Супер седмица от -30% до -50%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10000697
Тегло:
0.100 кг

Лиотон 1000 гел х100 г Berlin-Chemie

(2735 глас/а)
Цена: 19.99 лв
22.69 лв
(-11%)
-
+
   
известие при наличност
Изпратете
Предложението е валидно от 01.07.2020 до 31.07.2020 или до изчерпване на количествата!

Lioton 1000 gel на немската фармацевтичната компания Берлин-Кеми е продукт с хепарин под форма на гел за външно приложение и е предназначен за лечение на заболявания на повърхностните вени като варикозно разширени вени и свързаните с тях усложнения: тромбофлебит, повърхностен перифлебит, варикозни язви, флеботромбоза, следоперативен варикофлебит, последствия след сафенектомия (отстраняване на вена сафена). Лиотон 1000 гел се прилага и при локализиран оток и болки, подкожни хематоми (синини), травми и контузии на мускулите, сухожилията и ставните връзки. Също така Лиотон 1000 гел е показан и за лечение, самостоятелно или в комбинация със системна терапия, при възпалителни или травматични състояния, които се повлияват благоприятно от лекарства с противосъсирващо, противооточно и противовъзпалително действие. Lioton 1000 е високоефективен прозрачен гел с приятен аромат и лека нелепнеща консистенция, която попива мигновено в кожата. Лиотон 1000 гел, приложен върху кожата има антиексудативен, противооточен, противовъзпалителен и антикоагулантен ефект. Предлага се в опаковка от 100 г.


Състав:
1 г Лиотон 1000 гел съдържа: 1000 IU хепарин натрий.
Помощни съставки са карбомер 940, метил парахидроксибензоат, пропил парахидрокси бензоат, етанол, масло от цвят на горчив портокал, лавандулово масло, троламин.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Berlin-Chemie AG
Цена:
-11%
Цена: 19.99 лв
Каталожна цена: 22.69 лв

Един до три пъти дневно, 3-10 cm Лиотон 1000 гел се нанасят върху засегнатия участък от кожата и леко се втриват.
Ако сте използвали повече от необходимата доза Лиотон 1000 гел
Въпреки че до момента не са описани случаи на предозиране, при поява на съмнение за такова се обърнете към Вашия лекар.
Той следва да противодейства на ефекта на хепарин натрий с протамин сулфат.

Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, Лиотон 1000 гел може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Много рядко може да възникнат алергични реакции към хепарина на мястото на приложение. В изолирани случаи могат да се появят реакции на свръхчувствителност като зачервяване на кожата и сърбеж, които изчезват след преустановяване на лечението.

Преди да използвате Лиотон 1000 гел:
Не използвайте Лиотон 1000 гел:
Не трябва да използвате Лиотон 1000 гел, ако сте свръхчувствителни към хепарин или някоя от другите съставки на лекарството.
Лиотон 1000 гел не трябва да се използва в случай на кръвотечение, върху открити рани и върху лигавици, както и върху инфектирани участъци при наличие на гнойни процеси.
Поради ограничен опит и липса на данни, не трябва да се използва при деца.

Обърнете специално внимание при употребата на Лиотон 1000 гел
Употребата на Лиотон 1000 гел при данни за кръвотечение трябва внимателно да се преценява.
Лиотон 1000 гел съдържа съставките метил и пропил парахидроксибензоат и затова не трябва да се използва при пациенти със свръхчувствителност към тези вещества.

Употреба на други лекарства:
Приложението на Лиотон 1000 гел може допълнително да увеличи времето на кръвосъсирване при пациенти, приемащи перорални противосъсирващи лекарства.

Бременност и кърмене
Няма налични данни за използването на Лиотон 1000 гел по време на бременност или в периода на кърмене.

Шофиране и работа с машини
Лиотон 1000 гел не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Код: 10000697
Тегло:
0.100 кг