Над 1400 продукта с до 30% отстъпка
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10007019
Тегло:
0.050 кг

Флавамед при влажна кашлица х10 ефервесцентни таблетки Berlin-Chemie

(979 глас/а)
Цена 7.79 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Flavamed на фармацевтичната компания Берлин-Кеми е лекарствен продукт под формата на ефервесцентни таблетки, който се използва за лечение на влажна кашлица при заболявания на белия дроб и бронхите. Флавамед ефервесцентни таблетки втечнява бронхиалния секрет (мукус) и позволява по-лесното му отделяне чрез кашлица.
 

Важна информация относно някои от съставките на Флавамед ефервесцентни таблетки
Този лекарствен продукт съдържа лактоза (млечна захар) и сорбитол (подсладител). Ако Вашият лекар Ви е уведомил, че страдате от непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди употребата на Флавамед ефервесцентни таблетки .
Този лекарствен продукт съдържа 5,5 mmol (126,6 mg) натрий на ефервесцентна таблетка. Да се има предвид при пациенти, които са на диета с ограничен прием на натрий.


Съдържание:
Активното вещество е амброксолов хидрохлорид.
Една ефервесцентна таблетка съдържа 60 mg амброксолов хидрохлорид.
Другите съставки са: Лимонена киселина, безводна;Натриев хидрогенкарбонат;Натриев карбонат, безводен;Захарин натрий;Натриев цикламат;Натриев хлорид;Натриев цитрат;Лактоза, безводна;Манитол (Е421);Сорбитол (Е420);Аромат череша;Симетикон.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия, получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Berlin-Chemie AG
Цена:
Цена: 7.79 лв

Как да приемате Флавамед ефервесцентни таблетки
Винаги приемайте Флавамед ефервесцентни таблетки точно според указанията в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Освен ако лекар не Ви е предписал друго, трябва да се имат предвид следните указания за Флавамед ефервесцентни таблетки. Моля, спазвайте указанията за приложение, защото в противен случай Флавамед ефервесцентни таблетки може да не окаже очаквания ефект.


Освен ако лекар не Ви е предписал друго, обичайната доза е:
Възраст Единична дозаМаксимална дневна дозаЮноши над 12 години и възрастниПо 1/2 ефервесцентна таблетка 3 пъти дневно (еквивалентно на 3 пъти по 30 mg амброксолов хидрохлорид) по време на първите 2 до 3 дни, след което се продължава с 1/2 ефервесцентна таблетка два пъти дневно (еквивалентно на 2 пъти по 30 mg амброксолов хидрохлорид).1 и 1/2 ефервесцентни таблетки (еквивалентно на 90 mg амброксолов хидрохлорид).


Забележка:
При възрастни пациенти дневната доза може да бъде увеличена до една таблетка 2 пъти дневно.
Безопасността и ефикасността на Флавамед ефервесцентни таблетки при деца под 12 годишна възраст все още не е установена.


Начин на приложение
Ефервесцентните таблетки се разтварят в чаша с вода и разтворът се приема след хранене.
Ефервесцентните таблетки могат да бъдат разделени на две равни половини.


Продължителност на приложение
Флавамед ефервесцентни таблетки не трябва да се прилага повече от 4-5 дни без консултация с лекар.
Ако оплакванията Ви не се повлияват след 4-5 дневно лечение или дори се влошават, посетете веднага лекар!
Моля, споделете с Вашия лекар или фармацевт, ако имате чувството, че ефектът на Флавамед ефервесцентни таблетки е твърде силен или твърде слаб.


Ако сте приели повече от необходимата доза Флавамед ефервесцентни таблетки
До момента не са наблюдавани сериозни симптоми на интоксикация. Възможни са временно безпокойство и диария.
При много голямо предозиране може да се появи повишено слюноотделяне, гадене, повръщане и спадане на кръвното налягане с нарушения на кръвообращението.


Консултирайте се с Вашия лекар! Спешни мерки като предизвикване на повръщане и стомашна промивка, обикновено не са необходими, освен при много голямо предозиране. Препоръчва се лечение в зависимост от проявените белези на предозиране.


