SOpharmacy клуб
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10001255
Тегло:
0.040 кг

Еспумизан 40мг x25 капсули Berlin-Chemie

(3289 глас/а)
Цена 4.49 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Espumisan на фармацетичната компания Берлин-Кеми е лекарствено средство, което се прилага против подуване и чувство на тежест в корема и допълни­телен елемент за образна диагностика, при повишеното образуване и натрупване на газове в стомаха и червата във вид на дребномехурчеста пяна води до неприятни оплаквания като подуване и чувство на тежест в областта на корема. Еспумизан редуцира повърхностното напрежение на мехурче­тата газ и разгражда дребномехурчестата пяна. Освободените по този начин газове могат да се резорбират от чревната стена и да се отделят по естествен начин. Еспумизан® действа по чисто физичен на­чин, не променя химическите реакции и е фармакологично и физиологично неакти­вен, не взаимодейства с микроорганизми и с ензими. Еспумизан® не влияе върху храносмилането и не променя киселин­ността в стомаха. Еспумизан® не се резор­бира и се отделя непроменен.


Еспумизан се прилага в следните случаи:
- при прекомерно поглъщане на въздух, както и при прием на определени храни и напитки, водещи до повишено образуване на газове (боб, леща, зеле, газирани напит­ки);
- при всички заболявания, придружени с повишено образуване и натрупване на газове в стомашно-чревния тракт (метеоризъм), съпроводени с оплаквания като дискомфорт, подуване, чувство на те­жест и пълнота в областта на корема;
- при сърдечни оплаквания, в резултат от придвижване на диафрагмата нагоре вследствие натрупване на газове в сто­машно-чревния тракт;
- при подготовка на коремната кухина за образно изследване (рентгеново, ултраз­вуково и т.н.).


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия, получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Berlin-Chemie AG
Цена:
Цена: 4.49 лв

При подуване и чувство на тежест в ко­рема

При деца над 6 години, юноши и възраст­ни - по 2 меки капсули Еспумизан®, 3-4 пъти на ден.

Еспумизан се прилага по време на хране­не или след хранене, а при необходимост и преди лягане.

Продължителността на лечението се опре­деля в зависимост от оплакванията. При необходимост Еспумизан® може да се прилага продължително време.

При подготовка на коремната кухина за образно изследване (рентгеново, ултра­звуково и т.н.)

По 2 меки капсули Еспумизан® 3 пъти в деня преди изследването и 2 меки капсули сутринта в деня на изследването.

Важна информация относно някои от съставките на Еспумизан

Това лекарство съдържа оцветител ЕИО, който може да предизвика реакции, подоб­ни на алергичните, напр. астма, при хора, които са особено чувствителни към това вещество. Тази реакция се наблюдава по- често при хора, алергични към ацетилса- лицилова киселина.

Еспумизан® не съдържа захар и поради това е подходящ за диабетици и хора с нарушено храносмилане.

Ако сте приели повече от необходимата доза Еспумизан

Активното вещество на Еспумизан® води до разпадане на мехурчетата газ в стомашно- чревния тракт по напълно физичен начин, като е напълно химически и биологично неактивно. Поради това на практика отра­вяне може да се изключи. Приложението на големи дози Еспумизан® също се понася без проблеми.

Възможни нежелани реакции
До момента не са наблюдавани нежелани лекарствени реакции при приложението на Еспумизан (вж. "Обърнете специално внимание при употребата на Еспумизан®")
 


Как да съхранявате Еспумизан
Да се съхранява под 30°С! Да се пази на място, недостъпно за деца! Не използвайте Еспумизан® след срока на годност, отбелязан върху картонената опа­ковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домаш­ни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарст­ва. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.


Преди да приемете Еспумизан:
Еспумизан® не трябва да се прилага при свръхчувствителност към някоя от състав­ките на лекарството.


Обърнете специално внимание при упо­требата на Еспумизан
Ако коремните оплаквания се появят отново или продължават дълго, трябва да се консултирате с лекар. При приложението на това лекарство може да се прояви ургикария (копривна треска) поради съдържанието на метилпа- рахидроксибензоат. Възможни са и късни реакции като контактен дерматит. Реак­ции, които се появяват веднага след при­ложението, като уртикария и спазъм на бронхите, са много редки.


Прием на други лекарства
Не са известни взаимодействия с други лекарства.


Бременност и кърмене
Няма основания да се избягва приложени­ето на Еспумизан® по време на бременност и кърмене.


Шофиране и работа с машини
Еспумизан® не променя времето на реак­ция и не повлиява способността за шофи­ране и работа с машини

Код: 10001255
Тегло:
0.040 кг