Доставка до 2 работни дни
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10014880
Тегло:
0.100 кг

Ацесал Протект 100 мг х40 таблетки Chemax Pharma

(1121 глас/а)
Цена 3.49 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Acessal Protect е лекарствен продукт, който съдържа ацетилсалицилова киселина и ако се приема във високи дози той облекчава болката, намалява възпалението и понижава високата температура. Ако се прилага в по- ниски дози продуктът намалява способността на тромбоцитите да се слепват помежду си и да прилепват към стените на кръвоносните съдове, благодарение на което рискът от образуване на тромби намалява значително. Този лекарствен продукт се прилага заедно с други лекарства при лечението на остър сърдечен инфаркт и някои видове стенокардия за предпазване от повторен сърдечен инфаркт, инсулт и за намаляване на риска от образуване на кръвни съсиреци при операции и изследвания на кръвоносните съдове. Също така се прилага и за намаляване на риска от сърдечен инфаркт при лица с високо кръвно налягане, захарен диабет, висок холестерол, затлъстяване, както и при пушачи и възрастни хора. Предлага се в удобна опаковка от 40 таблетки.


Състав: Активното вещество в Ацесал Протект 100 мг е ацетилсалицилова киселина. Всяка стомашно-устойчива таблетка съдържа 100 mg ацетилсалицилова киселина. Другите съставки са: ядро на таблетката: микрокристална целулоза, нишесте, прежелатинизирано; силициев диоксид, колоиден безводен, стеаринова киселина. Филмово покритие: Опадрай 03K19229 клиър (хипромелоза, триацетин, талк); Акрил-EZE 93A18597 бял (съполимер на метакриловата киселина – етилакрилат (1:1), талк, титанов диоксид, силициев диоксид, колоиден безводен, натриев бикарбонат, натриев лаурилсулфат); триетил цитрат, пречистена вода.


Разгледайте и другите продукти от категорията Профилактика на сърдечно-съдови заболявания, а за да разгледате всички продукти на марката Chemax Pharma, натиснете тук. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Farmа.bg Ви предлага консултация с квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да му пишете чрез лайв чата вдясно всеки делничен ден от 09:00 до 18:00 часа, както и да оставите запитване по всяко едно време от денонощието.

Марка: Chemax Pharma
Цена:
Цена: 3.49 лв

Ацесал Протект 100 мг е предназначен за приложение през устата като таблетките се приемат преди хранене с повече течности. Препоръчителната доза е по 1 таблетка на ден, а за предпазване от повторен сърдечен инфаркт се препоръчва дневно да се приемат по 3 таблетки.

Нежелани реакции:
Както всички лекарства и това може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Ако се забележат някои от следните сериозни нежелани реакции, приема на Ацесал Протект трябва да се прекрати незабавно и да се потърси връзка с лекар: внезапно затрудняване на дишането, подуване на устните, лицето или тялото, обрив, припадък или трудно преглъщане (тежка алергична реакция); зачервяване на кожата с мехури или лющене, което може да бъде съпътствано с повишена температура и болки в ставите. Това може да бъде еритема мултиформе, синдром на Стивънс-Джонсън или синдром на Лайел; необичайно кървене, например изкашляне на кръв, кръв при повръщане или в урината, или черни изпражнения.

Преди употреба:
Ацесал Протект 100 мг не трябва да се приема при: алергия към ацетилсалицилова киселина, салицилати или към някоя от останалите съставки на това лекарство; язва на стомаха или дванадесетопръстника или скорошно кървене от храносмилателната система; страдане от хемофилия (наследствено заболяване, при което е нарушено съсирването на кръвта), намален брой кръвни плочици (тромбоцити) или друго заболяване, при което е налице склонност към кръвоизливи; бронхиална астма (затруднено хриптящо дишане и кашлица), особено ако тя се предизвиква от прием на салицилати, лекарства за лечение на ревматични болести, други лекарства за лечение на болка и повишена температура; сегашно лечение с метотрексат във високи дози.


Деца и юноши:
Продуктите, които съдържат ацетилсалицилова киселина трябва да се прилагат внимателно и единствено след назначение от лекар при деца и юноши, тъй като могат да предизвикат т.н. синдром на Рей (много рядко, но животозастрашаващо заболяване, протичащо с повръщане, сънливост, загуба на съзнание и кома). При заболявания, които протичат с повишена температура, Ацесал Протект не трябва да се приема от деца или юноши, освен ако не е препоръчан от лекар и другите терапевтични мерки са неуспешни.


Други лекарства и Ацесал Протект
Този продукт не трябва да се прилага, когато е налице друго лечение с метотрексат във високи дози. С внимание трябва да се прилага при едновременно лечение с продукти, които намаляват съсирването на кръвта (кумаринови антикоагуланти, хепарин), с други лекарства, съдържащи ацетилсалицилова киселина или други салицилати заради по-високия риск от кръвоизливи. Ацетилсалициловата киселина може да промени ефектите на лекарства за лечение на подагра, някои продукти за лечение на болести на сърцето (напр. дигоксин), валпроева киселина (за лечение на епилепсия). Ако се приемат лекарства за лечение на захарен диабет, вкл. инсулин, е необходимо да се знае, че е възможно нивото на кръвната захар да се понижи, поради което е желателно консултация с лекар, който ще прецени дале е необходима промяна в дозировката на тези лекарства. При едновременно приложение с кортикостероидни продукти се повишава рискът от увреждане на стомаха и червата и последващо кървене. Повишен риск от развитие на алергични реакции съществува при едновременен прием с противоревматични, други противоболкови и температуропонижаващи лекарства.

Ацесал Протект с храна, напитки и алкохол:
При приемането на този продукт не трябва да се консумира алкохол, тъй като се увеличава рискът от увреждане на стомаха и червата и поява на кървене.

Бременност:
Този продукт не трябва да се прилага в първите три месеца на бременността, защото може да доведе до увреждане на плода. Ако се прилага в последните три месеца, се повишава рискът от забавяне на раждането, както и от кръвоизливи при майката и новороденото. В случай, че по време на лечение с продукта пациентката забременее, е необходимо лекарят да бъде уведомен веднага.

Кърмене:
Ацетилсалициловата киселина се екскретира в кърмата, затова ако е необходимо продуктът да се приема по-продължително време или в по-високи дози се препоръчва преустановяване на кърменето за времето на лечение с продукта.

Шофиране и работа с машини:
Няма данни за неблагоприятно влияние на продукта върху способността за шофиране и работа с машини

Код: 10014880
Тегло:
0.100 кг