Коледен каталог
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10003282
Тегло:
0.200 кг

Сиракол сироп х140мл Actavis

(502 глас/а)
Цена 6.29 лв

Няма наличност

известие при наличност
Изпратете

СИРАКОЛ сироп / SIRACOL syrup на фармацевтичната компания Актавис се използва за краткотрайно лечение, при остри и хронични възпалителни заболявания на дихателната система, улесняване на отхрачването за втечняване на секрецията.

Сиракол сироп втечнява бронхиалния секрет при остри и хронични възпалителни заболявания на дихателните пътища и спомага за неговото отстраняване при кашлица. В големи дози предизвиква намаляване на бронхиалния секрет (ако е увеличен) и действа изсушаващо на бронхиалната лигавица. Продуктът има и слабо противовъзпалително действие.


Сиракол не се прилага при:

- Алергия към активното или някое от помощните вещества на продукта;

- Кръвохрак;

- Съществуващ или заплашващ оток на белия дроб.

При приложението на този лекарствен продукт, имайте предвид следното:

Необходимо е да се употребява с повишено внимание при пациенти с язва на стомаха и/или на дванадесетопръстника. Възможно е повлияване на някои лабораторни тестове.

Приложение на Сиракол и прием на храни и напитки:


Няма данни за необходимост от специален хранителен режим или ограничения на определени видове храни и напитки по време на лечението с този продукт.


Бременност

Преди прием, на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт. Не се употребява по време на бременност.

 

Кърмене

Преди прием, на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевт. Не се препоръчва прилагането на Сиракол сироп в периода на кърмене.
 

Шофиране и работа с машини

Сиракол може да предизвика замаяност и сънливост, поради което се изисква повишено внимание при използването му от пациенти, на които се налага да шофират или да работят с машини. Да се има предвид наличието в състава му на етилов алкохол.

Важна информация за някои от съставките на Сиракол:


Готовият продукт съдържа етанол. Всяка единична доза (5 мл) съдържа до 0.28 гр алкохол, поради което може да представлява опасност за страдащите от чернодробни заболявания, алкохолизъм, епилепсия, мозъчни увреждания или заболявания, както и за бременни жени и деца. Може да промени или засили действието на други лекарствени продукти.
Сиракол сироп съдържа 70.7 гр захароза. Когато се приема съгласно препоръките за дозиране, всяка единична доза (5 мл) набавя до 2.5 гр захароза. Това го прави неподходящ за прилагане при диабетици. Трябва да се има предвид възможността за влошаване състоянието на пациенти с вродена непоносимост към фруктозата или с глюкозен/ галактозен синдром.

Приложение на други лекарствени продукти:


Моля, информирайте своя лекар или фармацевт, ако приемате или скоро сте приемали други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар. Сиракол може да се прилага едновременно с антибиотици, химиотерапевтици, антипиретици и витамини. Сиракол не бива да се прилага едновременно и до 14 дни след лечение с МАО инхибитори.

При едновременно приложение е възможно засилване на ефекта на някои лекарствени продукти, понижаващи кръвното налягане.

УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ


- Да се съхранява на място недостъпно за деца!

- При температура под 25°С.

- След първото отваряне на опаковката е годен за употреба 30 дни, при спазване на същите условия на съхранение.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Actavis
Цена:
Цена: 6.29 лв

Винаги прилагайте Сиракол точно както е посочено в тази листовка!

Възрастни: по 3 мерителни лъжички (15 мл), 2-3 пъти дневно;

Деца от 6 до 14 години: по 1 мерителна лъжичка (5 мл), 2-3 пъти дневно;

При необходимост от продължителност на лечението над 4-5 дни продуктът се прилага по лекарско предписание.

Ако имате впечатлението, че ефектът от приложението на Сиракол е по-силен от очаквания или недостатъчен, обърнете се към своя лекар или фармацевт.

Ако сте използвали по-голяма доза Сиракол от предписаната:

При прием на по-висока доза от предписаната, веднага се обърнете за помощ към лекар! При предозиране могат да се наблюдават гадене и повръщане, мускулна слабост, сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност.

Лечение - предизвиква се повръщане, прилагат се стомашна промивка и симптоматично лечение.
При прояви на симптоми на предозиране, незабавно се обърнете към лекар!

Ако сте пропуснали да приложите Сиракол:

Ако сте пропуснали един прием, вземете продукта във времето на следващия регулярен прием, без да увеличавате дозата.

Както и всеки друг лекарствен продукт, Сиракол може да предизвика нежелани лекарствени реакции. При спазване на инструкциите за приложение, съобразяване с предпазните мерки и контраиндикации, Сиракол сироп е с много добра поносимост.
Възможно е да се наблюдава дразнене от страна на стомашно-чревния тракт, което се изразява в гадене и повръщане. В много редки случаи могат да се срещнат парене в устата, гърлото и стомаха.
От страна на нервната система могат да се наблюдават главоболие замайване, сънливост, безпокойство, нервност, нарушение в съня.
При високи дози може да причини мускулна слабост, потискане на сърдечно-съдовата функция с колапсни прояви.
Ако забележите каквито и да е нежелани реакции, които не са отразени в тази листовка, моля съобщете за това на своя лекар или фармацевт.

Код: 10003282
Тегло:
0.200 кг