Над 1400 продукта с до 30% отстъпка
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10009039
Тегло:
0.020 кг

Кафетин Менструал при менструални болки 200мг х10 таблетки Alcaloid

(2044 глас/а)
Цена 5.09 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Кафетин менструал на словенската фармацевтична компания Алкалоид е лекарствено обезболяващо средство, което се използва за облекчаване на болезнена менструация. Ефектът от прием на лекарството започва да се усеща 15-20 мин. след приема на таблетката. Кафетин МЕНСТРУАЛ се използва за ефективно краткотрайно лечение на болката по време на менструация, която предимно присъства в първите 1-2 дни от менструалния цикъл. Активна действаща съставка на Кафетин МЕНСТРУАЛ е Ибупрофен лизинат - нестероидно противовъзпалително лекарствено средство с изразено аналгетично и противовъзпалително действие, което се дължи на инхибиране на синтезата и/или освобождаване на простагландините. При пациентки с дисменорея, ибупрофенът намалява повишените нива на простагландините в менструалната течност, намалява интрауретралното налягане и честотата на маточните контракции.

Кафетин менструал е високоефективно обезболяващо средство, чийто действие настъпва бързо. Доказано облекчава болезнена менструация.


Съдържание в 1 табл. Кафетин МЕНСТРУАЛ:
Активното вещество е ибупрофен.
Всяка филмирана таблетка съдържа 200 мг ибупрофен.
Другите съставки са: Сърцевина на таблетката: импрегнирана със силиций микрокристална целулоза, коповидон, натрий кроскармелоза, колоиден анхидрид на силициев оксид, магнезиев стеарат, талк.


Разгледайте и другите продукти от категорията Коремни спазми. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка. 

Марка: Alkaloid
Цена:
Цена: 5.09 лв

Възрастни и подрастващи над 12 год. възраст Еднократна доза: 1-2 таблетки Кафетин Менструал. Интервал между два приема: 4-6 часа. Максималната дневна доза (за 24-часов период) не бива да надвишава 6 таблетки (= 1200 mg ибупрофен). Кафетин менструал не е предназначен за деца под 12 год. Пациенти със стомашни заболявания трябва да приемат таблетките с храна. Приемът на лекарството не бива да продължава повече от три дена без лекарско предписание. Ако сте приели повече от необходимата доза Кафетин менструал Ако вземете повече от препоръчваната доза, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ. Ако сте пропуснали да приемете Кафетин менструал Това лекарство може да се взема при нужда в зависимост от тежестта на симптомите. Да не се взема наведнъж двойна доза, когато максималната единична доза е 2 таблетки.

Както всички лекарства, Кафетин менструал може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако се появи някой от следните симптоми, трябва да съобщите за това на Вашия лекар, тъй като състоянието може да се влоши, ако не се вземат мерки. Нежеланите реакции са изброени в зависимост от честотата на появата им: Много чести: Случват се при повече от 1 на 10 пациента; Чести: Случват се при по-малко от 1 на 10 пациента, но на повече от 1 на 100 пациента; Нечести: Случват се при по-малко от 1 на 100 пациента, но на повече от 1 на 1000 пациента; Редки: Случват се при по-малко от 1 на 1000 пациента, но на повече от 1 на 10 000 пациента; Много редки: Случват се при по-малко от 1 на 10 000 пациента, но на повече от 1 на 100 000 пациента. Нечести: гадене, болки в корема, диспепсия, главоболие, замаяност, кожни обриви със или без сърбеж. Рядко: диария, запек, повръщане, образуване на газове. Много рядко: черни, приличащи на асфалт изпражнения, стомашна язва; влошаване на съществуваща астма, неочаквано хриптене и затруднение при дишане; оток на лицето, езика и гърлото; тежки кожни поражения като образуване на мехури, кървящи петна или корички; чернодробни и бъбречни проблеми; промени в броя на кръвните клетки, водещи до умора, продължителни инфекции на гърлото и незаздравяващи рани. Лекарствата от типа на ибупрофен могат да са свързани със слабо повишен риск от сърдечен (инфаркт на миокарда) или мозъчен удар. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Преди да използвате Кафетин Менструал
Не приемайте Кафетин менструал ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на Кафетин менструал, към аспирин или други нестероидни противовъзпалителни средства; ако сте имали или имате пептична язва или стомашно-чревно кървене; ако имате тежко чернодробно, бъбречно или сърдечно заболяване. Този лекарствен продукт не е предназначен за деца под 12 год. възраст. Обърнете специално внимание при употребата на Кафетин менструал ако имате бронхиална астма или алергично заболяване; ако имате стомашно-чревно заболяване; ако имате чернодробна или бъбречна недостатъчност. Лекарствата от типа на ибупрофен могат да са свързани със слабо повишен риск от сърдечен (инфаркт на миокарда) или мозъчен удар. Всеки риск е по-вероятен при високи дози и продължителен прием. Не превишавайте препоръчваната доза и продължителност на лечение. Ако имате сърдечно-съдови проблеми, прекаран инфаркт или удар в миналото или считате, че сте застрашен от тях (например страдате от високо кръвно налягане, диабет или висок холестерол или ако сте пушач), трябва да се консултирате с лекар или фармацевт. Прием на други лекарства Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Това е изключително важно, ако вземате следните медикаменти: аспирин (над 75 mg дневно), други нестероидни противовъзпалителни средства, орални кортикостероиди, тромболитични лекарства, орални антикоагуланти, метотрексат, литий, фенитоин, диуретици и антихипертензивни средства. Прием на Кафетин менструал с храна и напитки Най-добре е пациентите, страдащи от стомашни заболявания, да приемат таблетките Кафетин менструал с храна. Не се препоръчва прием на алкохол по време на лечението. Бременност и кърмене Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство. Лекарството е предназначено за облекчаване на менструална болка. Шофиране и работа с машини Кафетин менструал не повлиява уменията за шофиране и работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Кафетин менструал Филмираните таблетки съдържат оцветители Е110 и Е124, които могат да предизвикат алергични реакции.

Код: 10009039
Тегло:
0.020 кг