SOpharmacy клуб
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10010010
Тегло:
0.020 кг

Кафетин Форте х12 таблетки Alcaloid

(2234 глас/а)
Цена 3.49 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Кафетин форте на словенската фармацевтична компания Алкалоид е комбиниран лекарствен продукт с мощно противовъзпалително и болкоуспокояващо действие, който се използва при болка от всякакъв произход - главоболие, мигрена, зъбобол, постоперативна и посттравматична болка, невралгия, мускулни и менструални болки. Той включва три активни лекарствени субстанции с доказан болкоуспокояващ ефект /парацетамол, пропифеназон, кодеинов фосфат/ с добавен кофеин, който подобрява тяхното действие.


Състав: парацетамол, пропифеназон, кофеин и кодеинов фосфат сесквихидрат.
Всяка таблетка съдържа: 250 mg парацетамол, 210 mg пропифеназон, 50 mg кофеин и 10 mg кодеинов фосфат сесквихидрат.
Другите съставки са: калциев хидрогенфосфат дихидрат; целулоза, микрокристална; повидон; кроскармелоза натрий; силициев диоксид, колоиден безводен; натриев нишестен гликолат (тип А); глицеролов дибехенат; натриев лаурилсулфат; магнезиев стеарат.


Разгледайте и другите продукти от категорията Болка. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка. 

Марка: Alkaloid
Цена:
Цена: 3.49 лв

Възрастни и деца над 16 год. възраст: еднократната доза е 1-2 таблетки в зависимост от интензивността на болката. Тази доза се приема три пъти дневно. Максималната дневна доза е 6 таблетки.

Деца 12-16 год. възраст: 1/2 - 1 таблетка, като тази доза е с възможност за прием три пъти дневно.

Ако сте приели повече от необходимото, незабавно се свържете с Вашия лекар или фармацевт. Ако сте пропуснали да приемете Кафетин форте не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт. Кафетин форте не е предназначен за продължителен прием (не повече от 3-5 дни).

Възможните странични ефекти се появяват много рядко или при лечение с високи дози и са следните: гадене, повръщане, стомашно-чревни разстройства; раздразнителност, нервност, безсъние, сърцебиене, тахикардия (учестен сърдечен ритъм), чернодробни и бъбречни функционални разстройства, зависимост. Ако се появи алергична реакция (обрив по кожата, уртикария, подпухване или затруднено дишане), както и повишена температура едновременно с болки в гърлото, разраняване и гнойно възпаление в устата и перианалната област, преустановете приема на лекарството и веднага потърсете медицинска помощ. Тези симптоми могат да са проява на сериозна нежелана реакция, която се случва изключително рядко. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. Лечебните дози КАФЕТИН ФОРТЕ се понасят добре.
 

Преди прием:
Не приемайте ако сте имали алергична реакция към това лекарство или към някоя от съставките; Ако страдате от тежко чернодробно или бъбречно заболяване; Ако страдате от порфирия или от липса на ензима глюкозо-6-фосфат-дехидрогеназа (редки наследствени метаболитни разстройства); Ако сте бременна или кърмите; Кафетин форте не бива да се приема от деца под 12 год. възраст.

Специално внимание:
Ако страдате от бъбречни, чернодробни или хронични респираторни заболявания, включително астма; Ако страдате от заболявания на кръвта; Ако имате пептична язва или кървене от стомашно-чревния тракт; Ако имате алергия към други болкоуспокояващи; Ако злоупотребявате с алкохол; Ако изпитвате тревожност, раздразнителност или ако имате тремор (треперене), артериална хипертония или безсъние. 

Прием на други лекарства:
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

От изключително значение е, ако вземате някое от следните лекарства: Лекарства, съдържащи парацетамол или кофеин; Седативни средства, антидепресанти или противоепилептични средства; Лекарства, които "разреждат" кръвта; Други болкоуспокояващи или противоревматични средства; Рифампицин, изониазид (антибактериални средства за лечение на туберкулоза).

Прием с храни и напитки:
Таблетките Кафетин форте могат да се приемат без съобразяване с храненето. По време на лечение с Кафетин форте не бива да приемате алкохолни напитки.

Бременност и кърмене:
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Таблетките CAFFETIN FORTE не бива да се приемат по време на бременността и в периода на кърмене.

Шофиране и работа с машини:
Приложен в лечебни дози не повлиява уменията за шофиране и работа с машини. Необходимо е внимание обаче, когато се приемат максималните дневни дози (6 таблетки дневно), особено в комбинация с алкохол.

Съхранение:
Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение. Не използвайте Кафетин форте след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка (за отбелязване срока на годност са използвани съкращения). Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Код: 10010010
Тегло:
0.020 кг