Доставка до 2 работни дни
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10000789
Тегло:
0.080 кг

Глюкоза монохидрат саше x75 г Chemax Pharma

(2181 глас/а)
Цена 1.19 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

ГЛЮКОЗА / GLUCOSE на Химакс Фарма е прост монозахарид, който се явява от най-важните въглехидрати в биохимията и се използва за един от най-разпространените методи за диагностика на заболяването диабет - глюкозо- толерантния тест. Клетките я използват като източник на енергия и посредник в метаболитните процеси. Глюкозата е един от основните продукти на фотосинтезата и се разгражда при клетъчното дишане както при прокариотите, така и при еукариотите в процеса на отделяне на енергия.
 

Състав:

Глюкоза Монохидрат съдържа:

глюкоза фина (декстроза).

Хранителна стойност в 100 g:

белтъчини 0.0 g;
мазнини 0.0 g;
въглехидрати 99.9 g;
хранителни влакнини 0.0 g;
натрий 0.0 mg.

 

Разгледайте и другите продукти от категорията Здравословен живот. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Chemax Pharma
Цена:
Цена: 1.19 лв

Указания и начин на употреба на Глюкозата за глюкозо- толерантния тест:

Преди вземането на кръв за кръвна захар, 75 грама глюкоза на прах се разтворя в около 300 мл. вода, чрез внимателно размесване до пълно разтваряне. След това се пристъпва към вземането на кръв на гладно, като епруветката се надписва с часа на вземане на кръвта и се отбелязва 0 минута (т.е на гладно). Пациентът изпива разтворената глюкоза. ГЛЮКОЗА монохидрат трябва да бъде изпита в рамките на не повече от 5 мин. (най-добре е да се изпие наведнъж или максимално на 2-3 пъти). Последващото изследване на кръвната захар е на 60-тата и 120-тата минута след изпиване на разтвора. Всяка епруветка се етикира със съответната минута. Изследването се прави по назначение на лекуващия лекар и при искане може да продължи до 180 и/или 240 мин. (3-4час след изпиването на глюкозата).

Нежелани реакции:

Възможно е понижение на стойностите на фосфора в кръвта при продължителна употреба на ГЛЮКОЗА монохидрат.

Да се съхранява на сухо и проветриво място, защитено от пряка слънчева светлина.

Код: 10000789
Тегло:
0.080 кг