Ако сте пропуснали да приемете Флавамед ефервесцентни таблетки или сте приели много малка доза, вземете лекарството в предписаната доза на следващия прием. Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, Флавамед ефервесцентни таблетки може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

За оценка на нежеланите реакции се приема следната честота:
Много чести: засягат повече от 1 на 10 потребителя;
Чести: засягат от 1 до 10 на 100 потребителя;
Нечести: засягат от 1 до 10 на 1 000 потребителя;
Редки: засягат от 1 до 10 на 10 000 потребителя;
Много редки: засягат по-малко от 1 на 10 000 потребителя, неизвестни (честотата не може да се изчисли от наличните данни).

Стомашно-чревни нарушения
Нечести: гадене, стомашна болка, повръщане.

Нарушения на кожата и подкожната тъкан
Много редки: тежки кожни реакции, като синдром на Лайел и синдром на Стивънс-Джонсън (

Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение
Нечести: реакции на свръхчувствителност, като кожни реакции, лицев оток (едем), задух, сърбеж, висока температура;
Много редки: тежки алергични (анафилактични) реакции до шок.

Предпазни мерки
Ако забележите, че имате една или повече от гореизброените нежелани реакции, преустановете лечението с Флавамед ефервесцентни таблетки веднага.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Преди да приемете Флавамед ефервесцентни таблетки
Не приемайте Флавамед таблетки против кашлица
ако сте свръхчувствителни (алергични) към активното вещество на Флавамед таблетки против кашлица (амброксолов хидрохлорид) или към някоя от другите съставки на Флавамед
при деца под 12 години.
Обърнете специално внимание при употребата на Флавамед ефервесцентни таблетки
Ако сте имали много тежки кожни реакции на свръхчувствителност (синдром на Стивънс-Джонсън, синдром на Лайел);
Синдром на Стивънс-Джонсън е заболяване с висока температура и обриви по кожата и лигавиците с образуване на мехури.
Синдром на Лайел е животозастрашаващо състояние, известно още като синдром на попарената кожа. Признак е появата на големи мехури, подобно на изгаряне.

Ето защо, ако забележите промени по кожата и лигавиците, трябва веднага да спрете приема на Флавамед ефервесцентни таблетки. Посетете незабавно лекар!

Ако страдате от непоносимост към хистамин, трябва да избягвате продължителното лечение, тъй като активното вещество на Флавамед ефервесцентни таблетки повлиява метаболизма на хистамин и може да доведе до симптоми на непоносимост (напр. главоболие, течащ нос, сърбеж);
Ако страдате от нарушена бъбречна функция или от тежко чернодробно заболяване. В този случай Флавамед ефервесцентни таблетки може да се прилагат само с особено внимание (напр. през по-дълги интервали или в намалена доза - консултирайте се с Вашия лекар за това). При тежко нарушена бъбречна функция може да настъпи натрупване на разпадни продукти на активното вещество на Флавамед ефервесцентни таблетки;
Ако страдате от рядко заболяване на бронхите с повишено образуване на мукус (напр. синдром на неподвижните реснички). Тогава мукусът не може да бъде отделен от белия дроб. В този случай Флавамед ефервесцентни таблетки може да се прилага само под лекарско наблюдение;
Ако сте имали пептична язвена болест, трябва да се посъветвате с Вашия лекар как да приемате Флавамед ефервесцентни таблетки, защото муколитиците могат да раздразнят стомашната лигавица. Консултирайте се с Вашия лекар преди да приемете Флавамед ефервесцентни таблетки.

Деца
Флавамед ефервесцентни таблетки може да се приема само от деца над 12 години.

Прием на други лекарства
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали някакви други лекарства, включително и такива, които се отпускат без рецепта.

Лекарства, потискащи кашлицата (антитусиви)
По време на приема на Флавамед ефервесцентни таблетки не трябва да приемате лекарства, които потискат кашличния рефлекс (т. нар. антитусиви). Кашличният рефлекс е важен, за да може втечненият бронхиален секрет (мукус) да се откашля и по този начин да се отдели от белите дробове.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
По време на бременност или кърмене може да приемате Флавамед ефервесцентни таблетки само според точните указания на Вашия лекар!

До момента няма достатъчно опит при хора по време на бременност и кърмене. При животни обаче е наблюдавано, че активното вещество на Флавамед ефервесцентни таблетки преминава в майчиното мляко.

Шофиране и работа с машини
Флавамед ефервесцентни таблетки не повлиява или повлиява незначително способността за шофиране и работа с машини.

Код: 10007019
Тегло:
0.050 кг