Супер седмица от -30% до -50%
 
Количка
Търси:
Филтри
Категории с падащо меню
Код: 10033227
Тегло:
0.040 кг

Ацетизал кардио 75 мг x100 таблетки Actavis

(1603 глас/а)
Цена 6.59 лв
-
+
   
известие при наличност
Изпратете

Ацетизал кардио се препоръчва за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци (тромби) след някои видови сърдечни хирургични интевенции, с цел да се разширят или деблокират кръвоносните съдове. Също така се използва за да намали риска от образуване на кръвни съсиреци и с това да предотврати инсулти, сърдечни пристъпи и сърдечно-съдови проблеми при пациенти, които страдат от стабилна или нестабилна стенокардия (вид болка в областта на гръдния кош). Предлага се в опаковка от 100 таблетки.


Състав: Acetysal Cardio съдържа ацетилсалицилова киселина 75 мг, която в ниски дози спада към група лекарства наричани антитромбицитни средства. Тромбоцитите са малки кръвни клетки, които причиняват съсирване на кръвта и участват в тромбозата. Когато в една артерия се образува кръвен съсирек, той пречи на кръвотока и прекъсва снабдяването с кислород. Когато това се случи в сърцето, може да причини сърдечен пристъп или ангина пекторис, в мозъка този тромб може да причини инсулт. Този лекарствен продукт не се препоръчва при спешни случаи. Той може да се използва само като профилактично лечение.


Разгледайте и другите продукти от категорията Здраве. Ще се радваме да споделите вашите мнения с нас, както и да се запознаете със статиите на актуални здравни теми в секцията "Полезно". Регистрирайте се в нашата онлайн аптека и ще може да получавате седмичния ни бюлетин с актуални за сезона предложения, промоции и нови продукти на супер атрактивни цени. Ако имате нужда от консултация, насреща е квалифициран магистър-фармацевт, който може да ви насочи към продуктите, с които да постигнете желания ефект. Не се колебайте да оставите запитване по всяко едно време от денонощието. Ако поръчате продукти при определени условия получавате безплатна доставка, а повече информация може да получите в секцията Доставка.

Марка: Actavis
Цена:
Цена: 6.59 лв

Профилактика на сърдечни пристъпи:
Препоръчителната доза е 75-160 мг Ацетизал Кардио веднъж дневно.

Профилактика на инсулти:
Препоръчваната доза е 75-325 мг веднъж дневно.

Профилактика на сърдечно-съдови нарушения при пациенти, които страдат от стабилна или нестабилна стенокардия:
Препоръчваната доза е 75-160 мг веднъж дневно.

Предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци след някои сърдечни операции:
Препоръчваната доза е 75-160 мг веднъж дневно.

 

Нежелани реакции:Внезапно затрудняване на дишането, подуване на устните, лицето или тялото, обрив, припадък или трудно преглъщане - зачервяване на кожата с мехури или лющене, което може да бъде съпътствано с повишена температура и болки в сставите. - необичайно кървене, например изкашляне на кръв, кръв при повръщане, или в урината.

Чести нежелани реакции при употреба на Ацетизал Кардио:
лошо храносмилане - повишена склонност към кървене.

Нечести:
обрив - хрема - затруднено дишане.

Редки:
сериозно кървене от стомаха или червата, кръвоизлив в мозъка, промяна в броя на кръвните клетки - гадене и повръщане - спазми в долните дихателни пътища - възпаление на кръвоносните съдове - натъртване с червено-лилави петна по кожата - тежки кожни реакции като обрив, известен като еритема мултиформе и неговите животозастрашаващи форми синдром на Стивънс-Джънсън и синдром на Лайел.

Нежелани реакции с неизвестна честота:
шум в ушите или намален слух - главоболие - световъртеж - язви на стомаха или тънките черва - удължено време на кървене - нарушена бъбречна функция - нарушена чернодробна функция.

Не приемайте:
Ако сте алергични към ацетилсалициловата киселина или към някоя от останалите съставки на Ацетизал Кардио - ако сте алергични към други салицилати или нестероидни противовъзпалителни средства - ако сте имали астматичен пристъп или подуване на някои части на тялото - ако имате или сте имали язва на стомаха или тънките черва, или друг вид кървене като инсулт - ако сте имали проблеми с кръвосъсирването - ако имате тежки чернодробни или бъбречни нарушения - ако сте в последните 3 месеца от бременността - ако приемате лекарството метотрексат, в дози над 15 мг седмично.

Прием с храни и напитки:
Консумацията на алкохол може да повиши риска от кървене от стомашно-чревния тракт и да удължи времето на кървене.

Бременност и кърмене:
Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство. Бременни жени не трябва да приемат ацетилсалицилова киселина по време на бременност, освен по съвета на техния лекар.
Не трябва да приемате, ако сте в последните 3 месеца на бременността, освен по съвета на Вашия лекар, като в такъв случай дневната доза не трябва да надвишава 100 мг. Приемът на редовни или високи дози от този лекарствен продукт по време на късна бременност може да доведе до сериозни усложнения на майката или бебето. Кърмачки не трябва да приемат ацетилсалицилова киселина, освен ако не е предписан от техния лекар.

Шофиране и работа с машини:
Не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Код: 10033227
Тегло:
0.040 кг