Започват измерванията на костната плътност в Бургас

В периода 6-12 февруари 2017г. в аптека SOpharmacy в Бургас, ул. „Фердинандова“ 5 имате възможност да измерите своята костна плътност.

Можете да запишете предварително час за измерване с остеоденситометър на телефони 0988195613, 02/4058473 или на място в аптека Бургас при Вашия SOфармацевт.

За нас превенцията за здравето е изключително важна, ето защо отново даваме възможност на нашите клиенти да проверят състоянието на костната си плътност.
Защо?
Остеопорозата е често срещано заболяване на костите, което се характеризира с намалена костна маса и нарушена микроструктура. В резултат на това костите стават крехки, а рискът от счупвания се увеличава.
С напредването на възрастта се увеличава рискът от заболяването. Остеопорозата се нарича „тиха епидемия“ – не е съпроводена с болки и може да остане незабелязана в продължение на години. Измерването на костната плътност е превантивен метод за установяване на моментното състояние на Вашата костна система и рискът от остеопороза.
Как?
Проверка на костната плътност със съвременен ултразвуков остеоденситометър, който извършва сухо измерване на костната плътност на петата на пациента.
Колко дълго трае измерването?
Около 1 минута, след което резултатите се разпечатват за пациента.
Как да разчетем резултатите от измерването?
От разпечатания резултат от измерването можете да видите моментното състояние на Вашата костна  плътност, дали тя е в норма или се изисква допълнителна консултация със специалист. Нашите фармацевти са на разположение да Ви асистират в проверката на костната Ви плътност.
Подходящ ли е апаратът за деца?
Да, няма противопоказания за провеждане на измерване при деца.
Заплаща ли се измерването на костна плътност?
Да, цената е 10 лв. за едно измерване.
За клиенти с клубна карта SOpharmacy цената е 7 лв. или 1400 точки от клубната карта на клиента.

Специално предложение:
-10% отстъпка на избрани продукти за костната система в дните на провеждането на измерването на костна плътност. За информация за продуктите с промоционална отстъпка, заповядайте на място в аптеката.

Измерването на костната плътност е недиагностично измерване и е метод за немедицински анализ, като то дава насоки за състоянието на организма или негови отделни части. Измерването на костната плътност не може да замени консултацията с лекар или медицински специалист и/или специфична образна и/или лабораторна диагностика.

Очакваме Ви в аптека SOpharmacy, гр. Бургас, ул. „Фердинандова“ 5 всеки ден от 8.30 до 20.00 ч.!


обратно