инхибитори на моноаминооксидазата.

КОЛДРЕКС таблетки с храна, напитки и алкохол

Това лекарство съдържа кофеин. Избягвайте приемането на големи количества чай, кафе или кофеин съдържащи напитки докато приемате КОЛДРЕКС таблетки. Повишеният прием на кофеин може да Ви направи раздразнителни и напрегнати, да имате проблеми със съня или да изпитвате неприятно чувство на стягане и тежест в гърдите.

Бременност, кърмене и фертилитет

Лекарственият продукт не се препоръчва по време на бременност. Парацетамол се екскретира в майчиното мляко, но няма данни да повишава риска за кърмачето. Поради съдържанието на фенилефрин, лекарствения продукт трябва да се употребява по време на кърмене по лекарско предписание. Кофеин се излъчва в майчиното мляко и може да има стимулиращ ефект върху кърмачето, но токсични концентрации не са наблюдавани.

Шофиране и работа с машини

Не шофирайте и не работете с машини, ако почувствате замаяност.
 

Активни вещества: Аскорбинова киселина / Кофеин / Парацетамол / Фенилефринов хидрохлорид / Терпин хидрат.

 

Разгледайте и другите продукти от категорията Грип и настинка. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

 

Марка: Perrigo
Цена:
-16%
Цена: 4.99 лв
Каталожна цена: 5.99 лв

Възрастни и деца на и над 12 години: 1 (една) - 2 (две) таблетки Колдрекс на всеки 4-6 часа при необходимост.

Да не се приема на интервали по-кратки от 4 часа.

He приемайте повече от 8 таблетки за период от 24 часа.

He приемайте по-дълго от 7 (седем) дни без консултация с лекар.

Деца от 6-12 години: Половин до една таблетка на всеки 6 часа при необходимост.

Да не се приема на интервали по-кратки от 4 часа.

Да не се приемат повече от 4 таблетки за 24 часа.

Максимална продължителност на терапията без консултация с лекар 3 дни.

Както всички лекарства, Колдрекс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. При приложението на парацетамол, кофеин и фенилефрин нежеланите реакции са много редки (могат да засегнат до 1 на 10 000 души).

Вие трябва да спрете приема на лекарството и да се консултирате незабавно с Вашия лекар или фармацевт, ако почувствате някои от нежеланите ефекти, описани по-долу: наблюдавате алергична реакция като сърбеж, обрив, проблеми с дишането, поява на оток по устните, езика, гърлото или лицето; се появят язви в устата; сте имали проблеми с дишането при употреба на ацетилсалицилова киселина или нестероидни противовъзпалителни лекарства; имате неочаквано кървене или склонност към насиняване; почувствате загуба или замъгляване на зрението, като това е възможно да се появи по-често ако страдате от глаукома; чувствате необичайно ускоряване на пулса или прескачане на сърцето; наблюдавате задръжка на течности, като това е по-вероятно при мъже с уголемяване на простатата. Когато препоръчителната дозировка е съпроводена с прием на кофеин от други източници, по-високите дози кофеин могат да предизвикат свързани с това нежелани реакции като безсъние, безпокойство, тревожност, раздразнителност, главоболие, палпитации и гастро-интестинални нарушения. Оцветителят сънсет жълто (Е110) може да предизвика алергична реакция при някои пациенти. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни нежелани реакции.

Код: 10001835
Тегло:
0.030 кг