Коледен каталог
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10000792
Тегло:
0.030 кг

Тантум Верде Форте аерозол х15 мл Angelini Pharma

(2032 глас/а)
Цена 12.59 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ аерозол на Angelini Pharma се препоръчва за употреба като обезболяващо и противовъзпалително средство при възпалителни състояния на гърлото, устната кухина и венците. Може да се прилага като помощно средство след вадене на зъб, при възпаления на ларингса и при нарушения след лъчева терапия. Приемът на лекарството води до бързо отслабване на болките и оплакванията при преглъщане. Препаратът съдържа активното вещество бензидаминов хидрохлорид. Бензидаминът е нестероидно противовъзпалително средство и притежава изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства.

ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ СПРЕЙ:


Не използвайте ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество бензидамин или към някоя от останалите съставки на ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей.

Обърнете специално внимание при употребата на ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей


Преди лечението с ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей обърнете внимание, ако имате проблеми да контролирате преглъщането си. Ако при краткотрайно лечение с бензидамин не се постигне желания резултат, то незабавно трябва да се консултирате с лекар. ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей е показан при пациенти, които имат трудности да правят гаргара.

Прием и употреба на други лекарства

Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Възможна е употребата на ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей и други лекарствени продукти, тъй като няма данни за нежелани лекарствени реакции.

Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Тъй като няма данни за противопоказания при локална употреба на бензидамин при бременност или кърмене, то ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей може да се употребява за краткосрочно лечение и под лекарски контрол.

Шофиране и работа с машини

Локалната употреба на ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей в препоръчваните дози не оказва влияние върху концентрацията при шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей

Продуктът съдържа метил парахидроксибензоат, който може да причини алергични реакции (възможно е да са от забавен тип). Ако сте използвали повече от необходимата доза ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей Няма съобщения за предозиране с бензидамин, приложен локално. Случайното поглъщане на малки количества е безопасно. В случай на поглъщане на големи количества от ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей инцидентно (например от деца) може да се проявят нежелани реакции: нарушения в съня, тревожност, зрителни халюцинации (премрежване пред очите, цветове, снежинки), уртикария, обрив, фоточувствителност. В такъв случай незабавно се свържете с Вашия лекар. Ако сте пропуснали да използвате ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

 

Разгледайте и другите продукти от категорията Болно гърло. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Angelini Pharma
Цена:
Цена: 12.59 лв

ТАНТУМ ВЕРДЕ спрей е предназначен за впръскване в устната кухина и гърлото.

Поради съдържание на ментол, продуктът не се препоръчва за приложение при деца под 5- годишна възраст.

В общия случай ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей се използва: 2-6 пъти дневно.

За възрастни - 4-8 впръсквания дневно;

За деца между 6 и 12 години - 4 впръсквания дневно

Както всички лекарства, ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Непосредствено след употреба може да се появи изтръпване в устата и гърлото. Този ефект спада към начина на действие на лекарствения продукт и след кратко време отшумява. В много редки случаи (с честота по-ниска от 1 на 10 000 души) след употребата на ТАНТУМ ВЕРДЕ ФОРТЕ спрей се наблюдават следните нежелани реакции: усещане за парене на лигавицата на устната кухина; гадене или повръщане; алергични реакции. Ако се появи една от тези реакции, прекъснете лечението и се свържете с Вашия лекар. Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Код: 10000792
Тегло:
0.030 кг