Доставка до 2 работни дни
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10030666
Тегло:
0.100 кг

Ангал Ментол Спрей при възпалено гърло х30 мл Sandoz

(1520 глас/а)
Цена 13.99 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Продукт с ментолов вкус на марката Sandoz, който бързо облекчава болката при симптоми на възпалено гърло. Ангал Ментол действа локално в устната кухина и фаринкса. Има антисептичен ефект и локално обезболяващо действие. Прилага се при лечение на симптомите на зачервено, възпалено гърло, заболявания на фаринкса и устната кухина, съпроводени с възпаление на венците, устната лигавица и афти.
В случаи на бактериална инфекция, съпроводена с висока температура е необходимо допълнително лечение.

Подходящ за възрастни и деца над 6 години, както и за диабетици, тъй като не съдържа захар. ПРедлага се в удобна опаковка от 30 мл.

 

Състав:
Активни съставки: хлорхексидинов диглюконат/лидокаинов хидрохлорид (chlorhexidine digluconate/lidocaine hydrochloride).
 

Разгледайте и другите продукти от категорията Болно гърло. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия, получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Sandoz
Цена:
Цена: 13.99 лв

Препоръчителната доза е:
Възрастни и деца над 12 години: 3 до 5 впръсквания, 6 до 10 пъти дневно.
Деца над 6 години: 2 до 3 впръсквания, 3 до 5 пъти дневно.

Начин на приложение:
Насочете апликатора към фаринкса и натиснете спрей помпата.

►Не използвайте Ангал Ментол: ако сте алергични към хлорхексидинов глюконат или лидокаинов хидрохлорид, или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6); при деца под 6-годишна възраст.

►Да се избягва контакт с очите, ушите и кожата. При попадане в очите, незабавно изплакнете с обилно количество вода;

►Ангал Ментол съдържа алкохол и левоментол.

►Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
►Ангал Ментол съдържа левоментол: бъдете внимателни при употреба при деца с анамнеза за гърчове.

►Ангал Ментол съдържа акохол (44,4% (v/v) етанол), еквивалентни на 4,5 мл бира или 2 мл вино за 5 впръсквания. Това може да навреди на пациенти страдащи от алкохолизъм. Това трябва да се има предвид при бременни, кърмачки, деца и високорискови групи пациенти като такива с чернодробни заболявания или епилепсия.

Това лекарство не трябва да се използва за дълъг период от време. Консултирайте се с Вашия лекар ако симптомите Ви не се повлияват или се влошават след 3-4 дни.

Съхранение:
Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С.
Не използвайте Ангал Ментол след срока на годност.
Ангал Ментол може да се използва до 3 месеца след първото отваряне.

Код: 10030666
Тегло:
0.100 кг